UBO-ndhaptar: wedi marang UBO apa?

1. Pambuka

Tanggal 20 Mei 2015 Parlemen Eropa ngetrapake Petunjuk Pencegahan Penguburan Wang Haram Papat. Ing basis saka Pandhuan iki, saben negara anggota wajib netepake registrasi UBO. Kabeh perusahaan UBO kudu dilebokake ing daftar kasebut. Minangka UBO bakal lolos saben wong alami sing langsung utawa ora langsung duwe luwih saka 25% kepentingan (saham) perusahaan, dudu perusahaan sing didaptar ing pasar saham. Yen gagal netepake UBO (opsional), pilihan pungkasan bisa nimbang wong asli saka personel manajemen perusahaan sing luwih dhuwur dadi UBO. Ing Walanda, UBO-register kudu dilebokake sadurunge 26 Juni 2017. Pengarepan kasebut yaiku registrasi bakal nggawa akeh akibat kanggo iklim bisnis Walanda lan Eropa. Yen wong ora pengin kaget banget, gambar sing jelas babagan perubahan sing bakal teka bakal penting. Pramila, artikel iki bakal nyoba njlentrehake konsep regol UBO kanthi nganalisa karakteristik lan implikasi kasebut.

2. Konsep Eropa

Dirfatori Haram Anti-Dhuwit Papat minangka produk saka gawe Eropa. Gagasan ing mburi introduksi Directive iki yaiku Eropa pengin nyegah tukang cuci dhuwit lan finansial teroris nggunakake gerakan modal saiki lan kebebasan kanggo nyedhiyakake layanan finansial kanggo tujuan pidana. Selaras karo iki, kepinginan kanggo netepake identitas kabeh UBO, dadi wong sing duwe wewenang. Registrasi UBO mung minangka bagean saka owah-owahan sing dituntun karo Petunjuk Pencegahan Penguburan Wang Harun Papat kanggo nggayuh tujuane.

Kaya sing wis dingerteni, Petunjuk kasebut kudu ditindakake sadurunge tanggal 26 Juni 2017. Ing babagan registrasi UBO, Petunjuk kasebut nggarisake kerangka sing jelas. Kuwatan kasebut negesake negesake negesake supaya bisa nggawa salah sawijining entitas legal ing lingkup pamrentahan. Miturut Pandhuan, telung jinis panguwasa kudu ngakses data UBO ing kasus apa wae: panguwasa sing kompeten (kalebu panguwasa pengawas) lan kabeh Unit Perisikan Keuangan, panguwasa wajib (kalebu lembaga keuangan, institusi kredit, auditor, notaris, makelar lan panyedhiya layanan gambling) lan kabeh wong utawa organisasi sing bisa nuduhake kapentingan sing sah. Nanging, anggota negara, bebas milih registrasi umum. Tembung "panguwasa sing kompeten" ora dijlentrehake ing Arah. Kanggo alasan kasebut, Komisi Eropa njaluk klarifikasi babagan modifikasi amandhi menyang Petunjuk 5 Juli 2016.

Jumlah informasi paling minimal sing kudu dilebokake ing daftar kasebut yaiku: jeneng lengkap, wulan lair, taun lair, nasionalitas, negara sing manggon lan alam lan ambane kapentingan ekonomi sing dicekel UBO. Kajaba iku, definisi istilah "UBO" amba banget. Tembung kasebut ora mung kalebu kontrol langsung (kanthi dhasar kepemilikan) 25% utawa luwih, nanging uga bisa uga ora langsung ngontrol luwih saka 25%. Kontrol ora langsung tegese kendhali kanthi cara liya tinimbang dadi kepemilikan. Kontrol iki bisa adhedhasar kritéria kontrol ing kesepakatan para pemegang saham, kemampuan kanggo nduwe pengaruh adoh ing perusahaan utawa kemampuan, umpamane milih direktur.

