Miwiti perusahaan transportasi? Iki sing kudu dingerteni!

Pambuka

Sapa wae sing pengin netepake perusahaan transportasi, kudu ngerti yen ora bisa ditindakake sewengi. Sadurunge miwiti perusahaan transportasi, sing pertama kudu ngadhepi akeh karya kertas. Kayata: saben perusahaan sing kerja ing gerbangan profesional ing dalan, yaiku saben perusahaan sing ngirim barang (kanthi dalan) nglawan pambayaran lan miturut pihak katelu, mbutuhake 'Eurovergunning' (ijin Euro) yen gerbong ditindakake karo kendaraan kanthi kapasitas muatan luwih saka 500 kg. Entuk ijin Euro mbutuhake gaweyan. Langkah apa sing kudu ditindakake? Wacanen ing kene!

Miwiti perusahaan transportasi?

Ijin

Kanggo entuk ijin Euro, ijin kasebut kudu ditrapake ing NIWO (Organisasi Pengangkutan Jalan Nasional lan Walanda). Minangka dituduhake ing introduksi kasebut, idin dibutuhake transportasi nasional lan internasional kanthi kendharaan kanthi kapasitas muatan luwih saka 500 kg. Perusahaan transportasi sing duwe lisensi kudu paling ora siji kendaraan, sing kudu menehi sertifikat lisensi. Kanthi sertifikat lisensi, kendharaan bisa ngeterake barang ing EU (kanthi sawetara pengecualian). Ing njaba EU liyane ijin dibutuhake (umpamane ijin CEMT utawa otorisasi tambahan). Ijin Euro bener kanggo wektu 5 taun. Sawise wektu iki, ijin bisa gawe anyar. Gumantung saka jinis transportasi (umpamane transportasi bahan mbebayani), mula ijin liya uga dibutuhake.

Requirements

Ana patang syarat utama sing kudu digayuh sadurunge ijin bisa ditokake:

  • Perusahaan kudu duwe panyiapan sing nyata ing Walanda, tegese madeg nyata lan tetep. Kajaba iku, lan sing wis kasebut, mesthine ana kendharaan paling ora.
  • Perusahaan kudu duwe kabecikan, tegese perusahaan nduweni jumlah finansial sing cukup kasedhiya kanggo njamin lan ngetrapake. Khusus iki tegese modal perusahaan (ing bentuk modal usaha) paling ora 9.000 euro yen perusahaan kerja karo siji kendaraan. Jumlah tambahan 5.000 euro kudu ditambahake menyang ibukutha iki kanggo saben kendharaan ekstra. Minangka bukti kredibilitas, imbangan (mbukak), lan bisa uga minangka statement saka aset, kudu diajukake, uga minangka statement saka akuntan (RA utawa AA), anggota NOAB utawa anggota pendaptaran Akuntan (' Ndhaptar Belastingadviseurs '). Ana sawetara syarat khusus kanggo pernyataan iki.
  • Kajaba iku, wong sing ngurus kegiatan transportasi (manajer transportasi) kudu mbuktekake kompetensi kanthi ngasilake diploma sing diakoni 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg' (bebas diterjemahake: 'Pengusaha transportasi profesional ing dalan kanthi dalan'). Ijazah iki njupuk sawetara 'gulung-munggah-lengan', amarga mung bisa dipikolehi kanthi ngliwati enem ujian sing diatur dening cabang CBR (Walanda 'Central Office for Driving Skills'). Ora saben manajer transportasi kudu entuk diploma iki; ana watesan luwih murah saka manajer karo diploma. Salajengipun, ana sawetara syarat tambahan. Manajer transportasi umpamane bisa dadi penduduk ing EU. Manajer transportasi bisa dadi direktur utawa pemilik perusahaan, nanging posisi iki uga bisa diisi dening wong 'njaba' (umpamane tandatangan sing sah), anggere NIWO bisa nemtokake manawa manajer transportasi kasebut permanen lan bener mimpin kegiatan transportasi lan ana hubungan nyata karo perusahaan. Ing kasus wong 'eksternal' sing 'verklaring inbreng vakbekwaamheid' (bebas diterjemahake: 'penyataan kontribusi kompetensi') dibutuhake.
  • Kondisi kaping papat yaiku perusahaan kudu dipercaya. Iki bisa dituduhake dening 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) sing ora diwarisake NP en / of RP' (sertifikat perilaku sing apik kanggo wong alami (NP) utawa entitas sing sah (RP)). RP VOG dibutuhake yen ana entitas sah miturut BV, Vof utawa kemitraan. VOG NP dibutuhake kanggo pamilikan tunggal lan / utawa manajer transportasi eksternal. Ing kasus direktur sing ora manggon ing Walanda lan / utawa sing ora duwe kewarganegaraan Belanda, VOG NP sing kapisah kudu dipikolehi ing negara sing manggon utawa warga negara.

(Liyane) alasan kanggo nolak

Ijin Euro bisa ditolak utawa ditarik nalika menehi saran saka Bureau Bibob. Iki bisa uga kedadeyan nalika ana kemungkinan ijin bakal digunakake kanggo kegiatan kriminal.

aplikasi

Ijin bisa ditrapake liwat kantor digital NIWO. Ijin biaya € 235, -. Sertifikat lisensi biaya € 28.35. Salajengipun, agen taunan $ 23,70 dikenani per sertifikat lisensi.

kesimpulan

Kanggo netepake perusahaan transportasi ing Walanda, sawijining 'Eurovergunning' kudu dipikolehi. Ijin iki bisa ditanggepi nalika patang syarat wis ditemtokake: kudu ana organisasi sejatine, perusahaan kasebut kudu dipercaya, manajer transportasi kudu duwe diploma 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg' lan perusahaan kudu dipercaya. Saliyane ora nyukupi syarat kasebut, ijin bisa ditolak nalika ana risiko yen ijin kasebut bakal digunakake. Biaya kanggo aplikasi yaiku € 235, -. Sertifikat lisensi biaya € 28.35.

Sumber: www.niwo.nl

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa telpon ing +31 40-3690680.

Share