blog

Undhang-undhang Bangkrut lan tata cara

Sadurunge, kita nulis a blog babagan kahanan ing ngendi bangkrut bisa diajukake lan cara cara prosedur iki. Kejabi bangkrut (diatur ing Judhul I), Undhang-undhang Bangkrut (ing basa Walanda Faillissementswet, sing sabanjure diarani 'Fw') duwe rong prosedur liyane. Yaiku: moratorium (Judhul II) lan skema nyusun utang kanggo wong alami (Judhul III, uga dikenal minangka Undhang-undhang Penjadwal Penjadwal Semula Orang Asli utawa ing Walanda Walanda Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen 'WSNP'). Apa bedane prosedur kasebut? Ing artikel iki, kita bakal nerangake babagan iki.

bangkrut

Pertama lan paling penting, Fw ngatur prosedur bangkrut. Proses kasebut mbutuhake lampiran umum saka total aset wong sing duwe utang kanggo entuk manfaat saka para kreditor. Gegayutan karo redress kolektif. Sanajan bisa uga ana kreditor kanggo golek ganti rugi ing sanjabane bangkrut adhedhasar prentah saka Code of Procedure Sipil (ing basa Walanda Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering utawa 'Rv'), iki ora mesthi dadi pilihan sing dikarepake sosial. Yen mekanisme redress kolektif ditindakake, bakal ngirit akeh proses kapisah kanggo entuk judhul sing bisa dileksanakake lan pelaksanaane. Kajaba iku, aset sing duwe utang dibagi cukup karo kreditor, beda karo recourse individu, sing ora ana urutan prioritas.

Angger-anggering Toret kasebut kalebu sawetara ketentuan kanggo tata cara kolektif iki. Yen bangkrut diprentah, wong sing duwe utang bakal ilang panggunaan lan manajemen aset (estate) sing bisa dibalekake maneh miturut Pasal 23 Fw. Kajaba iku, para kreditor ora bisa golek ganti rugi maneh, lan kabeh lampiran sing digawe sadurunge bangkrut dibatalake (Pasal 33 Fw). Siji-sijine kemungkinan kreditor ing bangkrut njaluk klaim dibayar yaiku ngirim klaim kasebut kanggo verifikasi (Pasal 26 Fw). Liquidator fasilitator bangkrut ditunjuk sing mutusake verifikasi lan ngatur lan ngatasi perumahan kasebut kanggo kepentingan kreditor gabungan (Pasal 68 Fw).

Penundaan mbayar

Kapindho, FW nawakake prosedur liyane: penundaan pembayaran. Prosedur iki ora kanggo nyebarke hasil saka utang kaya bangkrut, nanging kanggo njaga. Yen isih bisa uwal saka abang lan supaya ora bangkrut, iki mung bisa dadi debitur yen bener-bener ngreksa asete. Mula, wong sing duwe utang bisa uga njaluk moratorium yen ora ana ing kahanan sing wis mandheg anggone mbayar utang, nanging yen isih utang foresees manawa dheweke bakal ngalami kahanan kaya ngono mbesuk (Artikel 214 Fw).

Yen aplikasi moratorium diwenehake, wong sing duwe utang ora bisa dipeksa mbayar klaim sing dilindhungi dening moratorium, foreclosure ditanggepi, lan kabeh lampiran (pancegahan lan bisa dileksanakake) bakal dibatalake. Gagasan kasebut yaiku yen ora ana tekanan, ana ruang kanggo reorganisasi. Nanging, ing pirang-pirang kasus, iki durung sukses, amarga isih bisa ngetrapake klaim prioritas sing dipasang (contone, ing kasus hak ditahan utawa hak janji utawa hipotek). Aplikasi kanggo moratorium bisa mateni lonceng alarm kanggo kreditor kasebut lan mulane nyengkuyung supaya nandheske pembayaran. Kajaba iku, mung supaya winates bisa duwe utang ngatur maneh karyawane.

Utang maneh saka wong alami

Prosedur kaping telu ing Fw, nyusun ulang utang kanggo wong alami, padha karo prosedur bangkrut. Amarga perusahaan dibubarake sajrone mandheg prosedur bangkrut, kreditor ora duwe utang maneh lan ora bisa entuk dhuwit. Iki, mesthine dudu kanggo wong sing alami, sing tegese sawetara wong utang bisa ngoyak kreditor sajrone sisa umure. Mula, sawise kesimpulan sing sukses, wong sing duwe utang bisa miwiti kanthi slate resik kanthi prosedur nyusun utang.

Slate resik tegese utang sing ora dibayar saka utang diowahi dadi kewajiban alami (Pasal 358 Fw). Iki ora bisa dileksanakake dening ukum, mula bisa dianggep mung kewajiban moral. Kanggo entuk slate sing resik iki, wong sing duwe utang kudu ngupayakake sabisa-bisa sajrone jangka aransemen kanggo nglumpukake penghasilan sabisa-bisa. Sebagéan gedhe saka aset kasebut banjur dilikuidasi, kaya ing prosedur bangkrut.

Panjaluk restrukturisasi utang mung bakal diwenehake yen debitur wis tumindak setya ing limang taun sadurunge panjaluk. Akeh kahanan sing dipikirake ing pambiji iki, kalebu utang utawa kegagalan mbayar bisa ditrapake lan upaya upaya mbayar utang kasebut. Iman sing apik uga penting sajrone lan sawise proses kasebut. Yen ora ana kapercayan sing apik sajrone proses kasebut, proses kasebut bisa dihentikan (Pasal 350 paragraf 3 Fw). Iman sing apik ing pungkasan lan sawise proses uga prasyarat kanggo menehi lan njaga papan sing resik.

Ing artikel iki, kita wis menehi panjelasan singkat babagan prosedur sing beda ing Fw. Ing tangan siji ana prosedur likuidasi: prosedur bangkrut umum lan prosedur penjadwal maneh utang sing mung ditrapake kanggo wong alami. Ing proses kasebut, aset debitur dilikuidasi sacara bebarengan kanggo entuk manfaat saka kreditur gabungan. Saliyane, ana suspensi prosedur pambayaran sing, kanthi 'ngaso' kewajiban pambayaran marang para kreditur tanpa jaminan, bisa ngaktifake debitur supaya bisa ngrampungake urusan lan supaya bisa bangkrut. Apa sampeyan duwe pitakon babagan Fw lan prosedur sing diwenehake? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita khusus kanggo hukum insolvensi lan seneng mbantu sampeyan!

Share