blog

Kompensasi transisi kanggo kontrak kerja: Kepiye cara kerjane?

Ing kahanan tartamtu, karyawan sing kontrak kerja rampung duwe ganti rugi sing ditemtokake kanthi sah. Iki uga diarani pembayaran transisi, sing dimaksudake kanggo nggampangake transisi menyang pekerjaan liya utawa kanggo latihan sing mungkin. Nanging apa aturan babagan pambayaran transisi iki: kapan karyawan duwe hak lan pira pembayaran transisi kasebut? Aturan babagan pambayaran transisi (kontrak sementara) dibahas kanthi sukses ing blog iki.

Hak transisi mbayar

Miturut seni. 7: 673 paragraf 1 saka Kode Sipil Walanda, sawijining karyawan duwe pambayaran transisi, sing bisa uga digunakake kanggo tujuan sing ora gegandhengan karo kerja. Seni 7: 673 BW nemtokake manawa majikan wajib mbayar iki.

* Karyawan kasebut mung duwe pambayaran transisi yen iki akibat saka tumindak utawa ngilangi serius saka pihak perusahaan. Iki mung kedadeyan ing kasus sing serius banget kayata pelecehan seksual lan rasisme.

seng

Nanging ing sawetara kasus, perusahaan ora duwe utang transisi. Pangecualian yaiku:

  • pegawe umure luwih enom saka wolulas taun lan umume kerja kurang saka rolas jam seminggu;
  • kontrak kerja karo pegawe sing wis umur pensiun dihentikan;
  • mandap kontrak kerja minangka asil saka tumindak sing disalahake kanthi serius dening karyawan;
  • majikan wis dinyatakake bangkrut utawa ing moratorium;
  • perjanjian tenaga kerja kolektif negesake manawa ora ana pambayaran transisi, sampeyan bisa nampa regane pengganti yen PHK ditindakake amarga alasan ekonomi. Fasilitas panggantos iki mesthi tundhuk karo katemtuan tartamtu.

Jumlah pembayaran transisi

Bayaran transisi dadi 1/3 gaji saben wulan reged saben taun layanan (wiwit dina kerja kaping 1).

Formula ing ngisor iki digunakake kanggo kabeh dina sing isih ana, nanging uga kanggo lapangan kerja sing kurang saka setaun: (gaji kasar sing ditampa ing bagean sisa kontrak kerja / gaji bulanan bruto) x (1/3 gaji saben wulan bruto / 12) .

Jumlah sing tepat saka pembayaran transisi gumantung karo gaji lan suwene karyawan kerja kanggo majikan. Yen entuk gaji saben wulan, tunjangan preinan lan tunjangan liyane kayata bonus lan sangu lembur uga kudu ditambah. Nalika nerangake babagan jam kerja, kontrak pegawe kasebut kanthi majikan sing padha uga kudu ditambahake karo pitungan jumlah taun layanan. Kontrak saka juragan sing sukses, contone, yen karyawan wiwitane kerja kanggo majikan liwat agensi tenaga kerja, uga kudu ditambah. Yen wis interval luwih saka 6 wulan ing antarane rong kontrak kerja pegawai, kontrak lawas ora bakal kalebu maneh ing pitungan nomer taun layanan sing digunakake kanggo ngetung pambayaran transisi. Taun-taun pegawe kasebut lara uga kalebu ing pirang-pirang taun kerja sing makarya. Sawise kabeh, yen pegawe wis lara suwe kanthi bayaran upah lan majikan mecat sawise rong taun, karyawan kasebut isih duwe pambayaran transisi.

Bayaran transisi maksimum sing kudu dibayar majikan yaiku € 84,000 (ing taun 2021) lan disetel saben taun. Yen karyawan ngungkuli jumlah maksimal iki adhedhasar cara pitungan ing ndhuwur, mula mung bakal nampa pambayaran transisi € 84,000 ing taun 2021.

Ing tanggal 1 Januari 2020, kontrak kasebut ora digunakake maneh yen kontrak kerja kudu paling ora rong taun kanggo hak transisi. Wiwit taun 2020, saben karyawan, kalebu karyawan sing duwe kontrak sementara, entuk pambayaran transisi wiwit dina kerja kaping pisanan.

Apa sampeyan dadi karyawan lan apa sampeyan mikir duwe hak transisi (lan apa sampeyan durung nampa)? Utawa sampeyan minangka perusahaan lan apa sampeyan kepengin ngerti yen sampeyan wajib mbayar karyawan transisi? Hubungi Law & More liwat telpon utawa email. Pengacara khusus lan ahli ing bidang ukum kerja seneng mbantu sampeyan.

Share