Periode mandap lan kabar

Apa sampeyan pengin ngilangi perjanjian? Ora mesthi bisa langsung ditindakake. Mesthi wae, penting manawa ana perjanjian tertulis lan manawa persetujuan wis digawe babagan periode pemberitahuan. Kadhangkala periode pemberitahuan sing sah ditrapake kanggo perjanjian kasebut, lan sampeyan uga durung nggawe perjanjian konkrit babagan iki. Kanggo nemtokake suwene periode kabar, penting ngerti kontrak apa lan apa kontrak kasebut wis ditindakake sajrone wektu sing mesthi utawa ora mesthi. Sampeyan uga kudu menehi kabar babagan mandap sing tepat. Blog iki pisanan bakal nerangake apa sing kalebu durasi perjanjian. Sabanjure, prabédan antara kontrak jangka tetep lan mbukak bakal dibahas. Pungkasan, kita bakal ngrembug babagan cara kesepakatan bisa diakhiri.

Periode mandap lan kabar

Kontrak kanggo periode sing ora ditemtokake

Ing babagan kesepakatan jangka panjang, para pihak terus nindakake terus-terusan sajrone wektu sing luwih suwe. Prestasi kasebut ngasilake utawa berturut-turut. Tuladha kontrak jangka panjang yaiku, kayata kontrak sewa lan pegawean. Kosok baline, kontrak jangka panjang yaiku kontrak sing mbutuhake partai nindakake siji-sijine, kayata, kayata perjanjian tuku.

Suwene mesthi wektu

Yen kesepakatan ditindakake sajrone wektu sing ditemtokake, perjanjian kasebut wis disepakati kanthi cetha nalika persetujuan bakal diwiwiti lan kapan bakal rampung. Ing kasus paling umum, ora dimaksudake supaya perjanjian kasebut bisa dibatalake sadurunge. Intine, sampeyan ora bisa mungkasi kesepakatan kanthi sepihak, kajaba ana kemungkinan kanggo nindakake persetujuan kasebut.

Nanging, nalika ana kahanan sing ora dikarepake, kemungkinan mandheg bisa uga ana. Penting, kahanan kasebut durung bisa dipertimbangkan ing perjanjian kasebut. Salajengipun, kahanan sing ora samesthine kudu asipat serius supaya pihak liyane ora bisa ngarep-arep njaga kontrak kasebut. Ing kahanan kasebut, perjanjian kinerja sing terus bisa uga diakhiri kanthi dibubarake dening pengadilan.

Wektu ora mesthi

Kontrak jangka kanggo wektu sing ora ditemtokake, ing prinsip, mesthi dibatalake kanthi kabar.

Yen ana hukum, prinsip ing ngisor iki digunakake nalika mungkasi kontrak terbuka:

  • Yen angger-anggering Toret lan perjanjian kasebut ora nyedhiyakake sistem mandap, mula kontrak permanen bisa ditindakake sajrone jangka wektu sing ora ditemtokake;
  • Nanging ing sawetara kasus, persyaratan masuk akal lan keadilan bisa uga tegese mandap mung bisa ditindakake yen ana sebab sing cukup serius kanggo mandap kasebut;
  • Ing sawetara kasus, persyaratan kesesuaian lan keadilan bisa uga mbutuhake wektu pemberitahuan tartamtu kudu diweruhi utawa kabar kasebut kudu diiringi tawaran kanggo mbayar ganti rugi utawa ganti rugi.

Kontrak tartamtu, kayata kontrak kerja lan sewa, duwe periode kabar sing sah. Situs web kita duwe publikasi kapisah babagan subyek iki.

Kapan lan kepiye sampeyan bisa mbatalake perjanjian?

Apa lan kepiye perjanjian bisa diakhiri gumantung karo kawitan babagan isi perjanjian kasebut. Kemungkinan mandap asring uga disepakati kanthi syarat lan kahanan umum. Mula wicaksana yen luwih dhisik ndeleng dokumen kasebut kanggo ndeleng kemungkinan apa wae kanggo mungkasi kesepakatan. Sacara sah, iki banjur diarani mandap. Umumé, mandap ora diatur miturut ukum. Anane kemungkinan mandap lan kahanan kasebut diatur ing perjanjian kasebut.

Apa sampeyan pengin lengganan nganggo layang utawa email?

Akeh kontrak ngemot syarat supaya perjanjian kasebut mung bisa diakhiri kanthi tinulis. Kanggo sawetara jinis kontrak, iki malah ditulis kanthi jelas ing hukum, kayata ing babagan tuku properti. Nganti saiki, sampeyan ora bisa mungkasi kontrak kasebut liwat email. Nanging, ukum kasebut wis diowahi babagan iki. Ing sawetara kahanan, e-mail katon 'nulis'. Mula, yen kontrak kasebut ora negesake manawa kontrak kasebut kudu diakhiri nganggo surat terdaftar, nanging mung nuduhake kabar tertulis, ngirim email wis cukup.

Nanging, ana kekurangan kanggo langganan liwat email. Ngirim email miturut 'teori kuitansi' sing diarani. Iki tegese pratelan sing ditujokake menyang wong tartamtu mung bakal ditrapake sawise pernyataan kasebut tekan wong kasebut. Ngirim dhewe, mula ora cukup. Pratelan sing durung entuk alamat kasebut ora bakal ditrapake. Sapa wae sing mbubarake perjanjian liwat e-mail, mula kudu mbuktekake manawa e-mail kasebut wis tekan petugas kasebut. Iki mung bisa ditindakake yen wong sing dikirim email kasebut nanggapi email, utawa yen wis diwaca utawa ngakoni kuitansi.

Yen sampeyan pengin mbubarake kesepakatan sing wis rampung, luwih becik luwih dhisik ndeleng syarat-syarat umum lan kontrak kanggo ndeleng apa sing wis ditemtokake babagan mandap kasebut. Yen kesepakatan kasebut kudu dibatalake kanthi nulis, luwih becik liwat surat sing wis didaftar. Yen sampeyan milih mandap liwat e-mail, priksa manawa sampeyan bisa mbuktekake manawa sing nampa wis nampa email.

Apa sampeyan pengin mbatalake perjanjian? Utawa apa sampeyan duwe pitakon babagan mandegake perjanjian? Banjur aja ragu-ragu kanggo ngubungi pengacara Law & More. Kita gelem mriksa kesepakatan lan menehi saran sing bener.

 

Share