Pindaan Anyar Undhang-undhang Pengawasan Kantor Kepercayaan Walanda lan nyedhiyakake tambah domicile

Swara kepungkur sektor sektor kepercayaan Walanda wis dadi sektor sing wis diatur banget. Kantor kepercayaan ing Walanda ana ing pengawasan sing ketat. Alesan kanggo iki yaiku pengatur pungkasane mangertos lan nyadari manawa kantor kepercayaan ana ing risiko banget kanggo melu dhuwit laundering dhuwit utawa nindakake bisnis karo pesta penipuan. Supaya bisa ngawasi kantor kepercayaan lan kanggo ngatur sektor kasebut, tumindak pengawasan kantor Partai Belanda (Wtt) dileksanakake ing taun 2004. Atas ukum iki, kantor kepercayaan kudu nyukupi sawetara syarat supaya bisa. tumindak kagiyatan. Saiki durung ana amandemen liyane ing Wtt diadopsi, sing wiwit ditindakake ing tanggal 1 Januari 2019. Amandemen legislatif iki kalebu prekara liya, manawa definisi panyedhiya domicile miturut Wtt wis dadi luwih amba. Minangka asil saka amandemen kasebut, luwih akeh institusi sing ana ing ruang lingkup Wtt, sing bisa duwe akibat utama kanggo institusi kasebut. Ing artikel iki bakal diterangno apa sing dibutuhake saka modifikasi Wtt babagan nyedhiyakake domicile lan apa akibat praktik amandemen kasebut ing wilayah kasebut.

Amandemen Anyar kanggo Undhang-undhang Pengawasan Kantor Kepercayaan Walanda lan nyedhiyakake tambah domicile

1. Latar mburi tumindak pengawasan kantor Walanda Trust

 Kantor kepercayaan minangka entitas sah, perusahaan utawa wong alam sing, kanthi profesional utawa komersial, nyedhiyakake layanan kepercayaan siji utawa luwih, kanthi utawa tanpa entitas utawa perusahaan liyane. Minangka jeneng saka Wtt sing wis dituduhake, kantor kepercayaan tundhuk dadi pengawasan. Panguwasa pengawas yaiku Bank Pusat Walanda. Tanpa ijin saka Bank Pusat Walanda, kantor kepercayaan ora diijini operasi saka kantor ing Walanda. Wtt kalebu, ing antarane subyek liyane, definisi kantor kepercayaan lan syarat sing dipercaya karo kantor ing Walanda kudu entuk ijin. Wtt mengklasifikasikake limang kategori layanan kepercayaan. Organisasi sing nyedhiyakake layanan kasebut ditetepake minangka kantor kepercayaan lan mbutuhake ijin miturut Wtt. Iki gegayutan karo layanan ing ngisor iki:

  • dadi direktur utawa mitra wong sah utawa perusahaan;
  • nyedhiyakake alamat utawa alamat pos, kanthi nyedhiyakake layanan tambahan (nyedhiyakake tambahan domicile);
  • nggunakake perusahaan koper kanggo entuk manfaat klien;
  • sade utawa mediasi ing adol lembaga sah;
  • tumindak dadi pitulung.

Panguwasa Walanda duwe macem-macem alasan kanggo ngenalake Wtt. Sadurunge nggawe Wtt, sektor kepercayaan durung dipetakan, utawa meh wae, utamane karo klompok akeh kantor kepercayaan sing luwih cilik. Kanthi ngenalake pengawasan, tampilan sing luwih apik babagan sektor kepercayaan bisa ditindakake. Alesan kaping pindho kanggo ngenalake Wtt yaiku organisasi internasional, kayata Pasukan Tugas Aksi Keuangan, negesake luwih akeh risiko manawa kantor kepercayaan bisa melu, antara liya, pencucian uang lan pengangkatan fiskal. Miturut organisasi kasebut, ana risiko integritas ing sektor kepercayaan sing kudu bisa diatur kanthi cara peraturan lan pengawasan. Institusi internasional iki uga nyaranake langkah-langkah, kalebu prinsip ngerti-sampeyan-pelanggan, sing fokus ing operasi bisnis sing ora rusak lan ing endi kantor kepercayaan kudu ngerti karo sapa sing nindakake bisnis. Tujuane yaiku supaya bisnis ora ditindakake karo pihak apus-apus utawa kriminal. Alesan pungkasan kanggo ngenalake Wtt yaiku yen peraturan mandhiri babagan kantor kepercayaan ing Walanda ora dianggep cukup. Ora kabeh kantor kapercayan tundhuk karo aturan sing padha, amarga ora kabeh kantor gabung ing cabang utawa organisasi profesional. Kajaba iku, panguwasa pengawas sing bisa njamin penegakan aturan kasebut ilang. [1] Wtt banjur njamin manawa ana peraturan sing jelas babagan kantor kapercayan digawe lan masalah sing kasebut ing ndhuwur ditanggulangi.

