Ing kahanan tartamtu, penghentian kontrak kerja, utawa mundur, dikarepake. Iki bisa uga kedadeyan yen kalorone pihak mbayangake mundur lan nggawe kesepakatan mandap babagan iki. Sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan mandap kanthi idin bebarengan lan perjanjian mandap ing situs iki: Ngilangi.site. Kajaba iku, mandap kontrak kerja bisa dianggep dikarepake yen mung siji partai sing butuh mundur. Contone, karyawan bisa uga rumangsa butuh, amarga macem-macem alasan, kanggo mungkasi kontrak kerja kanthi kekarepane pihak liya, perusahaan kasebut. Karyawan kasebut duwe sawetara opsi kanggo: mungkasi kontrak kerja kanthi menehi kabar utawa wis diakhiri kanthi ngajokake panjaluk dibubarake menyang pengadilan. Nanging, ing kalorone kasus kasebut, karyawan kudu ngelingi watesan tartamtu babagan panggonan sing pas kanggo pilihan mundur kasebut.

Resignasi

Mungkasi kontrak kerja kanthi kabar. Pungkasan kontrak kerja sepihak uga diarani mandap kanthi kabar. Apa karyawan milih cara mundur iki? Banjur undhang-undhang kasebut nemtokake periode pemberitahuan sing kudu dianut karyawan. Ora preduli suwene kesepakatan, periode kabar iki biasane dadi wulan kanggo karyawan. Para pihak diidini nyimpang saka periode pemberitahuan iki ing kontrak kerja. Nanging, yen istilah sing bakal dipateni dening karyawan ditambahi, kudu dingerteni supaya istilah kasebut ora ngluwihi wates nem wulan. Apa karyawan ngetrapake istilah sing disepakati? Yen ngono, mandap bakal rampung nganti pungkasan wulan lan pegawean bakal rampung ing dina pungkasan wulan tanggalan. Yen karyawan ora tundhuk karo periode kabar sing disepakati, mula mandap kanthi notifikasi ora teratur utawa kanthi tembung liya tanggung jawab. Yen ngono, kabar babagan penghentian karyawan bakal mungkasi kontrak kerja. Nanging, perusahaan kasebut ora duwe utang maneh lan karyawan bisa uga menehi ganti rugi. Rugi iki biasane kalebu jumlah sing padha karo upah kanggo bagean periode kabar sing durung dingerteni.

Duwe kontrak kerja rampung karo pengadilan. Saliyane mungkasi kontrak kerja kanthi menehi kabar, karyawan kasebut mesthi duwe pilihan kanggo ndhaptar pengadilan supaya bisa mbubarake kontrak kerja. Pilihan pegawe iki kalebu alternatif kanggo ngilangi langsung lan ora bisa dipecat saka kontrak. Apa karyawan milih cara mandap iki? Banjur dheweke kudu mbuktekake panjaluk pembubaran kanthi nulis lan kanthi alesan sing kuat kaya sing dirujuk ing artikel 7: 679 utawa artikel 7: 685 paragraf 2 saka Kode Sipil Walanda. Alasan mendesak umume dingerteni tegese (pangowahan) kahanan sing nyebabake karyawan ora diarepake supaya kontrak kerja bisa dilanjutake. Apa kahanan kaya ngono relevan lan apa Pengadilan Kecamatan menehi panjaluk marang karyawan kasebut? Yen ngono, Pengadilan Distrik bisa uga mungkasi kontrak kerja kanthi cepet utawa mengko, nanging ora bisa ditrapake kanthi retroaktif. Apa ana sebab-sebab sing mendesak amarga maksud utawa kesalahan saka perusahaan kasebut? Banjur pegawe kasebut uga bisa njaluk ganti rugi.

Mundur kanthi lisan?

Apa karyawan kasebut mutusake mundur lan mungkasi kontrak kerja karo majikane? Banjur iki biasane ditindakake kanthi nulis kanthi notifikasi mandap utawa mundur. Ing surat kaya ngono, umume nyatakake jeneng karyawan lan alamat uga karyawan kasebut nalika karyawan mungkasi kontrak. Supaya ora ana perselisihan sing ora perlu karo perusahaan, disaranake supaya karyawan nutup surat penghentian utawa mundur kanthi njaluk konfirmasi kuitansi lan ngirim surat liwat email utawa liwat surat sing wis kadaptar.

