Apa kewajiban majikan miturut Undhang-undhang Ketentuan Kerja?

Apa kewajiban majikan miturut Undhang-undhang Ketentuan Kerja?

Saben pegawe perusahaan kudu bisa kerja kanthi aman lan sehat.

Undhang-undhang Kondisi Kerja (luwih disingkat Arbowet) minangka bagean saka Undhang-undhang Kesehatan lan Keselamatan Kerja, sing kalebu aturan lan pedoman kanggo ningkatake lingkungan kerja sing aman. Undhang-undhang Ketentuan Kerja ngemot kewajiban sing kudu ditindakake dening majikan lan karyawan. Iki ditrapake kanggo kabeh panggonan ing ngendi karya dileksanakake (uga kanggo asosiasi lan yayasan lan kanggo part-time lan buruh fleksibel, buruh on-call, lan wong ing kontrak 0 jam). Majikan perusahaan tanggung jawab kanggo njamin kepatuhan karo Undhang-undhang Kesehatan lan Keamanan Pekerjaan ing perusahaan kasebut.

Telung tingkat

Legislasi babagan kahanan kerja dipérang dadi telung tingkat: Undhang-undhang Kondisi Kerja, Keputusan Ketentuan Kerja, lan Peraturan Ketentuan Kerja.

  • UU Kesehatan lan Keselamatan Kerja dadi basis lan uga minangka hukum kerangka. Iki tegese ora ngemot aturan babagan risiko tartamtu. Saben organisasi lan sektor bisa mutusake carane ngetrapake kabijakan kesehatan & safety lan dilebokake ing katalog kesehatan & safety. Nanging, Dekrit Ketentuan Kerja lan Peraturan Ketentuan Kerja rinci babagan aturan tartamtu.
  • Keputusan Ketentuan Kerja minangka elaborasi saka Undhang-undhang Kondisi Kerja. Isine aturan sing kudu dipatuhi para majikan lan karyawan kanggo nglawan risiko kerja. Uga duwe aturan khusus kanggo sawetara sektor lan kategori karyawan.
  • Aturan Kesehatan lan Keamanan iku maneh elaborasi luwih saka Keputusan Kesehatan lan Safety. Iku kalebu peraturan rinci. Contone, syarat sing kudu ditindakake dening peralatan kerja utawa persis kepiye layanan kesehatan lan safety pekerjaan kudu nindakake tugas statutori. Peraturan kasebut uga wajib kanggo majikan lan karyawan.

Katalog kesehatan lan safety

Ing katalog kesehatan lan safety, organisasi majikan lan pegawe njlèntrèhaké persetujuan bebarengan babagan carane (bakal) tundhuk karo peraturan target pemerintah kanggo kerja sing sehat lan aman. Regulasi target minangka standar ing hukum sing kudu dipatuhi perusahaan-contone, tingkat gangguan maksimal. Katalog kasebut nggambarake teknik lan cara, praktik sing apik, bar, lan pandhuan praktis kanggo kerja sing aman lan sehat lan bisa digawe ing tingkat cabang utawa perusahaan. Juragan lan karyawan tanggung jawab kanggo isi lan distribusi katalog kesehatan lan safety.

Tanggung jawab perusahaan

Ing ngisor iki minangka dhaptar tanggung jawab lan kewajiban umum kanggo para majikan sing kalebu ing undang-undang kasebut. Persetujuan khusus babagan tanggung jawab kasebut bisa beda-beda saka siji organisasi lan industri menyang liyane.

