Proteksi nyewa

Yen sampeyan nyewa akomodasi ing Walanda, sampeyan kanthi otomatis entuk nyewa perlindungan. Iki uga ditrapake kanggo rekanan lan subtenan sampeyan. Intine, perlindungan sewa kalebu rong aspek: proteksi rega sewa lan perlindungan sewa nyingkirake perjanjian penyewaan amarga panguwasa ora bisa mung mungkasi perjanjian sewa. Nalika kaloro aspek perlindungan sewa ditrapake kanggo penyewa omah sosial, iki dudu kanggo penyewa omah ing sektor bebas. Perlindhungan sewaan sing dadi masalah nalika lan apa sebenere perlindungan rega sewa utawa perlindungan sewa ing konteks terminasi sewa, sing dibahas ing blog iki. Nanging pisanan, blog iki mbahas babagan kahanan sing diarani ruang tamu kanggo aplikasi perlindungan tenansi sakabèhé.

Gambar pangayoman sewa

Ruang urip

Kanggo aplikasi ketentuan hukum babagan perlindungan sewa, luwih dhisik kudu dadi pitakon babagan papan urip. Miturut Artikel 7: 233 saka Kode Sipil Walanda, papan urip kudu dingerteni tegese properti sing ora bisa dipindhah nganti disewa minangka omah sing mandhiri utawa ora mandhiri, kafilah utawa papan sing dituju kanggo omah permanen. Ora ana bedane maneh antarane penyewa akomodasi independen utawa ora mandhiri kanggo keperluan perlindungan sewa.

Konsep ruang tamu uga kalebu piranti sing ora bisa dipindhah, kanthi tembung fasilitas sing sipate ora ana gandheng cenenge karo omah, kafilah utawa lapangan utawa kalebu bagean saka perjanjian sewa kasebut. Ing kompleks omah, iki bisa uga, contone, tangga, galeri lan koridor uga instalasi pusat yen ditetepake kanthi kontrak minangka ruang sing ora duwe karakter umum.

Nanging, ora ana ruang tamu sing makna saka bagean 7: 233 saka Kode Sipil Walanda yen ana gandhengane:

  • panggunaan ruang jangka pendek; manawa perkara kasebut ditemtokake adhedhasar dhasar panggunaan, contone minangka omah plancongan utawa omah pertukaran. Ing pangertene, jangka wektu cendhak nuduhake panggunaan lan ora kanggo wektu sing disepakati;
  • papan urip gumantung; iki kedadeyan yen omah kasebut disewakake bebarengan karo ruang komersial; ing omah kasebut, omah minangka bagean saka ruang bisnis sing disewa, saengga ora kahanan omah nanging ketentuan babagan papan bisnis sing ditrapake kanggo omah;
  • prau omah; iki minangka fenomena sing ora cocog karo definisi ukum saka artikel 7: 233 saka Kode Sipil Walanda. Omah kaya ngono biasane ora dianggep barang sing ora bisa dipindhah, amarga ora ana gandhengane karo lemah utawa bank.

Perlindhungan rega sewa

Yen kahanan papan urip sing diandharake ing ndhuwur wis diisi, panyewane luwih dhisik bakal ngreksa pangayoman rega sewa. Yen ngono, poin wiwitan ing ngisor iki ditrapake:

  • rasio antarane kualitas, kalebu dununge akomodasi sing disewa lan antarane sewa sing kudu dibayar, kudu cukup;
  • panyewa duwe pilihan saben-saben supaya rega sewa awal kabiji dening Komite Rental; iki mung bisa ditindakake sajrone 6 wulan sawise wiwitan sewa; keputusan Komite Sewa kudu diiket, nanging isih bisa diajukake menyang Pengadilan Distrik kanggo ditinjau;
  • pemilik tanah ora bisa nerusake kenaikan sewa tanpa wates; Watesan hukum tartamtu ditrapake kanggo kenaikan sewa, kayata persentase kenaikan sewa maksimum sing ditemtokake dening Menteri;
  • pranata kukumipun babagan pangayoman sewaan minangka ukum wajib, yaiku, sing duwe omah ora bisa nyimpang saka dheweke ing perjanjian sewa beli lan ngrugekake penyewa.

Sengaja, prinsip sing kasebut mung ditrapake kanggo penyewa omah sosial. Iki minangka ruang tamu sing kalebu ing sektor sewa sing diatur lan mulane kudu dibedakake karo papan urip sing kalebu sektor sewa sing liberal, utawa gratis. Ing babagan omah sing liberal utawa gratis, sewa kasebut saya dhuwur saengga penyewa wis ora layak maneh kanggo subsidi sewa lan mula ana ing undhang-undhang hukum. Wates antarane omah liberal lan sosial kira-kira rega sewa udakara 752 euro saben wulan. Yen rega sewa sing disepakati ngluwihi jumlah kasebut, panyewan ora bisa gumantung maneh karo prinsip sing kasebut ing ndhuwur, amarga bakal nyewa omah sing liberal.