2. definisi nyedhiyakake layanan domicile plus

 Wiwit diluncurake Wtt ing taun 2004, wis ana amandemen reguler babagan undang-undang iki. Tanggal 6 November 2018, Senat Walanda nggunakake amandemen anyar kanggo Wtt. Kanthi tumindak pengawasan kantor Walanda Trust anyar 2018 (Wtt 2018), sing diwiwiti tanggal 1 Januari 2019, persyaratan sing kudu dipenuhi kantor kapercayan wis dadi luwih ketat lan otoritas pengawas duwe luwih akeh sarana penegakan sing kasedhiya. Pangowahan kasebut antara liya, nggedhekake konsep 'nyedhiyakake domicile plus'. Ing Wtt lawas, layanan ing ngisor iki dianggep minangka layanan kepercayaan: panentu alamat kanggo entitas legal ing kombinasi karo Performing layanan tambahan. Iki uga disebut panentu domicile plus.

Kaping pisanan, penting kanggo ngerti apa persis panentu entitas domicile. Miturut Wtt, panentu domicile yaiku nyediakake alamat pos utawa alamat sing dikunjungi, kanthi cara utawa entitas sah, perusahaan utawa wong alami sing ora kalebu klompok sing padha karo panyedhiya alamat kasebut. Yen entitas sing nyedhiyakake alamat kasebut nindakake layanan tambahan saliyane kanggo panentu iki, kita ngomongake babagan panentu domicile plus. Bebarengan, kegiatan kasebut dianggep layanan kepercayaan miturut Wtt. Layanan tambahan ing ngisor iki kuwatir miturut Wtt lawas:

  • menehi saran utawa menehi pitulung ing hukum pribadi, kajaba nindakake kegiatan resepsi;
  • menehi saran pajak utawa ngurus ngasilake pajak lan layanan sing gegandhengan;
  • nindakake kegiatan sing ana hubungane karo persiapan, penilaian utawa audit akun taunan utawa tumindak administrasi;
  • direktur direktur kanggo entitas utawa perusahaan sah;
  • kegiatan tambahan liyane sing ditunjuk miturut tatanan administratif umum.

Penyediaan domicile bebarengan karo nglakokake salah sawijining layanan tambahan sing kasebut ing ndhuwur dianggep minangka layanan kepercayaan miturut Wtt lawas. Organisasi sing nyedhiyakake kombinasi layanan iki kudu duwe idin miturut Wtt.

Ing ngisor Wtt 2018, layanan tambahan wis rada diowahi. Saiki gegayutan karo kegiatan ing ngisor iki:

  • menehi saran legal utawa menehi pitulung, kajaba bisa nindakake kegiatan resepsi;
  • ngurus deklarasi pajak lan layanan sing gegandhengan;
  • nindakake kegiatan sing ana hubungane karo persiapan, penilaian utawa audit akun taunan utawa tumindak administrasi;
  • direktur direktur kanggo entitas utawa perusahaan sah;
  • kegiatan tambahan liyane sing ditunjuk miturut tatanan administratif umum.

