Transfer Pakaryan

If you are planning to transfer a company to someone else or to take over someone else’s company, you may wonder whether this takeover also applies to the personnel. Depending on the reason why the company is taken over and how the takeover is carried out, this may or may not be desirable. For example, is a part of the company taken over by a company that has little experience with such business activities? In that case, it may be fine to take over the specialised employees and allow them to carry on with their normal activities. On the other hand, is there a merger of two similar companies in order to save costs? Then certain employees may be less desirable, because some positions have already been filled and considerable savings can also be made on labour costs. Whether the employees should be taken over depends on the applicability of the regulation on the ‘transfer of undertaking’. In this article, we explain when this is the case and what the consequences are.

Transfer Pakaryan

Kapan ana transfer tugas?

Nalika ana transfer usahane saka Seksi 7: 662 saka Kode Sipil Walanda. Bagean kasebut negesake manawa kudu ana transfer asil saka kesepakatan, penggabungan utawa pembagian unit ekonomi sing nahan sawijining identitas. Unit ekonomi minangka "klompok sumber daya sing terorganisir, khusus kanggo nggayuh kegiyatan ekonomi, kegiyatan kasebut pusat utawa tambahan". Amarga pengambilalihan ditindakake kanthi macem-macem cara ing praktik, definisi hukum iki ora menehi pedoman sing jelas. Pramila interpretasi kasebut gumantung banget karo kahanan kasus kasebut.

Hakim umume cukup jembar babagan interpretasi transfer usahane amarga sistem hukum kita penting banget kanggo nglindhungi karyawan. Kanthi dhasar ukum kasus sing ana, mula bisa disimpulake manawa tembung pungkasan 'entitas ekonomi sing njaga identitase' sing paling penting. Iki biasane gegayutan karo pengambilalihan permanen saka bagean perusahaan lan aset sing gegandhengan, jeneng perdagangan, administrasi lan, mesthine para staf. Yen mung ana aspek individu babagan iki, biasane ora ana transfer usahanya, kajaba aspek iki nemtokake identitas usaha.

Cekakipun, biasane ana transfer usaha sanalika pengambilalihan melu bagean sing lengkap karo tujuan kanggo nindakake kegiyatan ekonomi, sing uga ditandhani karo identitas dhewe sing ditahan sawise pengambilalihan. Mula, pamindhahan (bagean saka) bisnis kanthi karakter dudu sementara dadi transfer usahanya. Kasus sing kanthi eksplisit ora ana transfer usaha yaiku gabungan saham. Ing kahanan kaya ngono, karyawan tetep dadi perusahaan sing padha amarga mung ana owah-owahan identitas pemegang saham.

Akibat saka transfer usaha

Yen ana transfer usahanya, miturut prinsip, kabeh staf sing dadi bagean saka kegiatan ekonomi bakal ditransfer miturut syarat kontrak kerja lan perjanjian kolektif sing berlaku karo perusahaan sadurunge. Mula ora prelu nggawe kontrak kerja anyar. Iki uga ditrapake yen pihak-pihak ora ngerti babagan aplikasi transfer tugas lan kanggo karyawan sing transferee ora ngerti nalika njupuk. Pengusaha anyar ora diidini nyingkirake karyawan amarga transfer tugas. Uga, perusahaan sadurunge duwe tanggung jawab karo majikan anyar sajrone setaun maneh kanggo netepi kewajiban saka kontrak kerja sing muncul sadurunge transfer tugas.

Ora kabeh kondisi kerja ditransfer menyang perusahaan anyar. Skema pensiun kalebu kanggo iki. Iki tegese majikan bisa uga ngetrapake skema pensiun sing padha kanggo karyawan anyar kaya karyawan saiki yen dipratelakake nalika ditransfer. Konsekuensi kasebut ditrapake kanggo kabeh karyawan sing dadi perusahaan transfer nalika transfer. Iki uga ditrapake kanggo karyawan sing ora layak kerja, lara utawa kontrak sementara. Yen pegawe ora pengin pindhah karo perusahaan, dheweke kanthi eksplisit bisa ngumumake manawa dheweke pengin mungkasi kontrak kerja. Sampeyan bisa negosiasi babagan kahanan kerja sawise transfer perusahaan. Nanging, kahanan kerja lawas kudu luwih dhisik ditransfer menyang perusahaan anyar sadurunge bisa ditindakake.

Artikel iki nggambarake manawa definisi legal transfer usaha ditindakake kanthi cepet lan praktik kasebut duwe konsekuensi gedhe babagan kewajiban tumrap karyawan. Transfer tugas minangka kasus nalika unit ekonomi perusahaan dijupuk dening wong liya kanggo periode sing ora sementara, ing endi identitas kegiatan kasebut dijaga. Minangka asil saka angger-angger transfer usahanya, wong sing njupuk alih tugas kudu makaryakke karyawan (bagean) saka tugas sing ditransfer miturut kahanan kerja sing wis ditrapake. Dadi, perusahaan sing anyar ora diidini nyingkirake karyawan amarga transfer tugas. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan transfer tugas lan apa aturan iki ditrapake ing kahanan tartamtu? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita khusus ing hukum perusahaan lan hukum tenaga kerja lan bakal seneng mbantu sampeyan!

Share
Law & More B.V.