Undhang-undhang babagan filing elektronik ing registrasi komersial: kepiye pamrentahane obah

Pambuka

Mbantu klien internasional sing nduwe bisnis ing Walanda minangka bagean praktik saben dinane. Pungkasane, Walanda minangka negara sing apik kanggo ngetrapake bisnis, nanging sinau basa utawa sinau kanggo bisnis bisnis Walanda bisa uga rumit kanggo perusahaan asing. Mulane, tangan sing nulungi asring dihargai. Ing lingkup pitulungan saya kalebu bantuan saka tugas sing kompleks, kanggo mbantu komunikasi karo panguwasa Walanda. Bubar, aku nampa pitakon saka klien kanggo nerangake apa sing ditulis kanthi tepat saka surat Perdagangan Landa. Surat sing ringkes, penting lan informasi iki gegayutan anyar kanggo ngajokake pernyataan keuangan, sing bakal ditindakake kanthi elektronik. Surat kasebut minangka akibat saka pamrentah supaya bisa mlaku kanthi kaping, kanggo nggunakake kaluwihan ijol-ijolan data elektronik lan ngenalake cara standar kanggo ngatasi proses berulang taun iki. Mangkono pernyataan keuangan kasebut kudu disimpen ing taun finansial 2016 utawa 2017, kaya sing dikepengini ing weteng Weton ing handelsregisters langs elektronische weg (Undhang-undhang babagan filing elektronik ing registrasi komersial), sing dikepengini karo elektronis Besluit ngiringan handelsregisters (Resolusi babagan file elektronik ing registrasi komersial); sing terakhir nyedhiyakake tambahan, rinci. Cukup cangkeme, nanging apa sing kudu ditindakake karo Undhang-undhang lan Resolusi iki?

Undhang-undhang Belanda Ngisi Plum Elektronik Ing Registrasi Komersial- Kepiye Pamrentah Nganggo Kali

Banjur lan saiki

Sadurunge, laporan finansial bisa dilebokake ing Kamar Dagang kanthi elektronik lan uga ing kertas. Kode Sipil Walanda isih ngerti sebabe adhedhasar celengan ing kertas. Saiki, cara iki bisa dianggep ketinggalan jaman lan aku sejatine rada gumun yen pangembangan iki durung tuwuh sadurunge. Ora angel mbayangake manawa filing laporan keuangan ing kertas duwe akeh kerugian dibandhingake karo filing elektronik dokumen kasebut nalika ndeleng saka perspektif biaya lan wektu. Pikirake biaya kanggo kertas lan biaya lan wektu sing dibutuhake kanggo menehi laporan tahunan ing kertas lan kirimake - uga ing kertas - menyang Kamar Dagang, sing banjur kudu ngolah dokumen tinulis kasebut, ora nyebutake wektu lan biaya sing bakal ditindakake. nalika ngeculake akuntan nyusun utawa verifikasi laporan keuangan (ora standar) kasebut. Mula, pamrentah ngusulake nggunakake "SBR" (singkatan saka: Standard Business Report), yaiku metode elektronik standar kanggo nggawe lan ngirim informasi finansial lan dokumen, adhedhasar katalog data (Taxonomie Walanda). Katalog iki ngemot definisi data, sing bisa digunakake kanggo nggawe laporan finansial. Kauntungan liya saka metode SBR yaiku ora mung pertukaran data antarane perusahaan lan Kamar Dagang sing bakal disederhanakake, nanging, minangka asil saka standarisasi, pertukaran data karo pihak katelu uga bakal dadi luwih gampang. Perusahaan cilik wis bisa ngirim laporan tahunan kanthi elektronik liwat nggunakake metode SBR wiwit taun 2007. Kanggo bisnis ukuran menengah lan gedhe kemungkinan iki wis diwiwiti ing taun 2015.

Dadi, kapan lan sapa?

