Pengakuan lan penegakan ukum asing ing Walanda

Apa keputusan sing digawe ing luar negeri bisa diakoni lan / utawa dileksanakake ing Walanda? Iki minangka pitakon sing asring ditakonake ing praktik ukum sing rutin ngrampungake partai lan perselisihan internasional. Jawaban kanggo pitakonan iki ora jelas. Doktrin pangenalan lan penegakan ukum asing cukup rumit amarga macem-macem hukum lan peraturan. Blog iki menehi panjelasan singkat babagan undang-undang lan peraturan sing ditrapake ing konteks pangenalan kanggo ngetrapake pengadilan asing ing Walanda. Adhasar, pitakon ing ndhuwur bakal dijawab ing blog iki.

Pengakuan lan penegakan ukum asing ing Walanda

Nalika nerangake pengakuan lan penegakan keputusan asing, Artikel 431 Code of Procedure Sipil (DCCP) minangka pusat ing Walanda. Iki nemtokake:

'1. Tundhuk karo ketentuan Artikel 985-994, ora ana keputusan sing digawe pengadilan asing utawa instrumen otentik sing digawe ing njaba Walanda ora bisa dileksanakake ing Walanda.

2. Kasus kasebut bisa dirungokake lan dirampungake maneh ing pengadilan Walanda. '

Artikel 431 paragraf 1 DCCP - ngetrapake keputusan asing

Paragraf kapisan seni. 431 DCCP urusan karo penegakan keputusan asing lan jelas: prinsip dhasar yaiku keputusan asing ora bisa dileksanakake ing Walanda. Nanging, paragraf pertama artikel sing kasebut ing ndhuwur luwih maju lan nyedhiyakake uga ana pengecualian kanggo prinsip dhasar, yaiku ing kasus-kasus sing diwenehake ing Artikel 985-994 DCCP.

Artikel 985-994 DCCP ngemot aturan umum kanggo prosedur penegakan judhule sing bisa dileksanakake sing digawe ing Negara asing. Aturan umum kasebut, uga dikenal minangka prosedur exequatur, ditrapake miturut Pasal 985 (1) DCCP yen ana keputusan sing digawe dening pengadilan negara asing bisa dileksanakake ing Walanda kanthi perjanjian utawa miturut perjanjian ukum '.

Ing level Eropa (EU), kayata, peraturan sing relevan ing ngisor iki ana ing konteks iki:

  • Peraturan EEX babagan Prakara Sipil lan Komersial Internasional
  • Peraturan Ibis Babagan Pegatan Internasional lan Tanggung Jawab Wong tuwa
  • Peraturan nafkah babagan Pangopènan Anak lan Pasangan Internasional
  • Peraturan Hukum Properti Matrimonial babagan Undhang-undhang Matrimonial Internasional
  • Peraturan Kemitraan babagan Hukum Properti Kemitraan Internasional
  • Ordonansi Warisan babagan Hukum Sukses Internasional

Yen ana keputusan asing sing dileksanakake ing Walanda miturut ukum utawa perjanjian, mula keputusan kasebut ora kanthi otomatis mujudake prentah sing bisa ditindakake, mula bisa ditindakake. Kanggo tujuan kasebut, pengadilan Walanda kudu luwih dhisik njaluk ijin kanggo penegak hukum sing dijelasake ing Artikel 985 DCCP. Ora ateges manawa kasus kasebut bakal ditliti maneh. Ora kaya ngono, miturut artikel 985 Rv. Nanging, ana kriteria adhedhasar pengadilan sing netepake manawa ora bakal diwenehake. Kriteria sing ditemtokake ditemtokake ing hukum utawa perjanjian sing adhedhasar keputusan kasebut bisa dileksanakake.

Artikel 431 paragraf 2 DCCP - ngakoni keputusan asing

Yen ora ana perjanjian penegak hukum antarane Walanda lan Negara manca negara, pengadilan asing miturut seni. 431 paragraf 1 DCCP ing Walanda ora layak dileksanakake. Contone iki yaiku pangadilan Rusia. Sawise kabeh, ora ana perjanjian antarane Kerajaan Walanda lan Federasi Rusia sing ngatur pangakuan lan penegakan keputusan babagan perkara sipil lan komersial.

