Statutory indexation saka alimony 2023 Gambar

Indeksasi statutori tunjangan 2023

Saben taun, pamrentah nambah jumlah tunjangan kanthi persentase tartamtu. Iki diarani indeksasi alimony. Peningkatan kasebut gumantung saka kenaikan rata-rata upah ing Walanda. Indeksasi tunjangan anak lan pasangan dimaksudake kanggo mbenerake kenaikan gaji lan biaya urip. Menteri Kehakiman nemtokake persentase. Menteri nemtokake persentase indeksasi statutori, indeksasi alimony miturut standar Trema kanggo taun sing bakal teka.

Tingkat indeksasi kanggo 2023 wis disetel ing 3.4%. Iki tegese wiwit 1 Januari 2023, jumlah tunjangan sing ditrapake bakal ditambah 3.4%. Pembayar pangopènan kudu ngetrapake kenaikan iki dhewe.

Saben wong sing mbayar alimony wajib ngetrapake kenaikan kasebut. Sanajan upah sampeyan durung munggah utawa biaya saya tambah, sampeyan kudu nggunakake indeksasi alimony. Yen sampeyan ora mbayar kenaikan kasebut, mantan mitra sampeyan bisa nuntut jumlah kasebut. Kewajiban kanggo indeks tunjangan ditrapake kanggo tunjangan anak lan pasangan. Sanajan sampeyan ora setuju babagan iki ing rencana parenting lan / utawa prajanjian pegatan lan / utawa perintah pengadilan ora nyebutake indeksasi, indeksasi kasebut ditrapake kanthi hukum. Mung ing kasus ing ngendi indeksasi legal dhukungan anak lan pasangan ora kudu dibayar kanthi jelas kanthi persetujuan utawa perintah pengadilan.

Indeksasi alimony 2023 ngitung dhewe

Sampeyan ngetung indeksasi tunjangan pasangan lan anak kaya ing ngisor iki: jumlah alimony saiki / 100 x persentase indeksasi 2023 + jumlah alimony saiki. Conto: umpamane jumlah tunjangan pasangan saiki € 300, lan jumlah tunjangan anyar sawise indeksasi yaiku (300/100) x 3.4 + 300 = € 310.20.

Ing taun-taun sadurunge ora ana indeksasi sing ditrapake?

Apa sampeyan sing mbayar tunjangan? Banjur luwih apik yen sampeyan tansah ngawasi indeksasi alimony dhewe. Sampeyan ora bakal nampa kabar iki lan jumlah ora bakal diatur kanthi otomatis. Yen sampeyan ora ngindeks saben taun, mantan mitra sampeyan bisa mbalekake indeksasi nganti limang taun. Jumlah kasebut bisa uga cukup akeh. Disaranake sampeyan ngetung jumlah tunjangan anyar lan mesthekake yen sampeyan mbayar jumlah tunjangan anyar menyang mantan mitra utawa anak sampeyan ing tanggal 1 Januari 2023.

Apa sampeyan duwe pitakonan babagan indeksasi legal alimony utawa ngumpulake tunggakan alimony? Utawa sampeyan pengin duwe jumlah alimony sing ditemtokake utawa diowahi? Mangga hubungi kita pengacara hukum kulawarga.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.