Pangolahan dhuwit Walanda lan tumindak pencegahan pembiayaan teroris nerangake

Ing tanggal 2018 Agustus XNUMX, tumindak pencucian dhuwit Walanda lan pencegahan pembiayaan teroris (Walanda: Wwft) wis ditindakake sepuluh taun. Tujuan utama Wwft yaiku supaya sistem keuangan tetep resik; ukum kasebut kanggo nyegah sistem keuangan digunakake kanggo tujuan pidana penguburan dhuwit lan pembiayaan teroris. Penguburan dhuwit artine yen aset sing diduweni sacara ilegal digawe kanthi sah kanggo digawe rahasia sing ora sah. Financing terrorism dumadi nalika ibukutha digunakake kanggo nggampangake kegiatan teroris. Miturut Wwft, organisasi wajib nglaporake transaksi sing ora biasa. Laporan kasebut nyumbang kanggo ndeteksi lan tuntutan ukum saka pembiayaan dhuwit lan pembiayaan teroris. Wwft duwe pengaruh gedhe ing organisasi sing aktif ing Walanda. Organisasi kanthi aktif kudu ngetrapake langkah-langkah supaya nyegah pencucian dhuwit lan finansial teroris ora kedadeyan. Artikel iki bakal ngrembug institusi endi sing ana ing wilayah Wwft, sing duwe kewajiban institusi iki miturut Wwft lan apa akibat kasebut nalika institusi ora netepi Wwft.

Pangolahan dhuwit Walanda lan tumindak pencegahan pembiayaan teroris nerangake

1. Institusi sing tiba ing ruang lingkup Wwft

Institusi tartamtu wajib netepi ketentuan saka Wwft. Kanggo ngira-ngira manawa sawijining institusi tundhuk Wwft, jinis lembaga lan kegiatan sing ditindakake dening institusi kasebut diteliti. Institusi sing tundhuk Wwft bisa uga dibutuhake kanggo nindakake tekun kanggo pelanggan utawa nglaporake transaksi. Institusi ing ngisor iki bisa uga tundhuk marang Wwft:

  • sing adol barang;
  • perantara ing tuku lan adol barang;
  • appraisers real estate;
  • agen real estate lan perantara ing real estate;
  • operator pawnshop lan panyedhiya domicile;
  • lembaga keuangan;
  • profesional independen.[1]

Penjual barang

Penjual barang diwajibake nindakake rajin amarga klien yen rega barang sing bakal didol jumlahé $ 15,000 utawa luwih lan pambayaran iki digawe kanthi awis. Ora preduli apa pembayaran kasebut mbayar ing istilah utawa sekaligus. Yen pembayaran awis € 25,000 utawa luwih ana nalika adol barang tartamtu, kayata kapal, kendharaan lan perhiasan, para bakul kudu nglaporake transaksi iki. Yen pembayaran ora digawe kanthi awis, ora ana kewajiban Wwft. Nanging, simpenan awis ing akun bank vendor katon minangka pambayaran kanthi dhuwit.

Perantara ing tuku lan adol barang

Yen sampeyan mediasi ing tuku utawa adol barang tartamtu, sampeyan bakal tundhuk marang Wwft lan wajib nindakake rajin amarga klien. Iki kalebu adol lan tuku kendaraan, kapal, perhiasan, barang seni lan barang antik. Apa ora dadi rega regane sing kudu dibayar lan apa rega sing dibayar kanthi awis. Yen transaksi karo pembayaran awis € 25,000 utawa luwih, transaksi iki kudu dilaporake.

Panampa real estate

Nalika panilai ngira properti sing ora bisa dilalekake lan nemoni fakta lan kahanan sing ora biasa sing bisa uga ngganggu dhuwit, utawa finansial teroris, transaksi iki kudu dilaporake. Nanging, para petugas prekara ora diwajibake nindakake rajin amarga klien.

Agen real estate lan perantara ing real estate

Wong sing dadi pengantian ing tuku lan adol properti sing ora bisa dilalekake bakal tundhuk marang Wwft lan kudu nindakake tekun sing cocog kanggo saben tugas. Kewajipan kanggo nindakake rajin amarga klien uga ditrapake kanggo pasangan klien. Yen ana curiga yen transaksi bisa uga kalebu dhuwit laundering dhuwit utawa finansial terorisme, transaksi iki kudu dilaporake. Iki uga ditrapake kanggo transaksi sing jumlah $ 15,000 utawa luwih ditampa kanthi awis. Ora masalah apa jumlah iki kanggo agen real estate utawa kanggo pihak katelu.