Pamrentah nerangake yen jawaban kanggo pitakonan iki minangka kasus khas "ukuran ukuran". Usaha cilik bakal diwajibake ngirim statement keuangan kanthi elektronik liwat SBR wiwit taun financial 2016 lan liya. Minangka alternatif, bisnis cilik sing (nggawe lan) ngirim pratelan keuangan kasebut dhewe, duwe kamungkinan kanggo nggawe simpenan pratelan kasebut liwat layanan online gratis - layanan "zelf deponeren jaarrekening" -, sing ditindakake wiwit taun 2014. Kauntungan iki layanan yaiku salah siji ora kudu tuku piranti lunak sing "kompatibel karo SBR". Bisnis ukuran medium kudu ngirim pratelan keuangan liwat SBR wiwit taun financial 2017 lan seterusnya. Uga kanggo bisnis iki, layanan online alternatif ("opstellen jaarrekening") bakal ditepungi. Liwat layanan iki, bisnis ukuran medium bisa nyusun pernyataan keuangan kasebut ing format XBRL. Saklajengipun andharan kasebut bisa dikirim liwat portal online ("Digipoort"). Iki tegese perusahaan ora kudu tuku piranti lunak "kompatibel" SBR ". Layanan iki bakal sauntara lan bakal direbut sawise limang taun, dietung wiwit taun 2017. Ora ana kewajiban kanggo bisnis gedhe lan struktur klompok ukuran medium kanggo ngajokake pernyataan keuangan liwat SBR. Iki amarga bisnis kasebut kudu ngatasi syarat sing rumit banget. Pengarepan kasebut yaiku manawa bisnis iki duwe kesempatan kanggo milih antarane ngajokake liwat SBR utawa ngajokake format Eropa tartamtu wiwit taun 2019.

Ora ana aturan tanpa pengecualian

Aturan ora bakal dadi aturan yen ora ana sing digawe. Loro, supaya pas. Aturan anyar babagan filing laporan keuangan ora ditrapake kanggo entitas lan perusahaan sah sing duwe kantor sing kadhaptar ing njaba Walanda, yen, kanthi dhasar Handelsregisterbesluit 2008 (Resolusi Daftar Komersial 2008), duwe kewajiban ngajokake dokumen finansial ing Kamar Perdagangan, adoh lan ing wangun dokumen kasebut kudu dibeberke ing negara kantor sing kadaptar. Pengecualian kapindho digawe kanggo penerbit kaya sing ditetepake ing artikel 1: 1 saka Wft (Undhang Pengawasan Financial) lan anak perusahaan penerbit, yen ngono penerbit dhewe. Sing diterbitake yaiku sapa wae sing pengin ngetokake sekuritas utawa kepengin ngetokake sekuritas.

Titik perhatian liyane

Isih, iku dudu kabeh. Entitas hukum kudu nyathet sawetara aspek penting liyane. Salah sawijining aspek kasebut yaiku kasunyatan manawa entitas legal tetep tanggung jawab kanggo ngajokake pernyataan keuangan sing selaras karo ukum. Antarane liyane, iki tegese pernyataan keuangan kudu bisa nggawe wawasan kasebut supaya siji bisa ngevaluasi posisi finansial entitas legal. Mangkono maringi pitunjuk marang saben perusahaan supaya priksa data ing laporan keuangan kasebut sadurunge diajukake kapan wae. Pungkasan, elinga babagan kasunyatan sing nolak kanggo menehi laporan miturut cara sing wis diwatesi, bakal dadi pelanggaran kanthi dhasar Basah Op de Economische Delicten (Undhang Ekonomi). Nanging kanthi gampang, wis dikonfirmasi manawa laporan keuangan sing digawe liwat metode SBR, bisa digunakake dening rapat para pemegang saham kanggo nggawe statement kasebut. Akun kasebut uga bisa diaudit dening akuntan selaras karo artikel 2: 393 saka Kode Sipil Walanda.

kesimpulan

Kanthi introduksi UU babagan file elektronik ing registrasi komersial lan Resolusi sing gegandhengan, pamrentah wis nampilake kemajuan sing apik. Akibaté, bakal dadi wajib kanggo bisnis cilik lan medium kanggo nggawe simpenan financial kanthi elektronik wiwit taun 2016 lan 2017, kajaba perusahaan kasebut ana ing lingkup salah sawijine. Kauntungane akeh. Nanging, aku menehi saran marang kabeh perusahaan supaya bisa tetep dadi tanggung jawab pungkasan sing tetep ana ing perusahaan sing kudu mbayar file lan minangka direktur perusahaan, sampeyan mesthi ora pengin ditinggalake ngatasi akibat.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa nelpon kita ing +31 (0) 40-3690680.

Share