Cetha yen layanan tambahan ing ngisor Wtt 2018 ora nyimpang saka layanan tambahan miturut Wtt lawas. Definisi menehi saran miturut titik pisanan rada ditrapake lan panentu saran pajeg dijupuk saka definisi, nanging ora, meh dianggep babagan layanan tambahan sing padha.

Nanging, nalika Wtt 2018 dibandhingake karo Wtt lawas, owah-owahan gedhe gegayutan karo panentu domicile plus bisa dideleng. Miturut artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018, dilarang nindakake kegiatan tanpa idin kanthi dhasar undang-undang iki, sing ditujokake kanggo menehi panentu alamat pos utawa alamat sing ngunjungi kaya sing diarani ing bagean b definisi layanan kepercayaan, lan sajrone nglakokake layanan tambahan kaya sing diarani ing bagean kasebut, kanggo mupangat kanggo siji lan wong sing padha, entitas utawa perusahaan sing padha.[2]

Larangan iki timbul amarga panentu domicile lan nindakake layanan tambahan asring dipisah ing laku, sing tegese layanan iki ora ditindakake dening partai sing padha. Nanging, siji pihak umpamane nindakake layanan tambahan lan banjur ngubungi klien karo pihak liyane sing nyedhiyakake domicile. Amarga nindakake layanan tambahan lan panentu domicile ora ditindakake dening partai sing padha, mula prinsip kita ora ngandhani layanan kepercayaan miturut Wtt lawas. Kanthi misahake layanan kasebut, uga ora ana ijin sing dibutuhake miturut Wtt lawas lan kewajiban kanggo njupuk ijin iki bisa nyingkiri. Kanggo nyegah pemisahan layanan kepercayaan kasebut ing mangsa ngarep, larangan wis kalebu ing artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018.

3. Konsekwensi praktis saka larangan kanggo misahake layanan kepercayaan

Miturut Wtt lawas, kegiatan panyedhiya layanan sing misahake panentu domicile lan nglakokake kegiatan tambahan, lan layanan iki ditindakake dening pesta sing beda, aja tiba ing definisi layanan kepercayaan. Nanging, larangan kasebut saka artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018, uga dilarang kanggo pihak sing misahake layanan kepercayaan kanggo nindakake kegiatan kasebut tanpa idin. Iki mbutuhake pihak-pihak sing pengin terus nindakake kegiyatan kanthi cara iki, mbutuhake ijin lan saengga uga ana ing sangisoring Bank Nasional Walanda.

Larangan kasebut mbutuhake panyedhiya layanan nyedhiyakake layanan kepercayaan miturut Wtt 2018 nalika nindakake kegiyatan sing ditujokake kanggo nyedhiyakake domicile lan nalika nindakake layanan tambahan. Panyedhiya layanan ora dileksanakake kanggo nindakake layanan tambahan lan banjur bisa ngubungi klien karo pihak liyane sing menehi domicile, tanpa ijin miturut Wtt. Salajengipun, panyedhiya layanan ora diijini tumindak minangka perantara kanthi nggawa klien menyang macem-macem pihak sing bisa nyedhiyani domicile lan nindakake layanan tambahan, tanpa ijin.[3] Iki kedadeyan nalika perantara iki ora nyedhiyakake domicile dhewe, utawa ora nindakake layanan tambahan.

4. Ngubungake klien menyang panyedhiya domicile khusus

Ing praktik, asring ana pihak sing nindakake layanan tambahan lan banjur ngrujuk klien kasebut menyang panyedhiya domicile khusus. Minangka ganti referral iki, panyedhiya domicile asring mbayar komisi menyang pesta sing ngrujuk klien kasebut. Nanging, miturut Wtt 2018, ora ana maneh manawa panyedhiya layanan menehi kerjasama lan sengaja misahake layanan kanggo ngindhari Wtt. Yen organisasi nindakake layanan tambahan kanggo klien, ora diidini kanggo ngrujuk klien kasebut menyang panyedhiya domicile khusus. Iki tegese nuduhake yen ana kerjasama antarane pihak sing tujuane nyingkiri Wtt. Kajaba iku, nalika komisi ditampa kanggo ngubungake, jelas yen ana kerjasama antarane pihak sing layanan kepercayaan dipisahake.