Operator Pawnshop lan panyedhiya domicile

Operator Pawnshop sing menehi janji profesional utawa bisnis kudu nindakake ketekunan klien kanthi transaksi. Yen transaksi ora biasa, transaksi iki kudu dilaporake. Iki uga ditrapake kanggo kabeh transaksi sing regane € 25,000 utawa luwih. Penyedhiya domicile sing nggawe alamat utawa alamat pos sing kasedhiya kanggo pihak katelu kanthi bisnis utawa profesional, uga kudu nindakake ketekunan sing cocog kanggo saben klien. Yen diduga manawa ana dhuwit laundering dhuwit utawa finansial teroris melu nyedhiyakake domicile, transaksi kasebut kudu dilaporake.

Lembaga keuangan

Institusi keuangan kalebu bank, kantor tukar, kasino, kantor kepercayaan, institusi investasi lan asuransi tartamtu. Institusi kasebut kudu tansah nindakake rajin amarga klien kudu nglaporake transaksi sing ora biasa. Nanging, macem-macem aturan bisa uga ditrapake ing bank.

Profesional mandiri

Kategori saka profesional bebas kalebu wong ing ngisor iki: notaris, pengacara, akuntan, penasihat pajak lan kantor administratif. Klompok profesional kasebut kudu nindakake rajin amarga klien nglaporake transaksi sing ora biasa.

Institusi utawa profesional sing bebas nindakake kegiatan kanthi profesional, sing cocog karo kegiatan sing ditindakake dening institusi sing kasebut ing ndhuwur, bisa uga tundhuk marang Wwft. Iki bisa kalebu kegiatan ing ngisor iki:

  • menehi saran perusahaan babagan struktur modal, strategi bisnis lan kegiatan sing gegandhengan;
  • konsultasi lan penyediaan layanan ing lapangan penggabungan lan akuisisi perusahaan;
  • panyiapan utawa manajemen perusahaan utawa lembaga sing sah;
  • tuku utawa adol perusahaan, entitas legal utawa saham ing perusahaan;
  • akuisisi lengkap utawa sebagian perusahaan utawa entitas legal;
  • kegiatan sing gegandhengan karo pajak.

Kanggo nemtokake manawa ora ana lembaga sing cocog karo Wwft, penting kanggo njaga kegiatan sing ditindakake institusi kasebut. Yen institusi mung nyedhiyakake informasi, institusi kasebut ora cocog karo Wwft. Yen institusi menehi saran kanggo klien, lembaga kasebut bisa kena ing Wwft. Nanging, ana garis tipis ing antarane nyedhiyakake informasi lan menehi saran. Kajaba iku, usaha sing dibutuhake amarga kudu ditindakake sadurunge institusi mlebu kesepakatan bisnis karo klien. Nalika institusi pisanan mikirake yen mung informasi sing kudu diwenehake kanggo klien, nanging mengko muncul manawa saran wis diwenehake utawa uga kudu diwenehake, kewajiban nindakake rajin amarga klien sadurunge ora ditemoni. Pancen uga mbebayani kanggo mbagi kegiatan saka institusi dadi kegiatan sing tundhuk karo Wwft lan kegiatan sing ora cocog karo Wwft, amarga wates antarane kegiatan kasebut sithik banget. Kajaba iku, bisa uga kedadeyan yen kegiatan sing kapisah ora kena ing Wwft, nanging kegiatan kasebut duwe kewajiban Wwft nalika digabung. Mula, penting kanggo nemtokake luwih dhisik babagan lembaga Wwft utawa lembaga.

