Pendengar saksi awal: fishing kanggo bukti

Summary

Pemeriksaan saksi awal

Miturut hukum Walanda, pengadilan bisa mrentahake priksa saksi awal amarga panjaluk salah sawijining pihak (tertarik). Sajrone pangrungon kaya ngono, siji kudu menehi katrangan. Ora liya manawa sanksi ukum kanggo ukuman yaiku ukuman nem taun. Nanging, sawetara pengecualian kanggo kewajiban menehi paseksi. Kayata, ukum kasebut ngerti hak istimewa lan ahli kulawarga. Panjaluk kanggo priksa saksi awal uga bisa ditolak nalika panjaluk iki diiringi kurang kapentingan, nalika ana penyalahgunaan hukum, yen ana konflik karo prinsip-prinsip proses sing kudu ditindakake utawa nalika ana kapentingan abot liyane. mbecikake larangan. Contone, panjalukan kanggo mriksa pamriksan pambuka bisa ditolak nalika ana sing nyoba nemokake rahasia perdagangan pesaing utawa nalika ana nyoba miwiti sing diarani ekspedisi mancing. Sanajan aturan kasebut, kahanan sing bisa ngelingake kedadeyan; contone ing sektor kepercayaan.

Pangrungon awal

Sektor kepercayaan

Ing sektor kepercayaan, bagean gedhe saka informasi sing nyebarake biasane rahasia; ora sethithik informasi saka klien saka kantor kepercayaan. Kajaba iku, kantor kepercayaan asring entuk akses menyang akun perbankan, sing jelas mbutuhake kerahasiaan. Ing keputusan penting, pengadilan mutusake manawa kantor kapercayan dhewe ora kena hak istimewa (turunan). Akibate yaiku "rahasia kepercayaan" bisa diatasi kanthi njaluk ujian saksi pambuka. Alesan manawa pengadilan ora pengin menehi sektor hukum kapercayan lan para pegawe hak istimewa turunan minangka bukti manawa pentinge golek bebener sing paling penting ing kasus kasebut, sing bisa uga bermasalah. Akibate, pihak kayata panguwasa pajak, sanajan ora duwe bukti sing cukup kanggo miwiti prosedur, bisa, kanthi njaluk ujian pambuka saksi, nglumpukake akeh informasi (diklasifikasikake) saka sawetara karyawan kantor kepercayaan ing supaya prosedur dadi luwih apik. Nanging, wajib pajak kasebut uga nolak akses menyang informasi kaya sing dirujuk ing artikel 47 AWR kanthi adhedhasar kerahasiaan kontak karo wong sing duwe tugas rahasia saka kerahasiaan (pengacara, notaris, lsp) sing wis dicedhaki. Kantor kepercayaan bisa uga nuduhake hak penolakan pajak iki, nanging ing kantor kasebut, pejabat kepercayaan kudu ngumumake sapa sing mbayar pajeg babagan petungan. Kemungkinan pengalihan rahasia "kepercayaan" asring dianggep minangka masalah gedhe lan ing wektu iki, mung ana sawetara solusi lan kemungkinan winates kanggo karyawan kantor kepercayaan kanggo nolak ngumumake informasi rahasia sajrone ujian saksi pambuka.

Solutions

Kaya sing wis kasebut, ing antarane kemungkinan kasebut nyatakake manawa pasangane miwiti ekspedisi mancing, manawa pasangan nyoba kanggo nemokake rahasia perusahaan utawa manawa mitra sing duwe kasus cilik banget. Kajaba iku, ing kahanan tartamtu, ora ana sing kudu menehi kesaksian marang awake dhewe. Asring alasan kasebut, nanging ora bakal relevan ing kasus tartamtu. Ing salah sawijining laporan ing taun 2008, Komite Penasihat UU Prentah Pamrentah ("Adviescommissie van het Burgerlijk Procesrecht") ngusulake lemah sing beda: proporsiionalitas. Miturut Komite Penasihat, mesthine bisa nolak panjaluk kerjasama yen asil kasebut bakal ora jelas. Iki minangka kritik sing adil, nanging isih bakal dadi pitakon babagan kritik kasebut bakal efektif. Nanging, sajrone pengadilan ora ngetutake dalan iki, rezim ketat lan hukum bakal tetep bakal ditindakake. Tenan nanging wajar? Yaiku pitakonan.

Versi lengkap saka kertas putih iki kasedhiya ing Walanda liwat link iki.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa nelpon kita ing +31 (0) 40-3690680.

 

Share