Artikel sing relevan saka Wtt ngandhani babagan kegiatan sing ditindakake ngarahke ing kalorone nyedhiyakake alamat pos utawa alamat sing ngunjungi lan nindakake layanan tambahan. Memorasi mbandhingake nuduhake nggawa klien ing kontak karo pihak sing beda-beda. [4] Wtt 2018 minangka undang-undang anyar, mula saiki ora ana keputusan yudisial babagan hukum iki. Salajengipun, literatur sing relevan mung ngrembug babagan pangowahan sing ditindakake dening undang-undang kasebut. Iki tegese, ing wektu iki, durung jelas kepiye undhang-undhang kasebut bakal ditindakake. Asile, kita ora ngerti ing wektu iki tumindak apa sing cocog karo definisi 'sing dituju' lan 'kontak'. Mula, saiki ora bisa ujar manawa tumindak kasebut pancen ana ing larangan artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018. Nanging, mesthine iki skala geser. Rujuk menyang panyedhiya khusus domicile lan nampa komisi kanggo rujukan kasebut dianggep minangka klien sing kontak karo panyedhiya domicile. Rekomendasi panyedhiya khusus domicile sing duwe pengalaman apik bisa uga duwe risiko, sanajan klien intine ora langsung dirujuk menyang panyedhiya domicile. Nanging, ing kasus iki panyedhiya khusus domicile sing bisa dihubungi klien disebutake. Ana kemungkinan sing apik kanggo iki bakal katon minangka 'kontak klien' karo panyedhiya omah. Sawise kabeh, ing kasus iki, klien ora kudu ngupayakake awake dhewe kanggo golek panyedhiya omah. Isih dadi pitakonan apa kita ngomong babagan 'kontak klien' nalika klien dirujuk menyang kaca telusuran Google sing wis diisi. Iki amarga nglakoni, ora disaranake panyedhiya domicile khusus, nanging lembaga kasebut nyedhiyakake jeneng panyedhiya domicile menyang klien. Kanggo njlentrehake tumindak apa sing cocog karo larangan kasebut, ketentuan ukum kudu luwih dikembangake ing ukum kasus kasebut.

5. Kesimpulan

Cetha manawa Wtt 2018 bisa duwe akibat utama kanggo pihak sing nganakake layanan tambahan lan ing wektu sing padha ngrujuk para klien menyang pesta liyane sing bisa menehi domicile. Ing ngisor Wtt lawas, institusi kasebut ora tiba ing ruang lingkup Wtt lan mula ora mbutuhake ijin miturut Wtt. Nanging, wiwit Wtt 2018 wis ditindakake, ana larangan babagan layanan kepercayaan sing diarani. Wiwit saiki, institusi sing nindakake kegiyatan sing fokus ing panyedhiya domicile lan nindakake layanan tambahan, tiba ing ruang lingkup Wtt lan kudu entuk ijin miturut hukum iki. Ing praktik, ana akeh organisasi sing nindakake layanan tambahan lan banjur ngrujuk para klien menyang panyedhiya domicile. Kanggo saben klien sing dirujuk, dheweke entuk komisi saka panyedhiya domicile. Nanging, wiwit Wtt 2018 wis dadi kekuwatan, wis ora ana maneh panyedhiya layanan kanggo menehi kerjasama lan sengaja misahake layanan kasebut supaya ora ngindhari Wtt. Organisasi sing makarya kanthi dhasar iki, mula kudu prihatin marang kegiatane. Organisasi iki duwe rong pilihan: padha nyetel kegiatane, utawa ora ana ing ruang lingkup Wtt lan mula mbutuhake idin lan tundhuk karo Bank Sentral Walanda.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar sawise maca artikel iki, monggo ngubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat [email dilindhungi], utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat [email dilindhungi], utawa nelpon +31 (0) 40-3690680.

 

[1] K. Frielink, Toezicht Trustkantoren ing Nederland, Deventer: Wolters Kluwer Nederland 2004.

[2] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[3] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[4] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

Share
Law & More B.V.