Bentenane antarane pengontrol lan prosesor

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) wis ditindakake sawetara wulan. Nanging, isih ana kahanan sing durung mesthi babagan makna istilah tartamtu ing GDPR. Contone, ora jelas kanggo kabeh wong apa bedane antara kontroler lan prosesor, dene iki minangka konsep inti GDPR. Miturut GDPR, pengontrol minangka entitas utawa organisasi (sah) sing nemtokake tujuan lan cara pangolahan data pribadi. Mula, controller nemtokake sebabe data pribadi lagi diproses. Kajaba iku, pengontrol ing prinsip nemtokake manawa proses data ditindakake. Ing prakteke, partai sing bener ngontrol proses data yaiku kontroler.

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR)

Miturut GDPR, prosesor minangka wong utawa organisasi sing kapisah (legal) sing ngolah data pribadi atas jenenge lan ing sangisoré tanggung jawab kontroler. Kanggo prosesor, penting kanggo nemtokake manawa proses data pribadi ditindakake kanggo mupangate dhewe utawa kanggo kepentingan kontroler. Kadhangkala bisa uga teka-teki kanggo nemtokake sapa sing dadi kontroler lan sapa prosesor kasebut. Pungkasane, paling apik kanggo njawab pitakon sabanjure: sapa sing duwe kontrol pokok babagan tujuan lan cara pangolahan data?

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.