Ing kahanan tartamtu, sawijining lembaga bisa mlebu Undhang-undhang Pengawas Kantor Amanah Walanda (Wtt) tinimbang Wwft. Wtt ngemot syarat sing luwih angel kanggo nganggep rajin lan institusi sing cocog karo Wtt mbutuhake ijin supaya bisa nindakake kegiatan kasebut. Miturut Wtt, institusi sing nyedhiyakake domicile lan uga tumindak tambahan, tundhuk marang Wtt. Kegiatan tambahan iki kalebu menehi saran legal, ngurus deklarasi pajak, nganakake kegiatan babagan drafting, penilaian lan ngawasi akun taunan utawa njaga administrasi utawa njupuk direktur kanggo perusahaan utawa entitas legal. Ing praktik, nyediakake domicile lan nindakake kegiatan tambahan asring dikelola dening rong institusi sing beda-beda, kanggo mesthekake yen institusi iki ora ana ing ruang lingkup Wtt. Nanging, iki ora bakal ana maneh nalika Wtt sing wis dibandhingake bakal ditrapake. Sawise amandemen pamrentahan iki dadi kekuwatan, institusi sing mbuktekake bukti domicile lan nganakake kegiatan tambahan ing antarane loro institusi uga kena ing Wtt. Iki prihatin institusi sing nganakake kegiyatan tambahan dhewe, nanging ngrujuk klien menyang institusi liyane kanggo nyedhiyakake utawa domicile (utawa kosok balene) uga institusi sing tumindak minangka perantara kanthi nggawa klien ing kontak karo macem-macem pihak sing bisa nyedhiyani domicile lan bisa tumindak kegiatan tambahan.[2] Penting yen institusi nduwe gambaran apik babagan kegiatane, supaya bisa nemtokake hukum sing ditrapake kanggo wong-wong mau.

2. Kasedhiya kanggo pelanggan

Miturut Wwft, institusi sing tundhuk Wwft kudu nindakake tekun sing cocog karo klien. Rajin amarga klien kudu ditindakake sadurunge institusi mlebu perjanjian bisnis karo klien lan sadurunge diwenehake layanan. Ketekunan sing cocog kanggo klien, antara liya, manawa institusi kudu njaluk identitas klien, kudu mriksa informasi iki, rekam lan disimpen limang taun.

Rajin amarga klien miturut Wwft berisiko berisiko. Iki tegese lembaga kudu ngetrapake risiko babagan sifat lan ukuran perusahaan dhewe lan ana risiko sing ana hubungane karo hubungan bisnis utawa transaksi. Intensi saka rajin sing kudu ditindakake miturut risiko kasebut.[3] Wwft mbutuhake telung tingkat ketekunan amarga klien: standar, disederhanakake lan ditingkatake. Adhedhasar risiko, sawijining institusi kudu nemtokake kang kudu dilelehake amarga klien sing kasebut sadurunge. Saliyane interpretasi adhedhasar risiko ketekunan klien sing kudu ditindakake ing kasus-kasus standar, evaluasi resiko uga bisa dadi alesan kanggo nindakake rajin sing disederhanakake utawa ningkatake klien. Nalika ngevaluasi risiko, poin-poin ing ngisor iki kudu dianggep: klien, negara-negara lan alasan geografis ing ngendi institusi kasebut makarya lan produk lan layanan sing dikirim.[4]

Wwft ora nemtokake manawa langkah-langkah sing kudu ditindakake institusi kanggo ngimbangi ketekunan klien amarga sensitivitas risiko. Nanging, penting kanggo lembaga netepake prosedur adhedhasar resiko supaya bisa nemtokake manawa kudu ditindakake tekad sing kudu ditindakake. Contone, langkah-langkah ing ngisor iki bisa ditindakake: netepake matrik resiko, ngrumusake kabijakan utawa profil risiko, nginstal prosedur kanggo ditampa klien, njupuk langkah kontrol internal utawa kombinasi cara kasebut. Kajaba iku, dianjurake kanggo nindakake manajemen file lan supaya rekor kabeh transaksi lan evaluasi risiko sing cocog. Panguwasa sing tanggung jawab kanggo Wwft, Unit Keamanan keuangan (FIU), bisa njaluk institusi kanggo menehi identifikasi lan menehi kabijakan babagan risiko babagan bab penguburan dhuwit lan pembiayaan teroris. Sawijining institusi wajib netepi panjaluk kasebut.[5] Wwft uga ngemot penunjuk sing nuduhake karo intensitas sing kudu ditindakake dening klien.

