Nuduhake ibukutha

Nuduhake ibukutha

Apa modal saham?

Modal saham yaiku ekuitas sing dipérang dadi saham perusahaan. Iku ibukutha sing ditemtokake ing persetujuan perusahaan utawa artikel asosiasi. Modal saham perusahaan yaiku jumlah sing perusahaan wis ngetokake utawa bisa ngetokake saham kanggo para pemegang saham. Modal saham uga minangka bagean saka kewajiban perusahaan. Kewajiban yaiku utang lan biaya.

Companies

Mung perusahaan winates swasta (BV) lan perusahaan terbatas (NV) sing ngetokake saham. Perusahaan tunggal lan kemitraan umum (VOF) ora bisa. Akta notaris kalebu perusahaan winates swasta lan perusahaan winates umum. Perusahaan-perusahaan kasebut nduweni kapribaden legal, tegese dheweke nduweni hak lan kewajiban. Iki ngidini perusahaan ngetrapake hak marang pihak katelu lan tugase bisa ditindakake. Kontrol ing perusahaan dipérang dadi saham. Ing tembung liya, kanthi nyekel saham, siji nduweni saham kontrol, lan pemegang saham bisa nampa distribusi keuntungan kanthi bentuk dividen. Dene ing perusahaan winates swasta, saham kasebut kadhaptar (lan mulane diwatesi bisa ditransfer), ing perusahaan winates umum, saham kasebut bisa ditanggepi ing wangun bearer (wujud saham, ing ngendi wong sing bisa nuduhake yen dheweke duwe. uga dianggep minangka pemilik sah saka saham) lan ing wangun kadhaptar. Iki ngidini perusahaan winates go public, amarga saham kasebut bisa ditransfer kanthi bebas. Transfer saham ing perusahaan tanggung jawab winates tansah liwat notaris.

Modal minimal

Ibukutha sing didaftar lan ditanggepi kudu paling sethithik minangka modal minimal kanggo perusahaan winates umum. Modal minimal iki € 45,000. Yen ibukutha sing sah luwih dhuwur, paling ora seperlima kudu ditanggepi (Pasal 2: 67 KUH Perdata). Modal minimal kudu dibayar menyang akun bank perusahaan nalika digabung. A statement bank bakal ditanggepi kanggo maksud iki. Perusahaan terbatas swasta saiki ora tundhuk modal minimal.

Nilai perusahaan versus nilai ekuitas

Enterprise Nilai minangka nilai perusahaan tanpa nimbang struktur pembiayaan. Nyatane, iki minangka nilai operasional perusahaan. Equity

Nilai yaiku jumlah sing ditampa bakul kanggo dodolan saham. Ing tembung liyane, nilai perusahaan dikurangi utang net bunga. Saben saham ing BV utawa NV nduweni nilai nominal, utawa nilai saham miturut anggaran dasar. Ibukutha saham sing ditanggepi saka BV utawa NV yaiku jumlah total nilai nominal saham sing diterbitake dening perusahaan kasebut. Iki minangka saham perusahaan lan pemegang saham ing njaba perusahaan.

Jeksa Agung bisa ngetokake bareng

Masalah saham yaiku masalah saham. Perusahaan ngetokake saham kanthi alasan. Padha nglakoni kanggo ngunggahake modal usaha. Tujuane kanggo nggawe investasi utawa ngembangake perusahaan. Nalika sampeyan miwiti perusahaan, sampeyan bisa mutusake jumlah saham sing bakal diterbitake lan regane. Asring pengusaha milih nomer sing luwih gedhe, supaya sampeyan bisa ngedol ing mangsa ngarep yen perlu. Ing jaman biyen, ana jumlah minimal kanggo nilai saham, nanging aturan kasebut saiki wis diilangi. Nanging, wicaksana kanggo menehi bobot sing cukup, amarga perusahaan liyane pengin ndeleng kredibilitas sampeyan. Saham minangka alat sing bisa digunakake kanggo mbiayai bisnis sampeyan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa narik dhuwit sing dibutuhake kanggo operasi lan pertumbuhan perusahaan luwih lanjut. Dhuwit sing sampeyan kumpulake kanthi ngetokake saham kasedhiya kanggo sampeyan tanpa wates lan diarani ekuitas. Yen sampeyan duwe saham ing perusahaan, iku uga sertifikat kepemilikan bagean saka perusahaan kasebut. Minangka pemegang saham, sampeyan uga duwe hak kanggo nuduhake bathi kanthi proporsi. Kanggo perusahaan, entuk manfaat kanggo duwe modal saham iki ing perusahaan kanggo digunakake kanggo bisnis lan investasi sing terus-terusan. Mung nalika entuk bathi, para pemegang saham bisa njaluk distribusi dividen. Yen perusahaan entuk bathi, ora mesthi manawa sampeyan, minangka pemegang saham, bakal nampa pembayaran dividen. Ing rapat pemegang saham taunan, para pemegang saham mutusake apa sing kedadeyan karo bathi: total, parsial, utawa ora ana distribusi.

Komponen saka modal saham

Modal saham kasusun saka sawetara komponen. Kanggo njlentrehake, definisi ringkes saka komponen kasebut ing ngisor iki:

  • Modal saham sing diterbitake

Iki minangka saham sing ditanggepi dening perusahaan marang para pemegang saham. Modal saham sing diterbitake mundhak nalika saham anyar utawa dividen saham diterbitake. Dividen saham kabeh babagan menehi saham anyar kanggo para pemegang saham minangka ganjaran kanggo kontribusi marang perusahaan. Enggo bareng bisa dilebokake kanthi telung cara, yaiku ing par (ing nilai sing dituduhake ing saham), ndhuwur par (banjur jumlah luwih dhuwur tinimbang regane saham), lan ngisor par (luwih murah tinimbang nilai saham).

