Perjanjian Donor: Apa sing kudu sampeyan ngerteni?

Ana sawetara aspek kanggo duwe anak kanthi pitulung saka donor sperma, kayata nemokake donor sing cocog utawa proses inseminasi. Aspek penting liyane ing konteks iki yaiku hubungan legal antarane partai sing pengin meteng liwat inseminasi, mitra apa wae, donor sperma lan bocah kasebut. Bener manawa persetujuan donor ora dibutuhake kanggo ngatur hubungan hukum iki. Nanging, hubungan hukum ing antarane partai kasebut kompleks kanthi sah. Kanggo nyegah perselisihan ing mbesuk lan nyedhiyakake kepastian kanggo kabeh pihak, luwih becik kabeh pihak nggawe perjanjian donor. Perjanjian donor uga nggawe manawa persetujuan antarane calon wong tuwa lan donor sperma wis jelas. Saben perjanjian donor minangka perjanjian pribadi, nanging perjanjian penting kanggo kabeh wong, amarga uga ngemot perjanjian babagan bocah kasebut. Kanthi nyathet kesepakatan kasebut, uga bakal ora ana sawetara sing ora setuju babagan peran donor ing urip bocah kasebut. Saliyane mupangat sing ditawakake perjanjian donor kanggo kabeh pihak, blog iki kanthi sukses mbahas apa sing dibutuhake perjanjian donor, informasi apa sing ditulis ing kono lan apa perjanjian nyata sing bisa ditindakake.

Perjanjian Donor: Apa sing kudu sampeyan ngerteni?

Apa perjanjian donor?

Kontrak donor utawa perjanjian donor yaiku kontrak sing perjanjian antara wong tuwa sing dituju lan donor sperma dicathet. Wiwit 2014, rong jinis donor dibedakake ing Walanda: donor B lan C.

Donor B tegese sumbangan diwenehake dening donor klinik sing ora dingerteni karo wong tuwa sing dituju. Nanging, jinis donor iki didaftar ing klinik kanthi Fertilisasi Buatan Data Donor Yayasan. Minangka asil saka registrasi iki, bocah-bocah sing dikandung mengko duwe kesempatan kanggo ngerti asale. Yen bocah sing wis umur wis rolas taun, dheweke bisa njaluk informasi dhasar babagan donor jinis iki. Data dhasar gegayutan karo, kayata, penampilan, profesi, status kulawarga lan sipat karakter kaya sing diandharake dening donor nalika sumbangan kasebut. Nalika bocah sing dikandhut wis umure nembelas, dheweke uga bisa njaluk data pribadi (liyane) saka donor jinis iki.

C-donor, ing sisih liya, tegese gegayutan karo donor sing dingerteni karo wong tuwa sing dituju. Jenis donor iki biasane wong saka kalangan kenalan utawa kanca calon calon wong tuwa utawa wong sing calon wong tuwa dhewe wis nemokake online, kayata. Jinis donor sing terakhir uga donor sing kesepakatan karo donor biasane rampung. Keuntungan gedhe karo donor jinis iki yaiku wong tuwa sing dikepengini ngerti donatur lan mula ciri-cirine. Kajaba iku, ora ana dhaptar tunggu lan inseminasi bisa ditindakake kanthi cepet. Nanging, penting nggawe perjanjian sing apik banget karo donor jinis iki lan kanggo ngrekam. Kesepakatan donor bisa menehi klarifikasi sadurunge yen ana pitakonan utawa kahanan sing durung mesthi. Yen ana tuntutan ukum, perjanjian kasebut bakal nuduhake maneh apa kesepakatan sing digawe yaiku wong-wong kasebut wis setuju karo siji lan liyane apa sing ditindakake pihak kasebut nalika mlebu perjanjian kasebut. Supaya ora ana konflik lan proses ukum karo donor, mula luwih becik njaluk pitulungan kanthi sah saka pengacara ing wiwitan proses kanggo nyiyapake kesepakatan donor.

Apa sing ditulis ing perjanjian donor?

Asring, ing ngisor iki dicantumake ing perjanjian donor:

  • Detil jeneng lan alamat donor
  • Detil jeneng lan alamat calon wong tuwa
  • Kesepakatan babagan sumbangan sperma kayata durasi, komunikasi lan penanganan
  • Aspek medis kayata riset babagan cacat keturunan
  • Idin kanggo mriksa data medis
  • Tunjangan apa wae. Iki asring biaya perjalanan lan biaya kanggo ujian medis saka donor.
  • Hak lan kewajiban donor.
  • Hak anonim lan privasi
  • Tanggung jawab kalorone pihak
  • Pranata liyane yen ana pangowahan kahanan

