Nglindhungi Rahasia Dagang: Apa sing Sampeyan Perlu Ngerti?

Undhang-undhang Rahasia Dagang (Wbb) wis ditrapake ing Walanda wiwit taun 2018. Undhang-undhang iki ngetrapake Arahan Eropa babagan harmoni aturan babagan perlindungan informasi lan informasi bisnis sing ora dingerteni. Tujuan pengenalan Direktif Eropa yaiku nyegah fragmentasi aturan ing kabeh Negara Anggota lan saengga bisa nggawe kepastian hukum kanggo pengusaha. Sadurunge wektu kasebut, ora ana peraturan khusus ing Walanda kanggo nglindhungi informasi lan informasi bisnis sing ora dingerteni lan solusi kasebut kudu digoleki ing hukum kontrak, utawa luwih khusus kanggo rahasia lan klausa non-kompetisi. Ing kahanan tartamtu, doktrin tort utawa cara ukum pidana uga menehi solusi. Kanthi ngetrapake Undhang-undhang Rahasia Dagang, sampeyan minangka wirausaha duwe hak legal kanggo miwiti proses hukum nalika rahasia dagang sampeyan entuk, diwartakake utawa digunakake kanthi ilegal. Apa tegese rahasia dagang lan kapan lan langkah-langkah sing bisa ditindakake nglanggar rahasia dagang, sampeyan bisa maca ing ngisor iki.

Nglindhungi Rahasia Dagang: Apa sing Sampeyan Perlu Ngerti? Gambar

Apa rahasia dagang?

Secret. Amarga definisi ing Artikel 1 Undhang-undhang Rahasia Dagang, informasi bisnis ora kudu dingerteni utawa gampang diakses. Malah ora kanggo ahli sing biasane nangani informasi kasebut.

Nilai perdagangan. Kajaba iku, Undhang-undhang Rahasia Dagang negesake manawa informasi bisnis kasebut kudu duweni nilai komersial amarga rahasia. Kanthi tembung liya, entuk, nggunakake utawa mbukak kanthi ora sah bisa ngrusak bisnis, kepentingan finansial utawa strategis utawa posisi kompetitif wirausaha sing kanthi sah duwe informasi kasebut.

Langkah sing wajar. Pungkasane, informasi bisnis kudu tundhuk karo langkah-langkah sing cukup supaya rahasia kasebut. Ing konteks iki, sampeyan bisa mikir, kayata keamanan digital informasi perusahaan kanthi sandhi, enkripsi utawa piranti lunak keamanan. Langkah-langkah sing cukup uga kalebu klausa kerahasiaan lan non-kompetisi ing lapangan kerja, kontrak kolaborasi lan protokol kerja. Ing pangertene iki, cara nglindhungi informasi bisnis bakal penting banget. Law & MorePengacara minangka ahli ing kontrak lan hukum korporat lan seneng mbantu sampeyan nyusun utawa mriksa rahasia lan perjanjian non-kompetisi lan klausa.

Definisi rahasia dagang sing diterangake ing ndhuwur cukup jembar. Umumé, rahasia dagang bakal dadi informasi sing bisa digunakake kanggo ngasilake dhuwit. Ing istilah konkrit, jinis informasi ing ngisor iki bisa dipikirake ing konteks iki: proses produksi, formula lan resep, nanging uga konsep, data riset lan file pelanggan.

Kapan ana pelanggaran?

Apa informasi bisnis sampeyan cocog karo telung syarat definisi hukum ing Artikel 1 Undhang-undhang Rahasia Dagang? Banjur informasi perusahaan sampeyan kanthi otomatis dilindhungi minangka rahasia dagang. Ora ana aplikasi utawa registrasi (dibutuhake) kanggo nindakake iki. Yen ngono, entuk, nggunakake utawa nggawe publik tanpa ijin, uga produksi, nawakake utawa pemasaran barang sing dilanggar dening wong liya, ora sah, miturut Pasal 2 Undhang-undhang Rahasia Dagang. Nalika nggunakake rahasia dagang sing ora sah, iki uga bisa kalebu, kayata, nglanggar perjanjian non-pambocoran sing ana gandhengane karo kewajiban (kontrak) liyane kanggo matesi panggunaan rahasia dagang. Kanthi sengaja, Undhang-undhang Rahasia Dagang uga nyedhiyakake ing Artikel 3 pangecualian babagan akuisisi, panggunaan utawa pambocoran sing ora sah uga produksi, penawaran utawa pemasaran barang sing nglanggar. Contone, akuisisi rahasia perdagangan sing ora sah ora dianggep dadi akuisisi kanthi cara nemokake independen utawa kanthi 'rekayasa terbalik', yaiku pengamatan, riset, pembongkaran utawa pengujian produk utawa obyek sing wis kasedhiya publik utawa ing wis dipikolehi kanthi sah.

Langkah-langkah nglanggar pelanggaran rahasia dagang

Undhang-undhang Rahasia Dagang nawakake opsi wirausaha kanggo tumindak nglanggar rahasia dagang. Salah sawijining kemungkinan, sing diandharake ing Pasal 5 Undhang-undhang sing kasebut ing ndhuwur, gegayutan karo panjaluk hakim pambuka pambuka kanggo njupuk tindakan interim lan perlindungan. Interim ngukur keprihatinan, contone, larangan a) panggunaan utawa pambocoran rahasia dagang utawa b) kanggo ngasilake, nawakake, nyelehake ing pasar utawa nggunakake barang sing nglanggar, utawa nggunakake barang kasebut kanggo tujuan kasebut. kanggo ngetik, ngekspor utawa nyimpen. Tindakan pencegahan sabanjure kalebu rebutan utawa deklarasi barang sing diduga dilanggar.

Kemungkinan liya kanggo wirausahawan kasebut, miturut Pasal 6 Undhang-undhang Perlindhungan Rahasia Dagang, yaiku panjaluk menyang pengadilan kanggo menehi perintah supaya geger yudisial lan langkah-langkah koreksi. Iki kalebu, kayata, ngeling-eling barang sing nglanggar saka pasar, ngrusak barang sing ngemot utawa ngetrapake rahasia dagang lan mbalekake operator data kasebut menyang sing duwe rahasia dagang. Salajengipun, wirausaha bisa njaluk ganti rugi saka pelanggar kasebut adhedhasar Pasal 8 Undhang-undhang Perlindhungan Lemah. Iki uga ditrapake kanggo keyakinan pelanggar biaya legal sing wajar lan proporsional lan biaya liyane sing ditanggung pengusaha minangka partai sing asimilasi, nanging banjur liwat Artikel 1019ie DCCP.

Rahasia perdagangan dadi aset sing penting kanggo pengusaha. Apa sampeyan pengin ngerti apa informasi perusahaan tartamtu sing dadi rahasia dagang sampeyan? Apa sampeyan wis njupuk langkah proteksi sing cukup? Utawa apa sampeyan wis ngatasi rahasia perdagangan sampeyan? Banjur kontak Law & More. ing Law & More kita ngerti manawa pelanggaran rahasia dagang sampeyan bisa menehi akibat gedhe kanggo sampeyan lan perusahaan, lan tumindak sing cukup sadurunge lan sawise. Makane pengacara saka Law & More gunakake pendekatan pribadi nanging jelas. Bebarengan karo sampeyan, dheweke nganalisis kahanan lan ngrancang langkah-langkah sabanjure sing kudu ditindakake. Yen perlu, para pengacara kita, sing ahli ing bidang hukum korporat lan prosedur, uga seneng nulungi sampeyan ing proses apa wae.

Share
Law & More B.V.