Nanging, penyelesaian pemecatan kanthi tertulis ora wajib lan asring ditindakake kanggo tujuan administrasi. Pungkasan, mandap minangka tumindak legal tanpa wujud lan mula bisa uga ditrapake kanthi lisan. Mula, pegawe kasebut bisa menehi informasi marang majikane mung kanthi lisan nalika ngobrol babagan mungkasi kontrak kerja lan mula diberhentikan. Nanging, cara mundur kaya ngono duwe sawetara kekurangan, kayata kahanan sing durung mesthi nalika diwiwiti tanggal pemberitahuan. Kajaba iku, ora menehi ijin marang karyawan kasebut banjur mbalekake maneh lan kanthi gampang nyegah pengunduran diri.

Kewajiban nyelidiki perusahaan?

Apa karyawan kasebut mundur? Undhang-undhang kasus nuduhake manawa majikan ora bisa percaya yen mung apa sing dikarepake karyawan. Umumé, dibutuhake pratelan utawa tumindak karyawan kanthi jelas lan ora jelas nuduhake niat kanggo ngilangi. Kadhangkala kudu diselidiki luwih lanjut dening perusahaan. Mesthi, yen ana karyawan mundur kanthi lisan, para pengusaha duwe kewajiban neliti, miturut Pengadilan Tinggi Walanda. Miturut faktor ing ngisor iki, perusahaan kudu mriksa dhisik manawa pemecatan kasebut sejatine dadi tujuwane pegawe:

  • Pakaryan atine
  • Suwene karyawan nyadari konsekuensine
  • Wektu karyawan kudu mikir maneh keputusane

Nalika mangsuli pitakon apa karyawan kasebut pancen pengin mungkasi lapangan kerja, standar sing ketat digunakake. Yen sawise diselidiki karo perusahaan, katon yen pemecatan ora sejatine utawa sejatine tujuwane pegawe, mula majikan ora bisa, mbantah pegawe kasebut. Mesthi ora nalika "njupuk maneh" pegawe ora ngrusak perusahaan. Yen ngono, ora ana masalah babagan pambocoran utawa mungkasi kontrak kerja dening karyawan kasebut.

Titik perhatian nalika mundur

Apa karyawan kasebut mutusake arep mundur? Sampeyan uga kudu wicaksana yen nggatekake poin ing ngisor iki:

Preinan. Sampeyan bisa uga yen pegawe isih kasedhiya dina preinan. Apa karyawan bakal ngilangi? Yen ngono, pegawe bisa njupuk dina preinan sing isih ana nalika konsultasi utawa mbayar nalika tanggal dipecat. Apa pegawe kasebut milih preinan? Banjur perusahaan kasebut kudu setuju karo iki. Juragan bisa nolak preinan yen ana sebab sing apik. Yen ora, pegawe kasebut bakal dibayar nalika preinan. Jumlah sing kasedhiya bisa ditemokake ing faktur pungkasan.

Mupangate Karyawan sing kontrak kerja wis diakhiri kanthi logis bakal gumantung marang Undhang-undhang Asuransi Pengangguran kanggo rezeki. Nanging, alasan kenapa lan cara kontrak kerja diberhentikan bakal mengaruhi kemungkinan klaim tunjangan pengangguran. Yen karyawan mundur, karyawan biasane ora entuk tunjangan pengangguran.

Apa sampeyan dadi karyawan lan pengin mundur? Banjur kontak Law & More. ing Law & More kita ngerti manawa pemecatan minangka salah sawijining langkah paling gedhe babagan ukum pegawean lan akibate gedhe banget. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi lan bisa ngevaluasi kahanan sampeyan lan kemungkinan bebarengan karo sampeyan. Sampeyan uga bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan pemecatan lan layanan ing situs iki: Ngilangi.site.

Share