2.1 Kasedhiya kanggo pelanggan standar

Biasane, institusi kudu nindakake rajin sing cocog karo klien. Ketekunan iki amarga kasusun saka unsur-unsur ing ngisor iki:

  • nentokake, verifikasi lan ngrekam identitas klien;
  • nentokake, verifikasi lan ngrekam identitas Pamilik Penerima Ultimate (UBO);
  • nentokake lan ngrekam tujuan lan sipat tugas utawa transaksi kasebut.

Identitas klien

Supaya ngerti sapa sing diwenehake layanan kasebut, identitas klien kudu ditemtokake sadurunge institusi wiwit menehi layanan. Kanggo ngenali klien kasebut, klien kasebut kudu dijaluk rincian identitase. Sabanjure, identitas klien kudu diverifikasi. Kanggo wong alami, verifikasi iki bisa ditindakake kanthi njaluk paspor asli, lisensi nyopir utawa kertu identitas. Klien sing dadi entitas legal kudu dijaluk menehi ekstrak saka daftar dagang utawa dokumen utawa data sing bisa dipercaya liyane sing umume ing lalu lintas internasional. Informasi iki banjur bisa disimpen dening lembaga limang taun.

Identitas saka UBO

Yen klien minangka wong sing sah, kemitraan, dhasar utawa kapercayan, UBO kudu diidentifikasi lan diverifikasi. UBO wong sah yaiku wong alami sing:

  • duwe kapentingan luwih saka 25% ing ibukutha klien; utawa
  • bisa ngleksanani 25% utawa luwih saka saham utawa hak pemilihan ing rapat umum para pemegang saham klien; utawa
  • bisa ngontrol kendhali nyata ing klien; utawa
  • iku ahli waris 25% utawa luwih saka aset saka dhasar utawa kepercayaan; utawa
  • duwe kontrol khusus 25% utawa luwih saka aset klien.

UBO saka kemitraan kasebut yaiku wong asli sing, amarga bubar saka kemitraan kasebut, duwe saham kanggo aset 25% utawa luwih utawa duwe saham kanggo ngasilake bathi 25% utawa luwih. Kanthi kapercayan, adjuster (s) lan wali kudu diidentifikasi.

Yen identitas UBO ditemtokake, identitas kasebut kudu diverifikasi. Sawijining institusi kudu ngevaluasi risiko babagan dhuwit pengubahan dhuwit lan Finansial teroris; verifikasi saka UBO kudu ditindakake miturut risiko kasebut. Iki diarani verifikasi berbasis resiko. Bentuk verifikasi sing paling jero yaiku kanggo nemtokake cara ndasari dokumen, kayata tumindak, kontrak lan registrasi ing registri umum utawa sumber-sumber liyane sing bisa dipercaya, manawa UBO sing diakoni sejatine sah kanggo 25% utawa luwih. Informasi iki bisa dijaluk nalika ana risiko gedhe babagan pembiayaan dhuwit lan Finansial teroris. Nalika ana risiko murah, institusi bisa menehi klien menehi tandha deklarasi UBO. Kanthi menehi tandha deklarasi kasebut, klien kasebut nandhesake bener identitas UBO.

Tujuan lan sipat tugas utawa transaksi

Institusi kudu nindakake riset babagan latar mburi lan tujuan hubungan bisnis utawa transaksi sing dituju. Iki kudu nyegah layanan institusi sing digunakake kanggo laundering dhuwit utawa Finansial terorisme. Penelitian babagan sifat tugas utawa transaksi kasebut kudu adhedhasar risiko.[6] Yen sifat tugas utawa transaksi wis ditemtokake, iki kudu dicathet ing daftar.

2.2 Gegayuhan sing disesuaikan karo klien

Sampeyan uga bisa uga manawa institusi netepi Wwft kanthi nindakake rajin amarga klien sing disederhanakake. Kaya sing wis dibahas, intensitas nindakake ketekunan amarga klien bakal ditemtokake adhedhasar analisis risiko. Yen analisis iki nuduhake yen risiko nyuda dhuwit lan pembiayaan teroris kurang, bisa ditindakake dening klien sing rajin. Miturut Wwft, rajin sing disesuaikan karo klien ing kasus apa wae yen klien cukup bank, asuransi jiwa utawa lembaga keuangan liyane, perusahaan kadhaptar utawa lembaga pamrentah Eropa. Ing kasus kasebut, mung identitas klien lan tujuan lan sifat transaksi kudu ditemtokake lan direkam kanthi cara kaya sing dijelasake ing 2.1. Verifikasi saka klien lan identifikasi lan verifikasi saka UBO ora perlu ing kasus iki.