Perlindhungan nyewa saka mandheg perjanjian sewa

Nanging, kanggo aplikasi aspek perlindungan perlindungan sewa liyane, ora ana bedane antarane penyewa omah sosial lan liberal. Kanthi tembung liya, iki tegese saben penyewa papan urip umume lan kanthi otomatis dilindhungi saka mandegake perjanjian sewa, amarga sing duwe omah ora bisa mung mbatalake perjanjian sewa kasebut. Ing konteks iki, penyewa dilindhungi khusus amarga:

  • mandap dening tuan tanah ora mungkasi perjanjian sewa miturut Pasal 7: 272 saka Kode Sipil Walanda; miturut prinsip, sampeyan kudu duwe omah nyoba nyoba mungkasi kontrak sewa kanthi idin bebarengan. Yen ora bisa digunakake lan penyewa ora setuju karo mandap, mandap tuan tanah ora nate mungkasi perjanjian sewa. Iki tegese persetujuan sewa terus kaya biasane lan pihak omah kudu ngajokake tuntutan hukum kanggo mungkasi perjanjian sewa karo pengadilan kecamatan. Yen ngono, perjanjian sewa ora bakal rampung nganti pengadilan nggawe keputusan sing ora bisa dibatalake maneh babagan tuntutan mandap tuan tanah kasebut.
  • miturut Pasal 7: 271 saka Kode Sipil Walanda, tuan tanah kudu nyebutake sebab pungkasane mandheg; yen tuan tanah arep mungkasi perjanjian sewa, dheweke kudu netepi formalitas artikel Sipil sing kasebut ing ndhuwur. Saliyane periode kabar, landasan mandap minangka formalitas penting ing konteks iki. Wong sing duwe omah kudu negesake salah sawijining alasan kanggo mungkasi nalika wara-wara mandap, kaya sing ditulis ing Pasal 7: 274 paragraf 1 saka Kode Sipil Walanda:
  1. panyewan durung tumindak kaya nyewo sing apik
  2. gegayutan rent kanggo periode tetep
  3. sing duwe omah butuh kebutuhan sing nyewa kanggo dienggo dhewe
  4. panyewan ora setuju karo tawaran sing cukup kanggo nggawe perjanjian sewa anyar
  5. tuan tanah pengin nyadari panggunaan lahan ing sing disewa miturut rencana zonasi sing sah
  6. kepentingan sing duwe omah nalika mandhegake sewa luwih gedhe tinimbang sing nyewa nalika nerusake sewa (yen ana sewa omah)
  • sewa kasebut mung bisa dipungkasi dening hakim kanthi alesan sing ditulis ing artikel 7: 274 paragraf 1 saka Kode Sipil Walanda; Alesan sing kasebut ing ngisor iki kalebu lengkap: yaiku yen proses ukum ditindakake ing pengadilan, ora bakal mandhegake perjanjian sewa kanthi alesan liya. Yen salah sawijining alesan sing kasebut ing ndhuwur muncul, pengadilan uga kudu menehi pratelan panyewa kanggo dipungkasi. Yen ngono, mula ora ana ruang kanggo (luwih akeh) kepentingan. Nanging, pangecualian ditrapake kanggo babagan iki babagan landasan mandap kanggo panggunaan pribadi sing penting. Nalika klaim kasebut diidini, pengadilan uga bakal nemtokake wektu kanggo nundhung. Nanging, yen pratelan mandap tuan tanah ditolak, sewa sing relevan ora bisa dipungkasi maneh sajrone telung taun.

Undhang-undhang Gerakan Pasar Rental

Sadurunge, pangayoman nyewa ditindakake kanthi kritik: perlindungan sewa mesthine bakal adoh banget lan ana luwih akeh pamilik omah sing pengin nyewa omah yen perlindungan sewa ora ketat. Anggota legislatif kabukten peka karo kritik kasebut. Amarga alasan iki, legislator milih milih undang-undang iki wiwit tanggal 1 Juli 2016, Undhang-undhang Transfer Pasar Sewa. Kanthi ukum anyar iki, perlindungan tenant dadi kurang ketat. Ing konteks hukum iki, iki minangka owah-owahan sing paling penting:

  • kanggo perjanjian sewa babagan omah sing mandhiri rong taun utawa kurang lan kanggo perjanjian sewa babagan omah sing ora mandhiri suwene limang taun utawa kurang, wis bisa nyewa supaya ora duwe perlindungan sewa. Iki tegese kesepakatan sewaan diwiwiti kanthi cara nggunakake hukum sawise jangka waktu sing disepakati lan ora kudu dipungkasi karo pihak tuan tanah kaya sadurunge.
  • kanthi nggawe kontrak klompok target, uga wis digawe luwih gampang kanggo pihak tuan tanah mungkasi perjanjian sewa babagan omah sing dituju kanggo klompok target tartamtu, kayata siswa. Yen panyewa ora dadi anggota klompok target tartamtu lan, kayata, ora bakal dianggep dadi mahasiswa, sing duwe omah bakal bisa nerusake mandheg amarga alesan panggunaan mendesak kanthi luwih gampang lan luwih cepet.

Apa sampeyan nyewa lan pengin ngerti babagan perlindungan sewa sing layak? Apa sampeyan dadi tuan tanah sing pengin mungkasi perjanjian sewa kasebut? Utawa apa sampeyan duwe pitakon liyane babagan blog iki? Banjur kontak Law & More. Pengacara kita ahli ing babagan hukum sewa lan seneng menehi saran. Dheweke uga bisa nulungi sampeyan kanthi sah yen regejegan nyewa kasebut nyebabake proses hukum.

Share
Law & More B.V.