Bentenane antarane pengontrol lan prosesor

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) wis ditindakake nganti pirang-pirang wulan. Nanging, isih durung yakin babagan makna istilah tartamtu ing GDPR. Contone, ora cetha kanggo kabeh wong apa bedane antarane pengontrol lan prosesor, dene iki minangka konsep inti saka GDPR. Miturut GDPR, pengontrol yaiku entitas (legal) entitas utawa organisasi sing nemtokake tujuan lan cara ngolah data pribadi. Controller banjur nemtokake manawa data pribadi diolah. Kajaba iku, pengontrol ing prinsip nemtokake manawa tegese data bakal ditindakake. Ing praktik, partai sing bener ngontrol pangolahan data yaiku pengontrol. Miturut GDPR, prosesor minangka wong liya (sah) utawa organisasi sing ngolah data pribadhi atas jenenge lan ing tanggung jawab pengontrol. Kanggo prosesor, penting kanggo nemtokake manawa pangolahan data pribadi ditindakake kanggo kepentingan dhewe utawa kanggo mupangati pengontrol. Kadhangkala, bisa dadi teka-teki kanggo nemtokake sapa sing ngontrol lan sing dadi prosesor. Pungkasane, luwih becik kanggo mangsuli pitakon sabanjure: sapa sing duwe kendhali utama kanggo tujuan lan cara ngolah data?

Share