Pindaan Anyar Undhang-undhang Pengawasan Kantor Kepercayaan Walanda lan nyedhiyakake tambah domicile

Swara kepungkur sektor sektor kepercayaan Walanda wis dadi sektor sing wis diatur banget. Kantor kepercayaan ing Walanda ana ing pengawasan sing ketat. Alesan kanggo iki yaiku pengatur pungkasane mangertos lan nyadari manawa kantor kepercayaan ana ing risiko banget kanggo melu dhuwit laundering dhuwit utawa nindakake bisnis karo pesta penipuan. Supaya bisa ngawasi kantor kepercayaan lan kanggo ngatur sektor kasebut, tumindak pengawasan kantor Partai Belanda (Wtt) dileksanakake ing taun 2004. Atas ukum iki, kantor kepercayaan kudu nyukupi sawetara syarat supaya bisa. tumindak kagiyatan. Saiki durung ana amandemen liyane ing Wtt diadopsi, sing wiwit ditindakake ing tanggal 1 Januari 2019. Amandemen legislatif iki kalebu prekara liya, manawa definisi panyedhiya domicile miturut Wtt wis dadi luwih amba. Minangka asil saka amandemen kasebut, luwih akeh institusi sing ana ing ruang lingkup Wtt, sing bisa duwe akibat utama kanggo institusi kasebut. Ing artikel iki bakal diterangno apa sing dibutuhake saka modifikasi Wtt babagan nyedhiyakake domicile lan apa akibat praktik amandemen kasebut ing wilayah kasebut.

Amandemen Anyar kanggo Undhang-undhang Pengawasan Kantor Kepercayaan Walanda lan nyedhiyakake tambah domicile

1. Latar mburi tumindak pengawasan kantor Walanda Trust

 Kantor kepercayaan minangka entitas sah, perusahaan utawa wong alam sing, kanthi profesional utawa komersial, nyedhiyakake layanan kepercayaan siji utawa luwih, kanthi utawa tanpa entitas utawa perusahaan liyane. Minangka jeneng saka Wtt sing wis dituduhake, kantor kepercayaan tundhuk dadi pengawasan. Panguwasa pengawas yaiku Bank Pusat Walanda. Tanpa ijin saka Bank Pusat Walanda, kantor kepercayaan ora diijini operasi saka kantor ing Walanda. Wtt kalebu, ing antarane subyek liyane, definisi kantor kepercayaan lan syarat sing dipercaya karo kantor ing Walanda kudu entuk ijin. Wtt mengklasifikasikake limang kategori layanan kepercayaan. Organisasi sing nyedhiyakake layanan kasebut ditetepake minangka kantor kepercayaan lan mbutuhake ijin miturut Wtt. Iki gegayutan karo layanan ing ngisor iki:

  • dadi direktur utawa mitra wong sah utawa perusahaan;
  • nyedhiyakake alamat utawa alamat pos, kanthi nyedhiyakake layanan tambahan (nyedhiyakake tambahan domicile);
  • nggunakake perusahaan koper kanggo entuk manfaat klien;
  • sade utawa mediasi ing adol lembaga sah;
  • tumindak dadi pitulung.