3. Pendhaptar ing Walanda

Kerangka Walanda kanggo implementasine aturan ing daftar UBO umume digambarake ing layang kanggo menteri Dijsselbloem tanggal 10 Februari 2016. Babagan entitas sing ditutupi syarat registrasi, surat kasebut nuduhake manawa meh kabeh ora ana jinis Walanda entitas bakal tetep ora diluncurake, kajaba kabeh hak properti lan kabeh entitas publik. Uga perusahaan sing kadhaptar ora dikecualekake. Ora kaya telung kategori saka wong lan panguwasa sing judhul kanggo mriksa informasi kasebut ing daftar minangka sing dipilih ing tingkat Eropa, Walanda milih registrasi umum. Iki amarga pendaptaran sing diwatesi mbutuhake kekurangan ing syarat-syarat biaya, kemungkinan lan verifikasi. Minangka pendaptaran bakal umum, papat keamanan privasi bakal dibangun ing:

3.1. Saben pangguna informasi bakal didaftar.

3.2. Akses menyang informasi ora diwenehake kanthi gratis.

3.3. Pangguna liyane saka panguwasa khusus (panguwasa sing kalebu ing antarane Bank Walanda, Otoritas Financial Authority lan Kantor Pengawas Keuangan) lan Unit Keamanan keuangan Walanda mung bakal entuk akses menyang data winates.

3.4. Ing kasus risiko nyulik, ekstor, kekerasan utawa ugutan, penilaian risiko cilik-cilik bakal melu, sing bakal ditliti apa akses menyang data tartamtu bisa ditutup yen perlu.

Pangguna liyane saka panguwasa sing ditemtokake khusus lan AFM mung bisa ngakses informasi ing ngisor iki: jeneng, wulan kelairatan, negara, negara sing manggon lan alam lan ambane kepentingan ekonomi sing digayuh dening pihak sing duwe gunane. Minimal iki tegese ora kabeh lembaga sing kudu nindakake riset UBO wajib bisa entuk kabeh informasi sing dibutuhake saka pendaptaran. Dheweke kudu ngumpulake informasi kasebut lan njaga informasi kasebut ing pamrentah.

Amarga kasunyatan manawa panguwasa sing dipilih lan FIU duwe peran investigasi lan pengawasan tartamtu, dheweke bakal entuk akses menyang data tambahan: (1) dina, papan lan negara kelairan, (2) alamat, (3) nomer layanan warga negara lan / utawa nomer idhentifikasi pajak asing (TIN), (4) sifat, nomer lan tanggal lan panggonane dokumen kasebut kanthi identitas kasebut diverifikasi utawa salinan dokumen kasebut lan (5) dokumentasi sing mbuktekake kenapa wong duwe status UBO lan ukuran sing cocog (ekonomi) sing cocog.

Pengarepan yaiku manawa Dewan Perdagangan bakal ngatur registrasi kasebut. Data kasebut bakal tekan registrasi kanthi ngirim informasi kasebut dening perusahaan lan lembaga sing sah. UBO bisa uga ora nolak partisipasi kanggo ngirim informasi iki. Kajaba iku, panguwasa sing wajib uga bakal duwe fungsi penegak: dheweke duwe tanggung jawab kanggo komunikasi ing kabeh ndhaptar, sing beda karo registrasi. Panguwasa sing dipertanggungjawabake ing tanggung jawab ngatasi laundering dhuwit, pembiayaan teroris lan macem-macem kriminal finansial lan ekonomi bakal, gumantung saka tugas, dadi hak utawa dibutuhake kanggo ngirim data sing beda karo registrasi. Isih durung jelas sapa sing bakal tanggung jawab kanthi resmi karo tugas penegakan babagan kiriman (bener) kiriman data UBO lan sing bakal (bisa) duwe hak mbayar denda.

4. Sistem tanpa cacat

Sanajan syarat sing ketat, aturan UBO kayane ora anti banyu ing kabeh aspek. Ana pirang-pirang cara manawa bisa njamin yen ana salah sijining pendaptaran UBO.

4.1. Tokoh sing dipercaya
Siji bisa milih kanggo ngoperasikake angka kepercayaan kasebut. Tokoh kepercayaan kasebut tundhuk karo aturan sing beda miturut arahan kasebut. Pitunjuk kasebut mbutuhake registrasi kanggo tokoh-kapercayan uga. Nanging dhaptar khusus iki, ora bakal mbukak kanggo umum. Kanthi cara iki, anonimitas wong sing ana ing kapercayan tetep luwih aman. Conto tokoh kepercayaan yaiku kepercayaan Anglo-Amerika lan kepercayaan Curaçao. Bonaire uga ngerti tokoh sing bisa dibandingake karo kepercayaan: DPF. Iki minangka jinis dhasar tartamtu, sing ora kaya kepercayaan kasebut, duwe kapribaden sing sah. Iki diatur miturut ukum BES.

