Pratelan lampiran

Lampiran prejudgment: keamanan sementara nalika partai sing ora mbayar

Lampiran prejudgment bisa dideleng minangka lampiran preservatif, sementara. Lampiran prejudgment bisa njamin manawa wong sing duwe utang ora nyingkirake barang-barang sadurunge para kreditor bisa golek pengurangan nyata liwat rampasan ing sangisoring hakim, sing kudu hakim menehi hakim. Beda karo apa sing asring dipikirake, lampiran prejudgment yaiku ora nyebabake kepuasan langsung babagan tuntutan kasebut. Lampiran prejudgment minangka alat sing digunakake akeh, sing uga bisa digunakake minangka pengaruh kanggo nggawe pemudha utang lan supaya bisa mbayar. Dibandhingake karo negara liya, lampiran barang ing Walanda cukup prasaja. Kepiye barang bisa dipasang liwat lampiran prejudgment lan apa implikasi kasebut?

Pratelan lampiran

Pratelan lampiran

Yen pengin ngrebut barang liwat lampiran prejudgment, wong kudu ngirim aplikasi menyang hakim pambuka pambuka. Aplikasi iki kudu memenuhi syarat tartamtu. Aplikasi kasebut kayata kudu ngemot sifat lampiran sing dipengini, informasi sing dijaluk hak (contone kepemilikan utawa hak ganti rugi) lan jumlah sing duwe kreditor pengin ngrebut barang saka utang. Nalika hakim mutusake aplikasi kasebut, dheweke ora nindakake riset ekstensif. Panliten sing ditindakake cekak. Nanging, panjaluk lampiran prejudgment mung bakal disetujoni yen bisa ditampilake yen ana rasa wedi yen debitur, utawa pihak katelu sing duwe barang kasebut, bakal ngilangi barang kasebut. Amarga alasan iki, sing duwe utang ora dilaporake babagan panjaluk lampiran prejudgment; kejang bakal kaget.

Ing wayahe aplikasi kasebut disetujoni, proses utama sing ana hubungane karo klaim sing cocog karo lampiran prejudgment kudu diwiwiti ing wektu sing diwenehake dening hakim, paling ora 8 dina saka wektu persetujuan saka aplikasi lampiran prejudgment. . Biasane, hakim bakal nyetel istilah iki nganti 14 dina. Lampiran kasebut diumumake menyang penghutang liwat cathetan lampiran sing diwenehake marang dheweke. Biasane, lampiran kasebut bakal tetep kanthi kuat nganti sadurunge dijupuk eksekusi. Yen cathetan iki dipikolehi, lampiran prejudgment diowahi dadi rampasan ing sangisoré cathetan eksekusi lan kreditor bisa menehi tuntutan marang barang sing wis digandhengake. Nalika hakim nolak menehi panulis saka eksekusi, lampiran prejudgment bakal entek. Wigati yaiku lampiran prejudgment ora ateges wong sing duwe utang ora bisa adol barang sing dipasang. Iki ateges yen lampiran kasebut tetep bakal digunakake nalika didol.

Barang sing bisa dirampas?

Kabeh aset sing duwe utang bisa dipasang. Iki tegese lampiran bisa ditindakake babagan persediaan, upah (penghasilan), akun bank, omah, mobil, lan liya-liyane. Iki tegese barang (ing kasus iki penghasilan) dicekel dening pihak katelu (majikan).

Pembatalan lampiran

Lampiran prejudgment ing barang sing duwe utang uga bisa dibatalake. Kaping pisanan, iki bisa kedadeyan yen pengadilan ing proses utama mutusake manawa lampiran kasebut kudu dibatalake. Partai sing berminat (biasane wong sing duwe utang) uga bisa njaluk pembatalan lampiran. Alasan iki bisa uga yen wong sing duwe utang menehi keamanan alternatif, mula muncul saka pemeriksaan ringkesan manawa lampiran kasebut ora perlu utawa yen ana prosedur prilaku resmi.

Kekurangan lampiran prejudgment

Sanajan kasunyatane yen lampiran prejudgment katon kaya pilihan sing apik, siji uga kudu mikirake manawa bisa uga ana konsekuensi nalika njaluk lampiran prejudgment kanthi gampang banget. Ing wayahe pratelan kasebut ing proses utama sing dianggep prejudgment ditolak, kreditor sing wis nggawe pesenan lampiran bakal tanggung jawab kanggo kerusakan sing dialami para utang. Kajaba iku, prosiding lampiran prejudgment biaya dhuwit (mikirake biaya bailiff, biaya pengadilan lan biaya pengacara), ora kabeh kasebut bakal dibayar maneh saka wong sing duwe utang. Kajaba iku, sing menehi kreditor mesthi nggawa risiko amarga ora ana apa-apa sing diklaim, umpamane amarga hipotek ing properti sing dilampirake ngluwihi nilainya lan prioritas nalika dileksanakake utawa - ing kasus lampiran akun bank - amarga ana ora ana dhuwit ing akun bank utang.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa nelpon kita ing +31 (0) 40-3690680.

Share