2.3 Ketekunan amarga klien sing ditambah

Bisa uga ana prekara sing kudu dilaksanakake tekun amarga klien kudu ditindakake. Iki kedadeyan nalika resiko dhuwit laundering dhuwit lan finansial teroris dhuwur. Miturut Wwft, rajin sing cocog karo klien kudu ditindakake ing kahanan ing ngisor iki:

  • ing advance, ana anggepan yen nambah risiko nyuda dhuwit utawa Finansial teroris;
  • klien ora ana ing fisik kanthi identifikasi;
  • klien utawa UBO minangka wong sing politik kapapar.

Suspicion saka risiko laundering dhuwit utawa finansial teroris

Nalika analisis risiko nuduhake manawa ana risiko dhuwit laundering lan pembiayaan terorisme, usaha sing kudu ditindakake klien kudu ditindakake. Ketentuan sing cocog karo klien iki, umpamane bisa ditindakake kanthi njaluk sertifikat Prilaku sing apik saka klien, kanthi luwih neliti panguwasa lan fungsi dewan direksi lan proksi utawa kanthi neliti asal lan tujuan dana, kalebu panjaluk bank pratelan. Ukuran sing kudu ditindakake gumantung saka kahanan.

Klien ora ana sacara fisik ing identifikasi

Yen klien ora ana kanggo ngenalake fisik, nyebabake risiko dhuwit laundering dhuwit lan pembiayaan teroris luwih dhuwur. Ing kasus kasebut, langkah-langkah kudu ditindakake kanggo ngatasi risiko spesifik iki. Wwft nuduhake institusi pilihan sing kudu ngimbangi risiko kasebut:

  • ngenali klien kanthi basis dokumen, data utawa informasi tambahan (umpamane salinan passport utawa apostilles sing notaris);
  • pambiji keaslian dokumen sing diajukake;
  • mesthekake yen pambayaran pisanan sing ana hubungane karo hubungan bisnis utawa transaksi digawe atas jenenge utawa kanggo mbayar akun saka klien karo bank sing duwe kantor pangguna ing Negara Anggota utawa karo bank ing negara sing ditetepake sing nyekel lisensi kanggo nindakake bisnis ing negara iki.

Yen pambayaran digawe digawe, kita ngerteni babagan identifikasi sing asale. Iki tegese institusi bisa nggunakake data saka rajin amarga nindakake klien sadurunge. Identifikasi asale diidini amarga bank ing endi pambayaran sing ditindakake uga dadi lembaga sing tundhuk karo Wwft utawa pengawasan sing padha ing Negara Anggota liyane. Asale, klien kasebut wis dingerteni dening bank nalika nglakokake pambayaran identifikasi iki.

Klien utawa UBO kasebut minangka wong sing duwe politik

Wong sing kapapar politik (PEP) yaiku wong sing nduwe posisi politik sing misuwur ing Walanda utawa ing luar negeri, utawa nyekel posisi kaya ngono nganti setahun kepungkur, lan

  • manggon ing luar negeri (ora preduli saka kewarganegaraan Walanda utawa warga negara liya);

OR

  • manggon ing Walanda nanging ora duwe kewarganegaraan Walanda.

Apa wong minangka PEP kudu diselidiki kanggo klien lan UBO klien apa wae. Ing ngisor iki, ing kasus PEP:

  • kepala negara, kepala pamaréntahan, menteri lan sekretaris negara;
  • parlementer;
  • anggota panguwasa ukum dhuwur;
  • anggota kantor audit lan papan manajemen bank pusat;
  • duta besar, piala lan petugas tentara senior;
  • anggota badan administratif, lan eksekutif;
  • organ saka perusahaan umum;
  • anggota kulawarga langsung utawa kanca raket saka wong ing ndhuwur.[7]

Nalika PEP melu, institusi kasebut kudu nglumpukake lan verifikasi luwih akeh data supaya bisa nyuda lan ngontrol risiko dhuwit laundering dhuwit lan finansial teroris.[8]

3. Nglaporake transaksi sing ora biasa

Yen rajin amarga klien wis rampung, institusi kudu nemtokake manawa transaksi sing diusulake ora umum. Yen ngono, lan bisa uga ana dhuwit laundering dhuwit utawa finansial teroris, transaksi kasebut kudu dilaporake.