4.2. Transfer kursi
Ing Directive Anti-Money Laundering Directive kasebut ing ngisor iki babagan panggunaan: "... perusahaan lan lembaga hukum sing diadegake ing wilayah sing". Ukara iki nggambarake manawa perusahaan, sing diadegake ing njaba wilayah negara anggota, nanging mengko pindhah jabatan perusahaan menyang negara anggota, ora dijamin karo undang-undang. Contone, siji bisa mikir babagan konsep hukum sing populer kayata Jersey Ltd., BES BV lan American Inc. A DPF bisa uga mutusake pindhah jogane sing nyata menyang Walanda lan terus ngetrapake kegiatan minangka DPF.

5. Owah-owahan sing bakal teka?

Pitakonane apa Uni Eropa bakal kepengin ngatasi kemungkinan ndhuwur supaya bisa nyegah hukum UBO. Nanging, saiki ora ana indikasi beton sing bakal ana owah-owahan ing wektu sing cendhak. Ing proposal dheweke dibukak ing 5 Juli, Komisi Eropa njaluk sawetara owah-owahan ing Kahanan kasebut. Usul iki ora kalebu owah-owahan babagan sadurunge. Kajaba iku, durung jelas manawa panemune sing diusulake bakal ditindakake. Nanging, ora bakal salah nganggep owah-owahan sing diusulake lan kemungkinan owah-owahan liyane bakal ditindakake mengko. Sekawan pangowahan utama sing saiki diusulake yaiku:

5.1. Komisi ngusulake supaya pendaptaran kanthi umum. Iki tegese panuntun kasebut bakal diatur nalika entuk akses saka individu lan organisasi sing bisa nuduhake kapentingan sing sah. Yen akses sadurunge sadurunge bakal diwatesi karo data minimal sadurunge, pendaptaran saiki uga bakal dibabarake uga.

5.2. Komisi ngusulake kanggo nerangake istilah "panguwasa sing kompeten" kaya ing ngisor iki: ".. para panguwasa umum sing duwe tanggung jawab kanggo nglawan dhuwit laundering dhuwit utawa finansial teroris, kalebu panguwasa lan panguwasa sing duwe fungsi investigasi utawa nuntut penguburan dhuwit, gegandhengan preduli kesalahane. lan pembiayaan teroris, nelusuri lan ngrebut utawa mbekukan lan ngrebut aset pidana ”.

5.3. Komisi nyuwun transparan sing luwih gedhe lan kemungkinan ngenalake UBO liwat sesambungan kabeh registrasi negara-negara anggota.

5.4. Komisi kasebut uga ngusulake, ing sawetara kasus, nyuda tingkat UBO 25% nganti 10%. Iki bakal kedadeyan entitas legal dadi entitas non-finansial pasif. Iki minangka ".. Entitas perantara sing ora duwe kegiatan ekonomi lan mung menehi jarak kanggo menehi pamilik sing migunani saka aset".

5.5. Komisi menehi saran kanggo ngowahi wates wekdal kanggo 26 Januari 2017 nganti 1 Januari 2017.

kesimpulan

Pengenalan dhaptar UBO umum bakal entuk implikasi sing akeh banget kanggo perusahaan ing negara-negara anggota. Wong sing langsung utawa ora langsung duwe 25% saka (bareng) kapentingan perusahaan sing ora dadi perusahaan sing kadhaptar, bakal dipeksa nggawe pangorbanan ing wilayah privasi, nambah risiko nyamar lan nyulik; senadyan Walanda nuduhake yen bakal nindakake luwih apik kanggo ngatasi resiko kasebut. Kajaba iku, sawetara kedadeyan bakal entuk tanggung jawab sing luwih gedhe babagan nyathet lan nularake data sing beda karo data ing daftar UBO. Pengenalan registrasi UBO bisa uga tegese manawa bakal ngalih fokus menyang angka kepercayaan kasebut, utawa lembaga hukum sing diadegake ing njaba negara anggota sing banjur bisa mindhah jabatan nyata menyang negara anggota. Ora yakin apa struktur kasebut bakal tetep pilihan sing bisa urip ing ngarep. Usul amandemen kanggo Directive Laundering Direktorat kaping sekawan, saiki durung ana owah-owahan. Ing Walanda, utamane kudu nggatekake proposal kanggo sesambungan registrasi nasional, bisa uga owah-owahan ing 25% -Ewalitas lan tanggal implementasine awal.

Share