Apa hak sampeyan minangka panyewa?

Saben penyewa duwe hak duwe rong hak penting: hak kanggo seneng urip lan hak nyewa perlindungan. Ngendi kita ngrembug babagan hak utama penyewa sing ana gandhengane kewajiban sing duwe omah, hak nomer loro saka panyewa kasebut ana ing blog sing beda-beda pangayoman nyewa. Pramila ana pitakonan menarik liyane sing bakal dibahas ing blog iki: apa hak liyane sing nduwe hak? Hak kanggo seneng urip lan hak nyewa perlindungan ora mung siji-sijine hak sing disewa saka pihak sing duwe omah. Contone, penyewa uga duwe hak sawetara hak ing konteks transfer properti sing ora nyewa lan subletting. Kaloro hak kasebut dibahas kanthi berturut-turut ing blog iki.

Apa hak sampeyan minangka panyewa?

Transfer properti ora bisa disewa

Paragraf 1 Artikel 7: 226 saka Kode Sipil Walanda, sing ditrapake kanggo penyewa omah lan ruang komersial, nyatakake:

"Transfer properti sing ana gandhengane perjanjian sewa (()) karo sing duwe omah transfer hak lan kewajiban sing duwe omah saka perjanjian sewa menyang sing entuk. "

Kanggo sing nyewa, artikel iki tegese dhisik kabeh manawa transfer kepemilikan properti sing disewa, kayata liwat adol dening tuan tanah menyang wong liya, ora mungkasi perjanjian sewa. Kajaba iku, panyewa bisa negesake klaim marang penerus hukum tuan tanah, saiki yen penerus legal iki duwe hak lan kewajiban sing duwe omah. Kanggo pitakonan babagan klaim sing sabenere duwe, kudu luwih dhisik nemtokake hak lan kewajiban tuan tanah sing diwarisake marang penerus hukum. Miturut paragraf 3 Artikel 7: 226 saka Kode Sipil, iki kalebu khusus hak lan kewajiban sing duwe omah sing ana gandhengane langsung karo panggunaan properti sing disewa kanggo pertimbangan sing kudu dibayar dening panyewa, yaiku nyewa. Iki tegese klaim manawa penyewa bisa nglawan penggantine sing duwe omah kanthi legal, gegandhengan karo rong hak sing paling penting: hak kanggo seneng urip lan hak nyewa perlindungan.

Nanging, asring, penyewa lan tuan tanah uga nggawe perjanjian liyane ing perjanjian sewa babagan konten liyane lan nyathet kasebut ing klausa. Tuladha umum yaiku klausa babagan hak pre-emptive penyewa. Sanajan ora menehi hak panyewan kanggo ngirim, tegese ora duwe omah kanggo nawakake: sing duwe omah kudu luwih dhisik nawakake properti sing disewa kanggo didol menyang wong sing nyewa sadurunge bisa didol menyang penerus legal liyane. Apa sing duwe omah sabanjure uga kaiket karo klausa iki marang panyewa? Miturut undhang-undhang ukum, iki dudu. Iki nyedhiyakake manawa hak utangan sadurunge nyewa ora ana gandhengane langsung karo sewa, saengga klausa babagan hak tuku properti sing disewa ora diwenehake marang penerus sah saka pamilik omah. Iki mung beda yen nyangkut pilihan tuku saka panyewan lan jumlah sing kudu dibayar sacara periodik menyang tuan tanah uga kalebu unsur kompensasi kanggo akuisisi pokok.

Subletting

Kajaba iku, Artikel 7: 227 saka Kode Sipil negesake babagan hak-hak penyewa:

"Penyewa duwe wewenang kanggo menehi properti sing disewa digunakake, kabeh utawa sebagean, kanggo wong liya, kajaba dheweke kudu nganggep manawa wong sing duwe utang duwe bantahan sing wajar kanggo panggunaane wong liya."

