Tandha digital lan regane

Saiki, pihak swasta lan profesional saya akeh kontrak kontrak digital utawa netepake tandha teken. Tujuane mesthi ora beda tinimbang karo tandha tangan tulisan tangan normal, yaiku, supaya ikatan pihak-pihak kasebut kewajiban tartamtu amarga wis nyatakake yen dheweke ngerti konten kasebut lan setuju. Nanging, tandha digital bisa diwenehi nilai sing padha karo tandha tangan tulisan?

Tandha digital lan regane

Kanthi teka-teki Undhang Tandatangan Elektronik Walanda, artikel 3: 15a wis ditambahake ing Kode Sipil kanthi konten ing ngisor iki: 'Tandha elektronik duwe akibat sing padha karo tandha tangan (udan). Iki kena syarat sing metode sing digunakake kanggo bukti asli cukup dipercaya. Yen ora, tandha digital bisa diaku ora sah dening hakim. Gelar linuwih uga gumantung marang tujuan utawa pentinge kontrak. Sing luwih penting, luwih linuwih dibutuhake. Tandha elektronik bisa njupuk telung macem-macem bentuk:

  1. The biasa teken digital. Formulir iki uga kalebu tandha teken. Nalika tandha teken iki gampang diempet, bisa uga ing kahanan tartamtu dianggep cukup dipercaya lan mula bener.
  2. The majeng teken digital. Formulir iki diiringi sistem ing endi kode unik digandhengake karo pesen. Iki ditindakake dening panyedhiya layanan kayata DocuSign lan SignRequest. Kode kasebut ora bisa digunakake kanthi pesen palsu. Sawise kabeh, kode iki unik digandhengake karo sing mlebu lan bisa dingerteni sapa sing mlebu. Wangun tandatangan digital iki mulane nduweni jaminan luwih akeh tinimbang teken digital 'normal' lan paling ora bisa dianggep cukup andal lan mulane sah kanthi sah.
  3. The certified teken digital. Bentuk teken digital iki nggunakake sertifikat kualifikasi. Sertifikat sing nduweni kualifikasi mung diterbitake dening pihak berwenang khusus, sing diakoni lan didaftarkan dening Otoritas pengawas Telecom kanggo Konsumen lan Pasar, lan kanthi kahanan ketat. Kanthi sertifikat kasebut, Undhang-undhang Tandatangan Elektronik nuduhake konfirmasi elektronik sing ngubungake data kanggo verifikasi teken digital menyang wong tartamtu lan negesake identitas wong kasebut. 'Keandalan sing cukup' mula validitas teken digital dijamin kanthi sertifikat sing mumpuni.

Apa wae wujud, kayata teken tangan, mula bisa sah kanthi sah. Kajaba setuju karo email, tandatangan digital normal uga bisa nggawe kesepakatan sing sah. Nanging, ing babagan bukti, mung tandha tangan digital sing nduweni kualifikasi sing padha karo tanda tangan sing ditulis tangan. Mung wujud tandha tangan iki sing mbuktekake, amarga derajat keandalane, manawa pratandha niat sing ditandatangani ora dibantah lan, kaya tandha tangan sing ditulis tangan, njlentrehake sapa lan kapan tundhuk perjanjian kasebut. Nanging, intine yaiku pihak liyane kudu bisa mriksa manawa pihak liyane sejatine yaiku wong sing wis setuju karo kontrak kasebut. Mula, ing babagan tandha tangan digital sing mumpuni, gumantung karo pihak liya kanggo mbuktekake manawa tandatangan kasebut ora asli. Nalika hakim, nalika ana teken digital sing maju, bakal nganggep manawa tapak asma kasebut asli, panandha bakal nggawa beban lan risiko bukti yen ana teken digital biasa.

Mangkono, ora ana bedane ing tandha digital lan tandha tangan tulisan babagan nilai legal. Nanging, iki beda karo nilai bukti. Apa sampeyan pengin ngerti sing dadi tandha digital sing cocog karo persetujuan sampeyan? Utawa sampeyan duwe pitakon liyane babagan teken digital? Hubungi Law & More. Pengacara kita minangka ahli ing teken digital lan kontrak lan seneng menehi saran.

Share