Yen rajin sing cocog karo klien ora menehi data sing diwenehake karo ukum utawa yen ana indikasi yen melu dhuwit laundering dhuwit utawa finansial teroris, transaksi kasebut kudu dilaporake menyang FIU. Iki miturut Wwft. Panguwasa Walanda wis nggawe indikasi subyektif lan objektif kanthi dhasar institusi bisa nemtokake manawa ana transaksi sing ora biasa. Yen salah sawijining indikasi ana masalah, mula bisa dianggep transaksi kasebut ora umum. Transaksi iki banjur kudu dilaporake menyang FIU. Petunjuk ing ngisor iki diadegake:

Indikator subyektif

  1. Transaksi ing institusi kasebut duwe sebab kanggo nganggep manawa bisa ana hubungane karo laundering dhuwit utawa pembiayaan teroris. Ing macem-macem negara risiko uga wis dingerteni dening Tugas Force Financial Financial.

Indikator objektif

  1. Transaksi sing dilaporake menyang polisi utawa Layanan Pendakwa Raya sing ana hubungane karo laundering dhuwit utawa finansial teroris uga kudu dilaporake ing FIU; Sawise kabeh, ana anggapan manawa transaksi kasebut bisa uga ana gandhengane karo pencucian dhuwit lan pembiayaan teroris.
  2. Transaksi kanthi utawa kanggo entuk bathi wong (legal) sing manggon utawa duwe alamat pangguna ing sawijining negara sing ditetepake dening aturan menteri minangka negara kanthi kekurangan strategis ing nyegah pencegahan dhuwit lan pembiayaan terorisme.
  3. Transaksi ing ngendi kendaraan siji utawa luwih, kapal, obyek seni utawa perhiasan didol kanggo mbayar (sebagian) pambayaran, kanthi jumlah sing kudu dibayar kanthi jumlah dhuwit nganti € 25,000 utawa luwih.
  4. Transaksi kanggo jumlah € 15,000 utawa luwih, sing ijol-ijolan awis entuk mata uang liyane utawa saka denominasi cilik.
  5. Dhuwit simpenan kanthi jumlah $ 15,000 utawa luwih milih kertu kredit utawa instrumen mbayar sadurunge.
  6. Panganggone kertu kredit utawa instrumen pambayaran sing mbayar sadurunge transaksi karo jumlah € 15,000 utawa luwih.
  7. Transaksi kanggo jumlah $ 15,000 utawa luwih, mbayar utawa liwat institusi kasebut kanthi awis, kanthi mriksa kir, kanthi instrumen sing mbayar sadurunge utawa mbayar.
  8. Transaksi ing ngendi barang sing apik utawa pirang-pirang barang dikendhaleni ing toko pajak, kanthi jumlah sing kasedhiya saka toko pajak minangka ijol-ijolan € 25,000 utawa luwih.
  9. Transaksi kanggo jumlah € 15,000 utawa luwih, mbayar utawa liwat institusi kasebut kanthi awis, kanthi mriksa, kanthi instrumen sing mbayar sadurunge utawa ing mata uang asing.
  10. Celengan dhuwit recehan, dhuwit kertas utawa regane liyane regane udakara € 15,000 utawa luwih.
  11. Transaksi pembayaran giro kanthi gunggunge € 15,000 utawa luwih.
  12. Transfer dhuwit kanthi jumlah $ 2,000 utawa luwih, kajaba ana masalah transfer dhuwit saka lembaga sing ninggalake pamukiman kasebut kanggo institusi liya sing tundhuk karo kewajiban nglaporake transaksi sing ora biasa, asal saka Wwft.[9]

Ora kabeh pratondho ditrapake kanggo kabeh institusi. Gumantung ing jinis institusi sing pratondho ditrapake ing institusi kasebut. Nalika salah sawijining transaksi kaya sing diterangake ing ndhuwur ditindakake ing institusi tartamtu, iki dianggep minangka transaksi sing ora biasa. Transaksi iki kudu dilaporake menyang FIU. FIU nyathet laporan kasebut minangka laporan transaksi sing ora biasa. FIU banjur netepke apa transaksi sing ora biasa iku curiga lan kudu diselidiki dening panguwasa investigasi pidana utawa layanan keamanan.

