Cepet cerai: kepiye carane?

Cepet cerai: kepiye carane?

Divorce meh tansah acara emosional angel. Nanging, carane divorce neruske bisa nggawe kabeh prabédan. Saenipun, saben wong kepengin supaya pegatan rampung kanthi cepet. Nanging kepiye carane nindakake?

Tip 1: Nyegah bantahan karo mantan partner

Tip sing paling penting nalika pegatan kanthi cepet yaiku ngindhari bantahan karo mantan pasangan. Umume kasus, akeh wektu sing ilang nalika perang. Yen mantan partner komunikasi apik karo saben liyane lan tetep emosi ing kontrol kanggo ombone tartamtu, divorce bisa nerusake banget luwih cepet. Iki ora mung ngirit wektu lan tenaga sing akeh kanggo gelut, nanging uga tegese proses hukum sing ana ing pegatan luwih cepet.

Tip 2: Ndeleng pengacara bebarengan

Nalika mantan partner bisa nggawe perjanjian, padha bisa bebarengan nyewa pengacara siji. Kanthi cara iki, sampeyan ora butuh pengacara dhewe, nanging pengacara gabungan bisa kalebu pengaturan babagan pegatan ing prajanjian pegatan dening pengacara gabungan. Iki ngindhari biaya kaping pindho lan ngirit wektu akeh. Sawise kabeh, yen ana panjalukan bebarengan kanggo divorce, sampeyan ora kudu menyang pengadilan. Ing tangan liyane, iki kasus nalika loro pihak nyewa pengacara dhewe.

Kajaba iku, ana sawetara perkara sing bisa disiapake sampeyan lan mantan mitra sadurunge nyewa pengacara supaya bisa ngirit wektu lan dhuwit luwih akeh:

  • Rembugan luwih dhisik karo mantan mitra sampeyan babagan apa sing sampeyan lakoni lan lebokake ing kertas. Kanthi cara iki, sawetara masalah ora perlu dibahas kanthi dawa karo pengacara lan pengacara mung kudu nyakup perjanjian kasebut ing perjanjian pegatan;
  • Sampeyan wis bisa nggawe inventarisasi barang sing bakal dibagi. Mikir ora mung bandha, nanging uga utang sembarang;
  • Atur okehe babagan properti kasebut, kayata notaris, hipotek, regane lan kemungkinan tuku omah anyar.

Tip 3: Mediasi

Yen sampeyan gagal kanggo nggayuh persetujuan babagan pegatan karo mantan partner, iku wicaksana kanggo nelpon ing mediator. Tugas mediator ing pegatan yaiku nuntun obrolan antarane sampeyan lan mantan pasangan minangka pihak katelu sing ora adil. Liwat mediasi, solusi diupayakake sing bisa disepakati dening loro pihak. Iki tegese sampeyan ora ing sisih ngelawan saka pager nanging bisa bebarengan kanggo mutusake masalah konflik lan tekan persetujuan cukup. Yen sampeyan wis entuk solusi bebarengan, mediator bakal nyelehake pengaturan sing digawe ing kertas. Sakwise, sampeyan lan mantan partner bisa takon pengacara, sing banjur bisa kalebu persetujuan ing prajanjian pegatan.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.