Panguwasa Walanda duwe macem-macem alasan kanggo ngenalake Wtt. Sadurunge ngenalake Wtt, sektor kepercayaan kasebut ora, utawa arang, wis dipetakan, utamane karo klompok kantor kepercayaan sing luwih cilik. Kanthi ngenalake pengawasan, pandangan sing luwih apik babagan sektor kepercayaan bisa ditindakake. Alasan kapindho kanggo ngenalake Wtt yaiku organisasi internasional, kayata Pasukan Petugas Keuangan, nyatakake nambah risiko kanggo kantor kepercayaan dadi melu, antara liya, pengubahan dhuwit lan evasi fiskal. Miturut organisasi kasebut, ana risiko integritas ing sektor kepercayaan sing kudu diurus kanthi cara ngatur lan pengawasan. Institusi internasional iki uga nyaranake langkah-langkah, kalebu prinsip sing ngerti babagan pelanggan, sing fokus ing operasi bisnis sing ora bisa ditindakake lan ing ngendi kantor kepercayaan kudu ngerti sapa sing duwe bisnis. Disangka yaiku nyegah bisnis ditindakake karo pihak penipuan utawa pihak kriminal. Alesan pungkasan kanggo ngenalake Wtt yaiku angger-angger mandiri babagan pejabat dipercaya ing Walanda ora dianggep cukup. Ora kabeh kantor kepercayaan tundhuk karo aturan sing padha, amarga ora kabeh kantor digabungake ing cabang utawa organisasi profesional. Kajaba iku, panguwasa pengawas sing bisa njamin penegakan aturan kasebut ora ana.[1] Wtt banjur mesthekake manawa peraturan sing jelas babagan kantor kepercayaan wis diadegake lan manawa masalah sing kasebut dicritakake.

2. definisi nyedhiyakake layanan domicile plus

 Since the introduction of the Wtt in 2004, there have been regular amendments to this law. On November 6, 2018, the Dutch Senate adopted a new amendment to the Wtt. With the new Dutch Trust office supervision act 2018 (Wtt 2018), which entered into force on January 1, 2019, the requirements that trust offices have to meet have become stricter and the supervisory authority has more enforcement means available. This change has, among others, extended the concept of ‘providing of domicile plus’.  Under the old Wtt the following service was considered a trust service: panentu alamat kanggo entitas legal ing kombinasi karo Performing layanan tambahan. Iki uga disebut panentu domicile plus.

Kaping pisanan, penting kanggo ngerti apa persis panentu entitas domicile. Miturut Wtt, panentu domicile yaiku nyediakake alamat pos utawa alamat sing dikunjungi, kanthi cara utawa entitas sah, perusahaan utawa wong alami sing ora kalebu klompok sing padha karo panyedhiya alamat kasebut. Yen entitas sing nyedhiyakake alamat kasebut nindakake layanan tambahan saliyane kanggo panentu iki, kita ngomongake babagan panentu domicile plus. Bebarengan, kegiatan kasebut dianggep layanan kepercayaan miturut Wtt. Layanan tambahan ing ngisor iki kuwatir miturut Wtt lawas:

  • menehi saran utawa menehi pitulung ing hukum pribadi, kajaba nindakake kegiatan resepsi;
  • menehi saran pajak utawa ngurus ngasilake pajak lan layanan sing gegandhengan;
  • nindakake kegiatan sing ana hubungane karo persiapan, penilaian utawa audit akun taunan utawa tumindak administrasi;
  • direktur direktur kanggo entitas utawa perusahaan sah;
  • kegiatan tambahan liyane sing ditunjuk miturut tatanan administratif umum.

Penyediaan domicile bebarengan karo nglakokake salah sawijining layanan tambahan sing kasebut ing ndhuwur dianggep minangka layanan kepercayaan miturut Wtt lawas. Organisasi sing nyedhiyakake kombinasi layanan iki kudu duwe idin miturut Wtt.

Ing ngisor Wtt 2018, layanan tambahan wis rada diowahi. Saiki gegayutan karo kegiatan ing ngisor iki:

  • menehi saran legal utawa menehi pitulung, kajaba bisa nindakake kegiatan resepsi;
  • ngurus deklarasi pajak lan layanan sing gegandhengan;
  • nindakake kegiatan sing ana hubungane karo persiapan, penilaian utawa audit akun taunan utawa tumindak administrasi;
  • direktur direktur kanggo entitas utawa perusahaan sah;
  • kegiatan tambahan liyane sing ditunjuk miturut tatanan administratif umum.

Cetha yen layanan tambahan ing ngisor Wtt 2018 ora nyimpang saka layanan tambahan miturut Wtt lawas. Definisi menehi saran miturut titik pisanan rada ditrapake lan panentu saran pajeg dijupuk saka definisi, nanging ora, meh dianggep babagan layanan tambahan sing padha.