4. Indikasi

Yen institusi nglaporake transaksi sing ora biasa ing FIU, laporan iki mbutuhake indikasi. Miturut Wwft, data utawa informasi sing diwenehake marang FIU kanthi yakin babagan konteks laporan, ora bisa dadi basis kanggo utawa kanggo tujuan penyelidikan utawa tuntutan ukum institusi sing dilaporake kanthi curiga karo penguburan dhuwit. utawa pembiayaan teroris dening institusi iki. Kajaba iku, data kasebut ora bisa dadi dakwaan. Iki uga ditrapake kanggo data sing diwenehake menyang FIU dening lembaga, kanthi prekara sing cukup manawa iki mbutuhake kepatuhan kanggo nglaporake asil saka Wwft. Iki tegese informasi sing diwenehake institusi kanggo FIU, ing konteks babagan transaksi transaksi sing ora biasa, ora bisa digunakake nglawan institusi kasebut ing penyelidikan pidana babagan penguburan dhuwit utawa pembiayaan teroris. Induksi iki uga ditrapake kanggo wong sing kerja kanggo institusi sing nyedhiyakake data lan informasi kasebut ing FIU. Kanthi nglaporake transaksi sing ora umum kanthi apik, tanggung jawab kriminal diwenehake.

Kajaba iku, institusi sing nglaporake transaksi sing ora biasa utawa menehi informasi tambahan kanthi basis Wwft ora tanggung jawab kanggo karusakan sing dialami pihak katelu minangka asil. Iki tegese sawijining institusi ora bisa dicekel tanggung jawab tumrap karusakan sing dialami klien amarga laporan saka transaksi sing ora biasa. Mula, kanthi nindakake kewajiban nglaporake transaksi sing ora biasa, indemnifikasi sipil uga diwenehake marang institusi kasebut. Indemnifikasi sipil iki uga ditrapake kanggo wong sing kerja kanggo institusi sing nglaporake transaksi sing ora biasa utawa menehi informasi kasebut ing FIU.

5. Kewajiban liyane sing asale saka Wwft

Saliyane kewajiban kanggo nindakake rajin amarga klien lan nglaporake transaksi sing ora biasa ing FIU, Wwft uga nindakake kewajiban kerahasiaan lan kewajiban latihan kanggo institusi.

Kewajipan saka rahasia

Kewajiban rahasia njaluk manawa institusi ora bisa ngandhani sapa wae babagan laporan menyang FIU lan babagan curiga yen pengubahan dhuwit utawa pembiayaan teroris melu transaksi. Institusi kasebut malah dilarang menehi informasi babagan klien babagan iki. Alesan kanggo iki yaiku FIU bakal miwiti penyelidikan babagan transaksi sing ora biasa. Kewajipan rahasia dipasang kanggo nyegah pihak sing ditliti diwenehi kesempatan, umpamane, ngeculake bukti.

Kawajiban latihan

Miturut Wwft, institusi duwe kewajiban latihan. Kewajiban latihan iki mbutuhake karyawan institusi kasebut kudu kenal karo ketentuan Wwft, manawa ora relevan karo tugas-tugas. Karyawan uga kudu tumindak kanthi wajar kanggo klien lan ngerteni transaksi sing ora biasa. Latihan périodik kudu diikuti supaya bisa nggayuh iki.

6. Akibat saka ora selaras karo Wwft

Macem-macem kewajiban sing asale saka Wwft: nindakake klien kanthi rajin, nglaporake transaksi sing ora biasa, kewajiban kerahasiaan lan kewajiban latihan. Macem-macem data uga kudu direkam lan disimpen lan institusi kudu njupuk langkah-langkah kanggo nyuda resiko dana laundering dhuwit lan pembiayaan teroris.

