Persetujuan Iklim Walanda

Minggu kepungkur, perjanjian iklim minangka topik sing wis dibahas. Nanging, kanggo akèh wong, ora jelas apa persetujuan iklim apa sing ditrapake ing perjanjian iki. Kabeh mau diwiwiti karo Persetujuan Iklim Paris. Iki minangka persetujuan antarane meh kabeh negara ing donya kanggo mungkasi perubahan iklim lan mbatesi pemanasan global. Kesepakatan kasebut bakal ditindakake wiwit taun 2020. Kanggo nggayuh tujuan saka Kesepakatan Iklim Paris, perjanjian tartamtu kudu ditindakake ing Walanda. Kesepakatan kasebut bakal dicathet ing Kesepakatan Iklim Walanda. Tujuan utama Kesepakatan Belanda yaiku kanggo ngasilake udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara 2030 tinimbang sing ditindakake ing taun 1990. Perhatian khusus bakal dibayar kanggo nyuda polusi CO2. Manéka pihak sing melu realisasi persetujuan iklim. Bab kekuwatan iki, kayata, pamrentah, serikat perdagangan lan organisasi lingkungan. Partai iki dipérang saka macem-macem tabel sektor, yaiku listrik, lingkungan kutha, industri, pertanian lan panggunaan tanah lan mobilitas.

Perjanjian Iklim-Walanda-Iklim

Kanggo nggayuh tujuan sing digayuh saka Persetujuan Iklim Paris, sawetara langkah kudu ditindakake. Cetha manawa langkah kasebut bakal entuk biaya. Prinsip kasebut yaiku manawa transisi menyang kurang emisi CO2 kudu tetep layak lan terjangkau kanggo kabeh wong. Biaya kasebut kudu disebar kanthi cara sing padha supaya njaga dhukungan kanggo langkah-langkah sing bakal ditindakake. Saben tabel sektor wis diwenehi tugas kanggo nylametake pirang-pirang ton CO2. Pungkasane, iki kudu nyebabake perjanjian iklim nasional. Saiki, persetujuan iklim sementara wis digawe. Nanging, ora kabeh pihak sing melu negosiasi saiki gelem mlebu perjanjian iki. Antarane liyane, sawetara organisasi lingkungan lan Walanda FNV ora setuju karo perjanjian sing ditetepake ing perjanjian iklim sementara. Sing ora kepenak iki gegayutan karo proposal saka industri sektor. Miturut organisasi sing kasebut, sektor bisnis kudu ngatasi masalah kasebut kanthi luwih parah, mesthi amarga sektor industri tanggung jawab karo jumlah emisi gas omah kaca. Saiki, warga biasa bakal ngadhepi biaya lan akibat saka industri kasebut. Organisasi sing ora gelem mlebu ora dadi ora setuju karo langkah sing diusulake. Yen persetujuan sementara ora diganti, ora kabeh organisasi bakal menehi tandha tandha perjanjian kasebut. Kajaba iku, langkah-langkah sing diusulake saka perjanjian iklim sementara isih kudu diitung lan Senat Walanda lan Dewan Perwakilan Belanda isih kudu setuju karo persetujuan sing diusulake. Dadi jelas manawa rundingan sing dawa babagan perjanjian iklim durung nyebabake asil sing marem lan isih bisa entuk sadurunge persetujuan iklim sing ditemtokake.

Share