Nanging, nalika Wtt 2018 dibandhingake karo Wtt lawas, owah-owahan gedhe gegayutan karo panentu domicile plus bisa dideleng. Miturut artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018, dilarang nindakake kegiatan tanpa idin kanthi dhasar undang-undang iki, sing ditujokake kanggo menehi panentu alamat pos utawa alamat sing ngunjungi kaya sing diarani ing bagean b definisi layanan kepercayaan, lan sajrone nglakokake layanan tambahan kaya sing diarani ing bagean kasebut, kanggo mupangat kanggo siji lan wong sing padha, entitas utawa perusahaan sing padha.[2]

Larangan iki timbul amarga panentu domicile lan nindakake layanan tambahan asring dipisah ing laku, sing tegese layanan iki ora ditindakake dening partai sing padha. Nanging, siji pihak umpamane nindakake layanan tambahan lan banjur ngubungi klien karo pihak liyane sing nyedhiyakake domicile. Amarga nindakake layanan tambahan lan panentu domicile ora ditindakake dening partai sing padha, mula prinsip kita ora ngandhani layanan kepercayaan miturut Wtt lawas. Kanthi misahake layanan kasebut, uga ora ana ijin sing dibutuhake miturut Wtt lawas lan kewajiban kanggo njupuk ijin iki bisa nyingkiri. Kanggo nyegah pemisahan layanan kepercayaan kasebut ing mangsa ngarep, larangan wis kalebu ing artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018.

3. Konsekwensi praktis saka larangan kanggo misahake layanan kepercayaan

Miturut Wtt lawas, kegiatan panyedhiya layanan sing misahake panentu domicile lan nglakokake kegiatan tambahan, lan layanan iki ditindakake dening pesta sing beda, aja tiba ing definisi layanan kepercayaan. Nanging, larangan kasebut saka artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018, uga dilarang kanggo pihak sing misahake layanan kepercayaan kanggo nindakake kegiatan kasebut tanpa idin. Iki mbutuhake pihak-pihak sing pengin terus nindakake kegiyatan kanthi cara iki, mbutuhake ijin lan saengga uga ana ing sangisoring Bank Nasional Walanda.

Larangan kasebut mbutuhake panyedhiya layanan nyedhiyakake layanan kepercayaan miturut Wtt 2018 nalika nindakake kegiyatan sing ditujokake kanggo nyedhiyakake domicile lan nalika nindakake layanan tambahan. Panyedhiya layanan ora dileksanakake kanggo nindakake layanan tambahan lan banjur bisa ngubungi klien karo pihak liyane sing menehi domicile, tanpa ijin miturut Wtt. Salajengipun, panyedhiya layanan ora diijini tumindak minangka perantara kanthi nggawa klien menyang macem-macem pihak sing bisa nyedhiyani domicile lan nindakake layanan tambahan, tanpa ijin.[3] Iki uga kedadeyan nalika perantara iki ora nyedhiyakake domestil dhewe, utawa nindakake layanan tambahan.

4. Ngubungake klien menyang panyedhiya domicile khusus

Ing praktik, asring ana pihak sing nindakake layanan tambahan lan banjur ngrujuk klien kasebut menyang panyedhiya domicile khusus. Minangka ganti referral iki, panyedhiya domicile asring mbayar komisi menyang pesta sing ngrujuk klien kasebut. Nanging, miturut Wtt 2018, ora ana maneh manawa panyedhiya layanan menehi kerjasama lan sengaja misahake layanan kanggo ngindhari Wtt. Yen organisasi nindakake layanan tambahan kanggo klien, ora diidini kanggo ngrujuk klien kasebut menyang panyedhiya domicile khusus. Iki tegese nuduhake yen ana kerjasama antarane pihak sing tujuane nyingkiri Wtt. Kajaba iku, nalika komisi ditampa kanggo ngubungake, jelas yen ana kerjasama antarane pihak sing layanan kepercayaan dipisahake.