  • Saben majikan kudu duwe persetujuan karo layanan kesehatan lan safety utawa dokter perusahaan: kontrak utama. Kabeh buruh kudu duwe akses menyang dhokter perusahaan, lan saben perusahaan kudu kerja sama karo dokter perusahaan. Kajaba iku, kabeh karyawan bisa njaluk pendapat kaping pindho saka dokter perusahaan. Kontrak utama antarane juragan lan layanan kesehatan lan safety pekerjaan utawa dhokter perusahaan nemtokake layanan kesehatan lan safety pekerjaan liyane utawa dhokter perusahaan sing bisa dikonsultasi kanggo entuk pendapat liyane.
  • Adaptasi desain papan kerja, cara kerja, peralatan kerja sing digunakake, lan konten kerja kanggo karakteristik pribadi karyawan sabisa-bisa. Iki uga ditrapake kanggo karyawan sing duwe watesan struktural lan fungsional amarga lara, contone.
  • Majikan kudu mbatesi karya sing monoton lan cepet-cepet ('bisa dibutuhake).
  • Majikan kudu nyegah lan nyuda kacilakan gedhe sing nglibatake zat mbebayani sabisa, majikan.
  • Buruh kudu nampa informasi lan instruksi. Informasi lan pendhidhikan bisa uga gegayutan karo panggunaan peralatan kerja utawa peralatan pelindung pribadi, nanging uga kepiye cara agresi lan kekerasan, lan pelecehan seksual ditindakake ing perusahaan.
  • Majikan kudu njamin kabar lan ndhaptar kacilakan lan penyakit pekerjaan.
  • Majikan tanggung jawab kanggo nyegah bebaya kanggo pihak katelu babagan karya karyawan. Pengusaha uga bisa njupuk asuransi kanggo tujuan kasebut.
  • Majikan kudu njamin pangembangan lan implementasine kabijakan kesehatan lan safety. Kabijakan kesehatan lan safety minangka rencana tumindak sing rinci babagan carane perusahaan bisa ngilangi faktor risiko. Kanthi kabijakan kesehatan lan safety, sampeyan bisa terus-terusan nuduhake manawa tumindak sing aman lan tanggung jawab ditindakake ing perusahaan. Kabijakan kesehatan & safety kalebu inventarisasi lan evaluasi risiko (RI&E), kabijakan cuti lara, layanan tanggap darurat ing omah (BH)V, petugas pencegahan, lan PAGO.
  • Majikan kudu nyathet risiko karyawan perusahaan ing inventarisasi lan evaluasi risiko (RI&E). Iki uga nyatakake carane karyawan dilindhungi saka risiko kasebut. Inventarisasi kasebut nyatakake manawa kesehatan lan safety bakal kaancam, kayata, perancah sing ora stabil, bebaya bledosan, lingkungan sing rame, utawa kerja suwe banget ing monitor. RI&E kudu diajukake menyang layanan kesehatan lan safety pekerjaan utawa pakar sing disertifikasi kanggo ditinjau.
  • Bagéyan saka RI&E minangka Rencana Tindakan. Iki nemtokake apa sing ditindakake perusahaan babagan kahanan sing beresiko dhuwur iki. Iki bisa uga kalebu nyedhiyakake peralatan pelindung pribadi, ngganti mesin sing mbebayani, lan menehi informasi sing apik.
  • Ing ngendi wong kerja, absen amarga lara uga bisa kedadeyan. Ing kerangka kesinambungan bisnis, majikan kudu nerangake carane ora ana amarga penyakit ditangani ing kabijakan cuti sakit. Nindakake kabijakan cuti lara minangka tugas hukum sing ditetepake sacara implisit kanggo majikan lan kasebut kanthi jelas ing Dekrit Ketentuan Kerja (art. 2.9). Miturut artikel iki, arbodienst menehi saran supaya nindakake kahanan kerja sing terstruktur, sistematis, lan nyukupi lan kabijakan cuti sakit. Arbodienst kudu kontribusi kanggo implementasine, njupuk akun tartamtu saka klompok karyawan unik.
  • Contone, buruh darurat ing omah (petugas FAFS) nyedhiyakake pertolongan pertama nalika kacilakan utawa kebakaran. Majikan kudu mesthekake yen ana petugas FAFS sing cukup. Dheweke uga kudu mesthekake yen dheweke bisa nindakake tugas kanthi bener. Ora ana syarat latihan khusus. Majikan bisa nindakake tugas tanggap darurat ing omah dhewe. Dheweke kudu milih paling ora siji karyawan kanggo ngganti dheweke nalika ora ana.
  • Pengusaha wajib nunjuk salah sawijining karyawan minangka petugas pencegahan. Petugas pencegahan kerja ing perusahaan - biasane saliyane tugas 'biasa' - kanggo nyegah kacilakan lan absen. Tugas statutori petugas pencegahan kalebu: (co-) nyusun lan nindakake RI&E, menehi saran lan kerja sama kanthi rapet karo dewan kerja / perwakilan staf babagan kabijakan kahanan kerja sing apik, lan menehi saran lan kolaborasi karo dokter perusahaan lan kesehatan kerja liyane lan panyedhiya layanan safety. Majikan bisa dadi pejabat pencegahan yen perusahaan duwe 25 utawa kurang karyawan.
  • Majikan kudu ngidini karyawan kasebut ngalami pemeriksaan kesehatan kerja berkala (PAGO). Incidentally, pegawe ora kapekso kanggo melu ing iki.

Inspektorat Tenaga Kerja Walanda

Inspektorat Tenaga Kerja Walanda (NLA) kanthi rutin mriksa apa majikan lan karyawan tundhuk karo aturan kesehatan lan safety. Prioritase yaiku ing kahanan kerja sing nyebabake risiko kesehatan sing serius. Yen ana pelanggaran, NLA bisa ngetrapake sawetara langkah, wiwit saka bebaya nganti denda utawa malah mandheg kerja.

Pentinge kabijakan kesehatan lan safety

Nduwe lan ngetrapake kabijakan kesehatan lan safety sing diterangake kanthi jelas iku penting. Iki nyegah efek kesehatan sing ala lan menehi kontribusi kanggo tenaga kerja lan produktivitas karyawan sing lestari. Yen karyawan nandhang karusakan amarga kerja, dheweke bisa nanggung tanggung jawab perusahaan lan njaluk ganti rugi. Majikan banjur kudu bisa mbuktekake manawa dheweke nindakake kabeh kanthi praktis - ing istilah operasional lan ekonomi - kanggo nyegah karusakan iki.

Pengin ngerti carane ngetrapake Undhang-undhang Kesehatan lan Keselamatan Kerja ing perusahaan sampeyan? kita pengacara pegawean seneng njawab pitakonan sampeyan. Kita bisa nganalisa faktor risiko perusahaan lan menehi saran babagan cara nyuda. 

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.