Bentenane antarane pengontrol lan prosesor

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) wis ditindakake sawetara wulan. Nanging, isih ana kahanan sing durung mesthi babagan makna istilah tartamtu ing GDPR. Contone, ora jelas kanggo kabeh wong apa bedane antara kontroler lan prosesor, dene iki minangka konsep inti GDPR. Miturut GDPR, pengontrol minangka entitas utawa organisasi (sah) sing nemtokake tujuan lan cara pangolahan data pribadi. Mula, controller nemtokake sebabe data pribadi lagi diproses. Kajaba iku, pengontrol ing prinsip nemtokake manawa proses data ditindakake. Ing prakteke, partai sing bener ngontrol proses data yaiku kontroler.

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR)

Miturut GDPR, prosesor minangka wong utawa organisasi sing kapisah (legal) sing ngolah data pribadi atas jenenge lan ing sangisoré tanggung jawab kontroler. Kanggo prosesor, penting kanggo nemtokake manawa proses data pribadi ditindakake kanggo mupangate dhewe utawa kanggo kepentingan kontroler. Kadhangkala bisa uga teka-teki kanggo nemtokake sapa sing dadi kontroler lan sapa prosesor kasebut. Pungkasane, paling apik kanggo njawab pitakon sabanjure: sapa sing duwe kontrol pokok babagan tujuan lan cara pangolahan data?

Share