Umumé, jelas saka artikel iki manawa panyewa duwe hak kanggo sublet kabeh utawa bagean saka properti sing disewa menyang wong liya. Nalika ndeleng bagean kapindho Artikel 7: 227 saka Kode Sipil, penyewa ora bisa, nanging maneh, yen dheweke duwe alasan kanggo curiga manawa tuan tanah bakal mbantah iki. Ing sawetara kasus, bantahan tuan tanah wis kabukten, kayata yen larangan subletting kalebu ing perjanjian sewa. Yen ngono, subletting dening panyewan ora diidini. Yen panyewa nindakake iki, bisa uga ana sing mbayar. Denda iki banjur kudu digandhengake karo larangan subletting ing perjanjian sewaan lan kudu dibayar kanthi jumlah maksimal. Contone, subletting ruangan saka Air B & B bisa kanthi cara iki dilarang ing sewa, sing asring dadi prekara kasebut.

Ing konteks iki, artikel 7: 244 saka Kode Sipil uga penting kanggo subletting ruang tamu, sing negesake manawa penyewa ruang tamu ora diidini nyewa kabeh ruang tamu. Iki ora ditrapake kanggo bagean saka ruang tamu, kayata kamar. Kanthi tembung liya, panyewan kasebut kanthi prinsip bebas kanggo nyuda papan panggonan liyane. Intine, subtenan kasebut uga duwe hak tetep ing properti sing disewa. Iki uga ditrapake yen nyewa kudu ngeculake properti sing disewa dhewe. Pungkasan, Artikel 7: 269 saka Kode Sipil Walanda nyedhiyakake manawa pamilik omah bakal terus sublet nganggo undang-undang, sanajan perjanjian sewa utama wis rampung. Nanging, kahanan ing ngisor iki kudu diisi kanggo tujuan artikel iki:

  • Papan urip mandhiri. Tegese, ruang tamu kanthi akses dhewe lan fasilitas penting dhewe, kayata pawon lan jedhing. Mung mung ruangan sing ora katon minangka ruang keluarga sing mandhiri.
  • Kesepakatan subuwun. Dadi kesepakatan antarane penyewa lan subtenant sing nyukupi persyaratan kanggo perjanjian sewaan, kaya sing dijelasake ing Pasal 7: 201 saka Kode Sipil.
  • Kesepakatan sewa nyewakake papan sewa. Kanthi tembung liya, perjanjian sewa utama antarane penyewa lan tuan tanah kudu ana gandhengane karo sewa lan sewa papan sing ditrapake ketentuan ruang keluarga sing sah.

Yen ketentuan ing ndhuwur ora ditrapake, subtenan kasebut isih ora duwe hak utawa hak kanggo njaluk saka sing duwe omah hak tetep ing properti sing disewa sawise perjanjian sewa utama antarane penyewa lan tuan tanah wis rampung, mula uga pengusiran ora bisa dihindari kanggo dheweke. Yen subtenant kasebut memenuhi syarat, dheweke kudu njupuk kasunyatan manawa tuan tanah bisa miwiti proses nglawan subtenan kasebut sawise nem wulan supaya bisa mungkasi subletting lan evakuasi let.

Kaya papan urip, ruang komersial uga bisa sublet dening panyewa. Nanging kepiye subtenant kasebut ana hubungane karo tuan tanah ing kasus iki, yen nyewa ora diwenehi wewenang utawa kudu ngosongake properti sing disewa? Kanggo taun 2003 ana bedane sing jelas: wong sing duwe omah ora ana gandhengane karo subtenant amarga subtenant kasebut mung duwe hubungan legal karo penyewa kasebut. Akibate, subtenan kasebut uga ora duwe hak lan mulane pratelan marang tuan tanah. Wiwit kuwi, ukum wis ganti babagan iki lan negesake manawa yen perjanjian sewa utama antarane penyewa lan tuan tanah rampung, panyewa kudu ngurus kepentingan lan posisi subtenan kanthi, kayata gabung karo subtenant ing proses karo juragan tanah Nanging yen perjanjian sewa utama isih diakhiri sawise proses kasebut, hak-hak subtenan uga bakal entek.

Apa sampeyan nyewa lan duwe pitakon babagan blog iki? Banjur kontak Law & More. Pengacara kita ahli ing bidang ukum sewa lan seneng menehi saran. Dheweke uga bisa nulungi sampeyan kanthi sah yen regejegan nyewa kasebut nyebabake proses ukum.

Share
Law & More B.V.