Yen institusi ora netepi kewajiban sing kadhaptar ing ndhuwur, mula bakal ditindakake. Gumantung saka jinis institusi kasebut, pengawasan selaras karo Wwft ditindakake dening Panguwasa Pajak / Pengawas Biro Wwft, Bank Pusat Walanda, Otoritas Walanda kanggo Pasar Keuangan, Kantor Pengawas Keuangan utawa Asosiasi Bar Walanda. Pengawas kasebut nindakake investigasi pengawasan kanggo mriksa apa sawijining institusi sing bener-bener miturut syarat-syarat ing Wwft. Ing investigasi iki, njelasake garis kasebut lan kewujudan kabijakan risiko uga dinilai. Penelitian uga kanggo mesthekake yen institusi bener nglaporake transaksi sing ora biasa. Yen ketentuan Wwft dilanggar, panguwasa pengawas ditawani ngetrapake pesenan tundhuk paukuman tambahan utawa denda administratif. Dheweke uga duwe kamungkinan kanggo mulang institusi kanggo nindakake tumindak tartamtu babagan pangembangan prosedur internal lan pelatihan karyawan.

Yen institusi wis gagal nglaporake transaksi sing ora biasa, pelanggaran Wwft bakal kedadeyan. Ora masalah apa gagal yen dilaporake kanthi sengaja utawa ora sengaja. Yen institusi nglanggar Wwft, iki nyerang ekonomi miturut Undhang-undhang Kesalahan Ekonomi Walanda. FIU bisa uga nindakake investigasi luwih lanjut babagan prilaku laporan institusi. Ing kasus-kasus sing serius, panguwasa pengawas bisa uga nglaporake pelanggaran kasebut marang jaksa umum Walanda, sing banjur bisa miwiti investigasi pidana ing institusi kasebut. Institusi kasebut banjur bakal dituntut amarga ora netepi ketentuan Wwft.

7. Kesimpulan

Wwft minangka hukum sing ditrapake kanggo akeh institusi. Mula, penting kanggo institusi iki ngerti kewajiban sing kudu ditindakake supaya bisa netepi Wwft. Nglakoni rajin amarga klien, nglaporake transaksi sing ora biasa, kewajiban kerahasiaan lan kewajiban latihan sing asale saka Wwft. Kewajiban kasebut wis ditetepake kanggo njamin yen risiko nyuda dhuwit lan pembiayaan teroris sithik bisa ditindakake lan yen tumindak langsung bisa ditindakake nalika ana curiga yen kegiatan kasebut ditindakake. Kanggo institusi, penting kanggo ngevaluasi resiko lan uga kudu ngetrapake. Gumantung ing jinis institusi lan kegiatan sing ditindakake institusi, mula ana macem-macem aturan.

Wwft ora mung mbutuhake institusi sing kudu netepi kewajiban sing asale saka Wwft, nanging uga ana akibat kanggo institusi. Nalika laporan menyang FIU digawe kanthi bener, indikasi sing kriminal lan sipil diwenehake menyang institusi kasebut. Yen ngono, informasi sing diwenehake dening institusi kasebut ora bisa digunakake. Tanggung jawab sipil kanggo ngrusak klien sing entuk asil saka laporan menyang FIU uga ora dikepengini. Ing tangan liyane, ana akibat nalika Wwft dilanggar. Ing kasus paling ala, institusi bisa uga dituntut kanthi pidana. Mula, penting banget kanggo institusi sing tundhuk karo ketentuan Wwft, ora mung kanggo nyuda resiko penguburan dhuwit lan pembiayaan terorisme, nanging uga nglindhungi awake dhewe.
_____________________________

[1] 'Wat iku de Wwft', Bocah cilik 09-07-2018, www.belastingdienst.nl

[2] Kamerstukken II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[3] Kamerstukken II 2017/18, 34 808, 3, hal. 3 (MvT).

[4] Kamerstukken II 2017/18, 34 808, 3, hal. 3 (MvT).

[5] Kamerstukken II 2017/18, 34 808, 3, hal. 8 (MvT).

[6] Kamerstukken II 2017/18, 34 808, 3, hal. 3 (MvT).

[7] 'Wat iku PEP', Autoriteit Financiele Markten 09-07-2018, www.afm.nl.

[8] Kamerstukken II 2017/18, 34 808, 3, hal. 4 (MvT).

[9] 'Meldergroepen', FIU 09-07-2018, www.fiu-nederland.nl

Share