Nolak kerja

Pancen ngganggu yen instruksi sampeyan ora dituruti karo pegawe sampeyan. Contone, salah sawijine karyawan sing sampeyan ora bisa ngandel bakal muncul ing lantai kerja ing akhir minggu utawa wong sing mikir yen tata busana sing apik sampeyan ora ditrapake kanggo dheweke. Yen kedadeyan bola-bali, bisa dadi frustasi. Untunge, undang-undang kasebut menehi solusi kanggo iki. Ing kalorone kasus kasebut, lan liya-liyane, sampeyan bisa uga ora kerja. Ing artikel iki, kita nerangake nalika kedadeyan iki lan apa sing bisa sampeyan lakoni babagan perusahaan. Kaping pisanan, kita bakal nemoni pandhuan apa sing sampeyan wenehake minangka perusahaan. Sabanjure, kita bakal ngrembug babagan instruksi sing bisa ditolak karyawan lan, ing tangan liyane, bakal nyebabake penolakan kerja. Pungkasan, kita bakal ngrembug opsi sing sampeyan duwe minangka perusahaan kanggo ngatasi penolakan kerja.

Nolak kerja

Apa instruksi sing sampeyan wenehake minangka perusahaan?

Minangka perusahaan, sampeyan duwe hak menehi instruksi kanggo nyengkuyung karyawan supaya bisa kerja. Intine, pegawe sampeyan kudu nuruti pandhuan kasebut. Iki kalebu saka hubungan panguwasa antarane pegawe lan perusahaan kasebut adhedhasar kontrak kerja. Hak pandhuan iki ditrapake kanggo peraturan sing ana gandhengane karo kerja (kayata tugas kerja lan peraturan sandhangan) lan kanggo promosi ketertiban sing apik ing perusahaan (kayata jam kerja, standar tumindak kolegial lan pernyataan ing media sosial). Karyawan sampeyan wajib nuruti pandhuan kasebut, sanajan ora katon saka tembung kontrak kerja. Yen dheweke ora nindakake lan terus-terusan nindakake, mula bakal nolak kerja. Nanging, sawetara nuansa ditrapake ing kene, sing diterangake ing ngisor iki.

Misi sing cukup

Tugas saka sampeyan minangka perusahaan ora kudu ditututi yen ora wajar. Penugasan cukup yen bisa dianggep minangka bagean saka kontrak kerja ing konteks dadi karyawan sing apik. Contone, panjaluk kerja lembur ing toko sajrone periode Natal sing sibuk bisa uga dadi tugas sing cukup, nanging ora yen nyebabake minggu kerja luwih saka 48 jam (uga, ora sah miturut alesan bagean 24 bagean. 1 Undhang-undhang Buruh). Apa tugas cukup yen ora gelem kerja gumantung karo kahanan kasus lan kepentingan sing ana gandhengane. Bantahan karyawan lan alasan majikan menehi tugas kudu dipertimbangkan. Yen bisa dianggep manawa pegawe kasebut duwe alasan mendesak kanggo nolak tugas kasebut, mula ora bakal ana soal penolakan kerja.

Amandemen kahanan kerja sing sepihak

Kajaba iku, perusahaan bisa uga ora sepisan ngganti kahanan kerja. Contone, gaji utawa papan kerja. Pangowahan kudu digawe kanthi konsultasi karo karyawan. Pangecualian kanggo iki yaiku yen ing sawetara kasus diidini yen kalebu ing kontrak kerja utawa yen sampeyan minangka perusahaan, duwe minat serius. Yen sampeyan duwe pitakon babagan iki, kita bakal Law & More siyap mangsuli kanggo sampeyan.

Kapan karyawan bisa nolak instruksi sampeyan?

Saliyane kasunyatan manawa karyawan bisa nolak tugas sing ora wajar lan, uga ora sacara sepisan ngowahi kahanan kerja, uga ana kewajiban tambahan sing disebabake saka syarat status karyawan lan majikan sing apik. Iki kalebu standar kesehatan lan keamanan. Contone, pegawe kudu ngerteni kahanan fisik karyawan yen meteng utawa ora bisa kerja, kayata. Buruh ora bisa njaluk buruh nuruti pandhuan sing nyebabake risiko kesehatan lan kudu njamin kahanan kerja sing aman. Bantahan miturut turut uga kudu dipikirake, saupama karya kasebut bisa ditindakake kanthi cara sing cocog.

Kahanan kasus kasebut

Yen pandhuan sampeyan tundhuk karo standar sing dijelasake ing ndhuwur lan karyawan tetep nolak kanthi terus-terusan, iki tegese nolak kerja. Ana sawetara kasus umum sing takon yaiku apa ana nolak kerja. Contone, yen ora bisa kerja, ora ana (penyakit) utawa pegawe sing ora pengin nindakake tugas sing cukup amarga ana ing sanjabane tugas biasa. Apa ana penolakan kerja gumantung banget karo kahanan kasus kasebut lan bantahan saka pegawe sampeyan, mula kudu ngati-ati lan njaluk saran babagan hukum yen prelu. Iki mesthi ditrapake nalika sampeyan ngelingi langkah-langkah tindak lanjut. Kajaba iku, yen sampeyan ora mangu-mangu apa ana kasunyatane yen ora bisa kerja yen pegawe nolak kerja amarga alasan iki, kudu ngenteni pendapat saka dokter kesehatan utawa safety kerja utawa dokter perusahaan. Kasus liyane nyatane kasus sing jelas nolak kerja. Contone, yen ing wektu kekurangan tenaga kerja, sampeyan pancen wis menehi idin kanggo pegawe istirahat yen dheweke bisa dihubungi klien, nanging dheweke banjur plancongan ing wilayah sing adoh lan pancen ora bisa dihubungi.

Akibate nolak kerja

Yen pegawe nolak kerjane, sampeyan minangka majikan pengin campur tangan kanthi cepet supaya bisa njaga kewenangan. Penting, kudu njupuk langkah sing cocog ing kasus iki. Sampeyan bisa menehi tindakan disiplin marang karyawan. Iki kalebu kalebu nerbitake peringatan resmi utawa nahan dhuwit kanggo jam kerja sing nolak. Yen nolak bola-bali bisa digunakake, bisa uga njupuk langkah-langkah sing luwih adoh kayata ngilangi utawa ringkesan ngilangi. Secara prinsip, nolak lapangan kerja minangka sebab sing penting kanggo dipecat.

Kaya sing wis diwaca ing ndhuwur, pitakon nalika ana nolak kerja lan tindakan sing kudu ditindakake ing kasus iki gumantung banget karo kahanan lan perjanjian sing digawe antarane perusahaan lan karyawan. Apa sampeyan duwe pitakon babagan iki? Hubungi Law & More. Tim khusus nggunakake pendekatan pribadi. Bebarengan karo sampeyan, kita bakal netepke kemungkinan sampeyan. Ing basis analisis iki, kita bakal menehi saran babagan langkah sabanjure sing cocog. Yen perlu, kita uga bakal menehi saran lan pitulung sajrone prosedur kasebut.

Share