Konflik Tequila

Tuntutan tuntutan terkenal ing taun 2019 [1]: Badan pangaturan Meksiko CRT (Consejo Regulador de Tequila) miwiti tuntutan hukum marang Heineken sing nyebutake tembung Tequila ing botol Desperados. Desperados kagolong kelompok merek internasional Heineken lan miturut para pembuat bir, yaiku "bir rasa tequila". Desperados ora dipasar ing Meksiko, nanging didol ing Walanda, Spanyol, Jerman, Prancis, Polandia lan negara liya. Miturut Heineken, rasa dheweke ngemot tequila sing bener sing dituku saka pembekal Meksiko sing anggota CRT. Dheweke uga mesthekake yen produk kasebut tundhuk karo kabeh aturan lan syarat kanggo label. Miturut CRT, Heineken nglanggar aturan sing dirancang kanggo nglindhungi jeneng produk lokal. CRT yakin manawa bir rasa rasa tequila Heineken sing ngrusak jeneng tequila.

Konflik Tequila

Enak-enak rasa

Miturut direktur CRT Ramon Gonzalez, Heineken negesake manawa 75 persen rasa iki tequila, nanging riset dening CRT lan puskesmas ing Madrid nuduhake manawa Desperados ora ngemot tequila. Masalahe kayane karo jumlah penambah rasa sing ditambahake ing bir lan resep sing digunakake. CRT nyatakake ing prosedur iki yen produk Desperados ora tundhuk karo peraturan Meksiko, sing dibutuhake kanggo kabeh produk sing ngemot Tequila. Tequila minangka jeneng geografis sing dilindhungi sing tegese mung Tequila sing diproduksi dening perusahaan sing wis disertifikasi kanggo tujuan kasebut ing Meksiko sing bisa diarani Tequila. Contone, agaves sing digunakake sajrone distilasi kudu teka saka wilayah sing dipilih khusus ing Meksiko. Uga, 25 nganti 51 persen omben campuran kudu ngemot tequila supaya duwe jeneng ing label. CRT percaya, ing antarane, manawa konsumen kesasar amarga Heineken bakal menehi kesan yen bakal ana tequila ing bir luwih akeh tinimbang sing sejatine.

Apik banget yen CRT wis ngenteni suwe kanggo tumindak. Desperados wis ing pasar wiwit taun 1996. Miturut Gonzalez, iki kedadeyan amarga biaya hukum sing ana hubungane, amarga iki minangka kasus internasional.

verifikasi

Pengadilan mutusake, sanajan tembung 'tequila' katon ing sisih ngarep kemasan lan ing pariwara Desperados, konsumen isih bakal ngerti manawa Tequila digunakake kanthi eksklusif minangka bumbu ing Desperados lan persentase Tequila kurang. Pratelan sing ana Tequila ing produk kasebut bener miturut pengadilan. Kasunyatane, Tequila sing wis ditambahake ing Desperados uga asale saka pabrikan sing disetujoni karo CRT. Ora ana konsumen uga kesasar, amarga label ing sisih mburi botol nyatakake yen 'bir berisi karo tequila', miturut Pengadilan Kecamatan. Nanging, tetep ora jelas apa persentase tequila sing ana ing Desperados. Katon saka pangadilan pengadilan manawa CRT wis ora jelas manawa Tequila ora digunakake kanthi kuantitas sing cukup kanggo menehi minuman penting. Iki minangka pitakonan kritis supaya bisa nemtokake manawa spesifikasi sing diijolake utawa apa sing dianggep salah.

kesimpulan

Ing pengadilan saka 15 Mei 2019, ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564, Pengadilan Negeri Amsterdam kesimpulan manawa tuntutan CRT ora ditugasake ing salah sawijining dhasar sing diwenehake dening CRT. Klaim kasebut ditolak. Minangka asil saka asil kasebut, CRT diutus kanggo mbayar biaya sah Heineken. Sanajan Heineken menang ngono, label ing botol Desperado wis disetel. "Grosir" sing dicithak ing ngarep label wis diganti "digabungake karo Tequila".

Ing nutup

Yen sampeyan nemokake yen wong liya nggunakake utawa wis ndhaptar merek dagang sampeyan, sampeyan kudu tumindak. Kasempatan sukses nyuda luwih suwe sampeyan ngenteni tumindak. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan topik iki, hubungi kita. Kita duwe pengacara sing tepat sing bisa menehi saran lan ndhukung sampeyan. Sampeyan bisa mikir pitulung yen nglanggar merek dagang, nggambarake perjanjian lisensi, transfer surat utawa nggawe jeneng lan / utawa pilihan merek kanggo merek dagang.

[1] Pengadilan Amsterdam, 15 Mei 2019

ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564

Share