Modal saham sing dibayar (kanthi) modal saham sing dibayar yaiku bagean saka modal sing ditanggepi saka ngendi perusahaan wis nampa dana utawa, ing sawetara kasus, barang. Yen modal durung 100% dibayar, perusahaan duwe hak kanggo nelpon sisa saka pemegang saham. Konsep sing cocog yaiku 'bagean ibukutha sing diarani .'Iki minangka modal sing ditanggepi nganti ora dibayar, nanging perusahaan wis mutusake kudu dibayar. Ing kasus iki, perusahaan duwe pratelan langsung marang pemegang saham.

  • Modal saham nominal

Modal saham nominal digandhengake sacara sah karo saham lan padha karo modal saham sing diterbitake. Akeh saham ing bursa saham duwe rega luwih dhuwur tinimbang nilai nominal. Contone, nilai pasar saham bisa uga sawetara euro ing istilah nominal. Yen perusahaan ngetokake saham anyar ing ndhuwur nilai nominal, sing disebut cadangan premium saham digawe kanggo prabédan. Cadangan premium saham minangka istilah saka donya investasi. Iki nggambarake cadangan finansial saka Public Limited Company utawa Private Limited Company sing digawe kanthi ngetokake saham ing ndhuwur nilai par.

  • Modal saham sing sah

Ibukutha sing sah yaiku jumlah maksimum sing ditemtokake ing artikel asosiasi ing ngendi saham bisa diterbitake. Kanggo BV, ibukutha sing sah iku opsional. Kanggo NV ing Walanda, paling sethithik ibukutha minimal utawa paling sethithik seperlima, yen luwih dhuwur tinimbang ibukutha minimal, ibukutha sing sah kudu ditanggepi. Iki minangka modal total sing bisa diduweni perusahaan kanthi nyelehake saham. Modal saham sing sah dipérang dadi saham ing portofolio lan modal saham sing diterbitake. Antarane loro, perusahaan bisa ngalih lan nggawe owah-owahan. Saham portofolio minangka saham sing isih bisa diterbitake minangka perusahaan. Upaminipun sampeyan pengin mbiayai perusahaan luwih utawa nggawe investasi, sampeyan bisa mutusake kanggo ngetokake saham. Mengkono ngidini para pemegang saham kanggo tuku, lan jumlah saham ing portofolio nyuda; Kosok baline, yen perusahaan tuku maneh saham saka pemegang saham, saham ing portofolio mundhak.

Nilai tukar

Perusahaan uga bisa mutusake kanggo ngedol saham menyang masyarakat umum. Dheweke bisa nindakake iki kanthi mbukak umum ing bursa saham. Ing bursa saham, pasokan lan panjaluk nemtokake nilai saben saham. Perusahaan banjur entuk nilai pasar saham tartamtu. Ora sengaja, mung NV sing bisa nindakake iki amarga saham kasebut didaftar ing kasus perusahaan winates pribadi.

Pangaturan pamblokiran

Pengaturan pamblokiran minangka pengaturan sing mbatesi kemungkinan transfer kepemilikan saham perusahaan.

Skema iki mbatesi kebebasan para pemegang saham kanggo nransfer saham menyang wong liya. Iki kanggo nyegah co-shareholders ngadhepi karo pemegang saham aneh kaya ngono. Ana rong jinis pengaturan pamblokiran:

  • Skema tawaran 

Pemegang saham kudu menehi saham dhisik marang para pemegang saham. Mung yen dadi metu sing co-pemegang saham ora pengin njupuk Enggo bareng bisa shareholder transfer kepemilikan saka Enggo bareng kanggo non-pemegang saham.

  • Skema persetujuan

Pemegang saham bebarengan kudu nyetujoni transfer saham sing diusulake. Mung banjur pemegang saham bisa nransfer sahame.

Dene sadurunge, saham saka perusahaan winates pribadi ora mung bisa ditransfer menyang pihak katelu (blocking arrangement), hukum - sawise introduksi saka Flex BV Act - nyedhiyakake pengaturan penawaran, sing bisa nyimpang saka artikel asosiasi (Pasal 2: 195 KUHPerdata Walanda). Skema statutori ditrapake yen ora ana pranata ing anggaran dasar kanggo skema penawaran utawa persetujuan sing nyimpang.

Ora ana pengaturan pamblokiran kanggo saham sing kadhaptar ing perusahaan winates umum. Paling Enggo bareng bakal kalebu Enggo bareng bearer ing perusahaan winates umum katon, nggawe wong bebas tradable.

Equity

Dadi modal saham tiba ing ekuitas. Istilah akuntansi iki nuduhake nilai kabeh aset perusahaan dikurangi modal utang. Ekuitas minangka indikator penting babagan apa sing sampeyan lakoni minangka perusahaan, nanging beda karo nilai pasar perusahaan sampeyan. Nyatane, ekuitas nggambarake nilai finansial sing bakal ditampa para pemegang saham ing likuidasi perusahaan. Ekuitas penting amarga asring katon minangka penyangga kanggo nyerep kemunduran finansial.

Sawise maca blog iki, apa sampeyan isih duwe pitakon, utawa sampeyan pengusaha sing butuh saran lan bimbingan babagan nggawe perusahaan? Banjur iku wicaksana kanggo melu pakar ing hukum perusahaan. Banjur kontak Law & More. Pengacara perusahaan kita bakal seneng mbantu sampeyan.

 

Law & More