Yen partai pengin ngetrapake keputusan asing sing ora bisa ditindakake miturut perjanjian utawa undang-undang, Pasal 431 paragraf 2 DCCP nawakake alternatif. Paragraf kapindho Artikel 431 DCCP nyedhiyakake manawa partai, sing entuk paukuman kasebut wis diucapake ing pengadilan asing, bisa nggawa proses kasebut maneh menyang pengadilan Walanda, kanggo njupuk keputusan sing bisa ditindakake. Kasunyatan manawa pengadilan asing wis mutusake perselisihan sing padha ora nyegah perselisihan kasebut diadili maneh ing pengadilan Walanda.

Ing proses anyar kasebut miturut Pasal 431, paragraf 2 DCCP, pengadilan Walanda bakal 'netepke ing saben kasus tartamtu manawa lan sepira panguwasa sing kudu dianggep minangka keputusan asing' (HR 14 November 1924, NJ 1925, Bontmantel). Prinsip dhasar ing kene yaiku yaiku keputusan asing (sing entuk kekuwatan res judicata) diakoni ing Walanda yen sarat minimal ing ngisor iki dikembangake ing keputusan Pengadilan Tinggi tanggal 26 September 2014 (ECLI: NL: HR: 2014: 2838, Gazprombank) rampung:

  1. yurisdiksi pengadilan sing nggawe pengadilan asing gumantung ing yuridiksi sing umume bisa ditrapake miturut standar internasional;
  2. pengadilan asing wis ditemtokake ing prosedur yudisial sing nyukupi persyaratan proses ukum lan jaminan sing cukup;
  3. pengakuane keputusan asing ora bertentangan karo ketertiban umum Walanda;
  4. ora ana masalah babagan kahanan manawa keputusan asing kasebut ora cocog karo keputusan pengadilan Walanda sing diwenehake ing antarane partai-partai kasebut, utawa karo keputusan sadurunge pengadilan asing sing diwenehake ing antarane pihak-pihak sing padha ing perselisihan babagan subyek sing padha lan adhedhasar ing sabab padha.

Yen syarat sing kasebut ing ndhuwur wis rampung, penanganan kasus sing substansial kasebut ora bisa ditindakake lan pengadilan Walanda bisa uga cukup kanthi ukuman saka pihak liya sing ukuman kasebut wis diadili. Elinga yen ing sistem iki, sing dikembangake kanthi ukum, pengadilan asing ora dinyatakake 'bisa dileksanakake', nanging ana kapercayan anyar ing keputusan Walanda sing cocog karo keyakinan ing pengadilan asing.

Yen kahanan a) nganti d) ora bisa dipenuhi, isi kasus kasebut isih kudu ditangani pengadilan kanthi substansial. Apa lan, yen mangkono, apa nilai bukti sing kudu diwenehake kanggo keputusan asing (ora layak diakoni) bakal disetel miturut hakim. Mupangat saka undang-undang kasus yen nerangake kahanan ketertiban umum, pengadilan Walanda nggunakake prinsip prinsip hak sing bakal dirungokake. Iki tegese manawa keputusan asing digawe nglanggar prinsip iki, pengakuane bisa uga bertentangan karo kabijakan publik.

Apa sampeyan melu perselisihan hukum internasional, lan apa sampeyan pengin ukum asing diakoni utawa dileksanakake ing Walanda? Hubungi Law & More. ing Law & More, kita ngerti manawa perselisihan hukum internasional rumit lan bisa nyebabake konsekuensi partai kasebut. Mula saka iku Law & Morepengacara nggunakake cara pribadi, nanging cukup. Bebarengan karo sampeyan, dheweke nganalisis kahanan sampeyan lan negesake langkah-langkah sabanjure sing kudu ditindakake. Yen perlu, pengacara kita, sing ahli ing bidang hukum internasional lan prosedur, uga seneng mbantu sampeyan nalika proses pangenalan utawa penegakan.

Share
Law & More B.V.