Artikel sing relevan saka Wtt ngandhani babagan kegiatan sing ditindakake ngarahke ing kalorone nyedhiyakake alamat pos utawa alamat sing ngunjungi lan nindakake layanan tambahan. Memorasi mbandhingake nuduhake nggawa klien ing kontak karo pihak sing beda.[4] Wtt 2018 minangka hukum anyar, saengga ing wektu iki, ora ana keputusan ukum babagan hukum iki. Salajengipun, literatur sing relevan mung mbahas babagan owah-owahan sing ana ing ukum iki. Iki tegese, nalika saiki, durung jelas babagan babagan ukum kasebut persis. Asile, kita ora ngerti ing wektu iki sing tumindak tumindak nyata karo definisi 'ngarahake' lan 'kontak karo'. Saiki ora bisa ujar manawa tumindak apa wae sing cocog karo larangan artikel 3, paragraf 4, sub b Wtt 2018. Nanging, yakin manawa iki minangka skala geser. Rujuk kanggo panyedhiya domicile khusus lan panampa komisi kanggo referensi kasebut dianggep minangka kontak karo panyedhiya domicile. Nyaranake panyedhiya domicile khusus sing nduweni pengalaman apik nyebabake risiko, sanajan klien kasebut miturut prinsip ora langsung diarani panyedhiya domicile. Nanging, ing kasus iki panyedhiya domicile khusus sing bisa dikontak klien kasebut. Ana kemungkinan apik yen iki bakal katon minangka 'kontak karo klien' karo panyedhiya domicile. Sawise kabeh, klien kasebut ora kudu ngupayakake supaya bisa nemokake panyedhiya domicile. Masih dadi pitakonan apa kita ngomong babagan 'nggawa klien kasebut' nalika klien diarani kaca telusuran Google sing diisi. Iki amarga nglakoni, ora ana panyedhiya domicile khusus sing disaranake, nanging institusi kasebut nyedhiyakake jeneng panyedhiya domicile kanggo klien kasebut. Kanggo njlentrehake tumindak apa wae sing cocog karo larangan kasebut, panentu legal kudu luwih dikembangake ing ukum kasebut.

5. Kesimpulan

Cetha manawa Wtt 2018 bisa duwe akibat utama kanggo pihak sing nganakake layanan tambahan lan ing wektu sing padha ngrujuk para klien menyang pesta liyane sing bisa menehi domicile. Ing ngisor Wtt lawas, institusi kasebut ora tiba ing ruang lingkup Wtt lan mula ora mbutuhake ijin miturut Wtt. Nanging, wiwit Wtt 2018 wis ditindakake, ana larangan babagan layanan kepercayaan sing diarani. Wiwit saiki, institusi sing nindakake kegiyatan sing fokus ing panyedhiya domicile lan nindakake layanan tambahan, tiba ing ruang lingkup Wtt lan kudu entuk ijin miturut hukum iki. Ing praktik, ana akeh organisasi sing nindakake layanan tambahan lan banjur ngrujuk para klien menyang panyedhiya domicile. Kanggo saben klien sing dirujuk, dheweke entuk komisi saka panyedhiya domicile. Nanging, wiwit Wtt 2018 wis dadi kekuwatan, wis ora ana maneh panyedhiya layanan kanggo menehi kerjasama lan sengaja misahake layanan kasebut supaya ora ngindhari Wtt. Organisasi sing makarya kanthi dhasar iki, mula kudu prihatin marang kegiatane. Organisasi iki duwe rong pilihan: padha nyetel kegiatane, utawa ora ana ing ruang lingkup Wtt lan mula mbutuhake idin lan tundhuk karo Bank Sentral Walanda.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar sawise maca artikel iki, monggo ngubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl, utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl, utawa telpon +31 (0) 40-3690680.

 

[1] K. Frielink, Toezicht Trustkantoren ing Nederland, Deventer: Wolters Kluwer Nederland 2004.

[2] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[3] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[4] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

Share