Hak hukum lan kewajiban babagan bocah kasebut

Nalika nerangake anak sing dikandung, donor sing ora dingerteni biasane ora duwe peran ukum. Contone, donor ora bisa ngetrapake manawa dheweke sah dadi wong tuwa saka bocah sing dikandung. Iki ora ngowahi kasunyatan manawa ing kahanan tartamtu, donor bisa dadi wong tuwa bocah kanthi sah. Siji-sijine cara kanggo donor dadi wong tuwa kanthi legal yaiku kanthi ngakoni bocah sing dilahirake. Nanging, idin saka calon wong tuwa dibutuhake kanggo iki. Yen bocah sing dikandung wis duwe loro wong tuwa sing sah, ora bakal donor ngenali bocah sing dikandung, sanajan kanthi ijin. Hak kasebut beda kanggo donor sing dikenal. Yen ngono, contone, skema kunjungan lan nafkah uga bisa muter. Mula luwih becik manawa calon wong tuwa mbahas lan nyathet hal-hal ing ngisor iki karo donor:

Ngasuh sah. Kanthi ngrembug topik iki karo donor, calon wong tuwa bisa ngindhari manawa dheweke kaget nalika donor pengin ngakoni bocah sing dikandhut minangka anake lan mulane pengin dadi wong tuwa sing sah. Mula penting takon karo donor sadurunge apa dheweke uga pengin ngerti bocah lan / utawa dijaga. Supaya ora diskusi mengko, kudu luwih becik nyathet apa sing wis dibahas antarane donor lan wong tuwa sing dituju babagan hal kasebut ing perjanjian donor. Ing pangertene iki, perjanjian donor uga nglindhungi wong tuwa sing sah karo wong tuwa sing dituju.

Hubungi lan Wali. Iki minangka bagean penting liyane sing pantes dibahas sadurunge karo calon wong tuwa lan donor ing perjanjian donor. Luwih khusus, bisa diatur manawa bakal ana kontak antara donor sperma lan bocah kasebut. Yen kedadeyan kasebut, perjanjian donor uga bisa nemtokake kahanan sing bakal ditindakake. Yen ora, iki bisa nyegah bocah sing dikandhut supaya (ora dikarepake) kanthi kaget. Ing prakteke, ana macem-macem perjanjian sing bakal ditindakake para calon wong tuwa lan donor sperma. Siji donor sperma bakal duwe kontak saben wulan utawa triwulanan karo bocah kasebut, lan donor sperma liyane ora bakal ketemu karo bocah kasebut nganti nembelas taun. Pungkasane, sampeyan kudu menehi sumbangan karo calon donor lan calon wong tuwa.

Dhukungan bocah. Yen wis jelas ditulis ing perjanjian donor yen donor mung menehi wiji kanggo wong tuwa sing dituju, tegese ora kasedhiya kanggo menehi inseminasi buatan, donor ora kudu mbayar dhukungan bocah. Nanging, ing kasus kasebut dheweke dudu agen penyebab. Yen ora kaya ngono, bisa uga yen donor kasebut dianggep dadi agen penyebab lan ditunjuk dadi bapak sing sah liwat tumindak paternity, sing kudu mbayar perawatan. Iki tegese persetujuan donor ora mung penting kanggo wong tuwa sing dituju, nanging uga kanggo donatur. Kanthi persetujuan donor, donor bisa mbuktekake manawa dheweke minangka donor, sing bakal calon calon wong tuwa ora bakal bisa njaluk perawatan.

Nyusun, mriksa utawa nyetel perjanjian donor

Apa sampeyan wis duwe perjanjian donor lan ana kahanan sing diganti kanggo sampeyan utawa kanggo donor? Banjur luwih becik yen nyetel perjanjian donor. Pikirake pamindhahan sing duwe akibat kanggo pengaturan kunjungan. Utawa pangowahan pangasilan, sing prelu ditinjau babagan nafkah. Yen sampeyan ngganti perjanjian kanthi tepat wektu lan nggawe perjanjian sing didhukung dening loro pihak, sampeyan bakal nambah kasempatan urip sing stabil lan tentrem, ora mung kanggo sampeyan dhewe, nanging uga kanggo bocah kasebut.

Apa kahanan tetep padha karo sampeyan? Sanajan ngono, sampeyan luwih becik yen persetujuan donor sampeyan wis dipriksa dening spesialis hukum. Ing Law & More kita ngerti manawa kabeh kahanan beda. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi. Law & MorePengacara minangka ahli hukum kulawarga lan bisa mriksa kahanan sampeyan karo sampeyan lan nemtokake manawa persetujuan donor kudu diowahi.

Apa sampeyan pengin nggawe perjanjian donor miturut pandhuan saka pengacara hukum kulawarga? Malah banjur Law & More wis siyap kanggo sampeyan. Pengacara kita uga bisa menehi pitulung utawa saran legal yen ana perselisihan ing antarane wong tuwa sing dituju lan donor. Apa sampeyan duwe pitakon liyane babagan topik iki? Hubungi Law & More, kita bakal seneng nulungi sampeyan.

Share
Law & More B.V.