Pegatan kanthi 10 langkah

Sampeyan angel milih arep pegatan. Sawise sampeyan mutusake yen iki mung solusi, proses kasebut bakal diwiwiti. Akeh prekara sing kudu diatur lan uga bakal dadi jaman kangelan emosional. Kanggo mbantu sampeyan ing perjalanan, kita bakal menehi ringkesan kabeh langkah sing kudu ditindakake sajrone pegatan.

Pegatan kanthi 10 langkah

Langkah 1: Notifikasi pegatan

Penting, luwih dhisik sampeyan marang pasangan sampeyan pengin pegatan. Notifikasi iki asring uga diarani notifikasi cerai. Wicaksana yen menehi kabar iki marang pasangan sampeyan kanthi pribadi. Kepiye angel banget, luwih becik ngobrol karo siji liyane. Kanthi cara iki sampeyan bisa nerangake sebabe sampeyan njupuk keputusan iki. Coba aja salah siji liyane. Iku lan tetep dadi keputusan sing angel kanggo sampeyan kabeh. Penting sampeyan nyoba njaga komunikasi sing apik. Salajengipun, iku apik kanggo nyegah ketegangan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nyegah pegatan dadi pegatan gelut.

Yen sampeyan bisa komunikasi kanthi apik, sampeyan uga bisa pegatan bareng. Penting sampeyan nyewa pengacara kanggo nuntun sampeyan sajrone periode kasebut. Yen komunikasi karo pasangan sampeyan apik, sampeyan bisa nggunakake siji pengacara. Yen ora kaya ngono, saben partai kudu nyewa pengacara dhewe.

Langkah 2: Nelpon pengacara / mediator

Perceraian diucapake hakim lan mung pengacara sing bisa ngirim petisi pegatan karo pengadilan. Apa sampeyan kudu milih pengacara utawa mediasi gumantung saka cara sampeyan pengin pegatan. Ing mediasi, sampeyan milih diiringi siji pengacara / mediator. Yen sampeyan lan mitra nggunakake pengacara dhewe, sampeyan bakal ana ing sisih liyane proses kasebut. Yen ngono, proses kasebut uga bakal luwih suwe lan bakal dikenani biaya luwih akeh.

Langkah 3: Data lan dokumen penting

Kanggo pegatan, sawetara rincian pribadi babagan sampeyan, pasangan lan anak penting. Contone, surat nikah, sertifikat lair saka bocah-bocah, ekstrak BRP saka kotamadya, ekstrak saka daftar hak asuh ukum lan kesepakatan sadurunge. Iki minangka rincian pribadi lan dokumen sing paling penting sing dibutuhake kanggo miwiti proses perceraian. Yen ing kahanan tartamtu dibutuhake luwih akeh dokumen utawa informasi, pengacara bakal menehi informasi.

Langkah 4: Aset lan utang

Penting, sampeyan kudu milih kabeh aset lan utang sampeyan lan pasangan nalika pegatan lan nglumpukake dokumen pendhukung. Contone, sampeyan bisa mikir akta judhul omah lan akta hipotek notaris. Dokumen finansial ing ngisor iki uga bisa dadi penting: kabijakan asuransi modal, kabijakan anuitas, investasi, laporan bank (saka tabungan lan akun bank) lan pengembalian pajak penghasilan saka taun-taun pungkasan. Salajengipun, dhaptar efek rumah tangga kudu digawe supaya sampeyan milih sapa sing bakal nampa.

Langkah 5: Dhukungan bocah / Mitra

Gumantung saka kahanan finansial sampeyan, dhukungan bocah utawa pasangan uga kudu dibayar uga. Kanggo nemtokake iki, data penghasilan lan biaya tetep kalorone pihak kudu ditinjau. Adhedhasar data kasebut, pengacara / mediator sampeyan bisa ngitung pitungan dana.

Langkah 6: Pensiun

Pegatan uga bisa nyebabake konsekuensi pensiun. Sampeyan bisa nemtokake manawa, dokumen diwajibake nuduhake kabeh hak pensiun sing sampeyan entuk lan mitra sampeyan. Sabanjure, sampeyan lan pasangan sampeyan bisa nggawe pengaturan babagan pensiun pensiun. Contone, sampeyan bisa milih antarane persamaan kukum utawa cara konversi. Dana pensiun bisa mbantu sampeyan milih sing tepat.

Langkah 7: Rencana wong tuwa

Yen sampeyan lan pasangan (mantan) uga duwe anak, sampeyan kudu nyusun rencana ngasuh anak bebarengan. Rencana parenting iki diajukake menyang pengadilan bebarengan karo panjaluk pegatan. Ing rencana iki, sampeyan bakal menehi perjanjian babagan:

  • Cara sampeyan mbagi tugas ngurus lan ngasuh;
  • cara sampeyan ngandhani lan konsultasi babagan acara penting kanggo bocah-bocah lan babagan aset bocah-bocah cilik;
  • biaya perawatan lan pengasuhan bocah cilik.

Penting, supaya bocah uga melu ngrancang rencana wongtuwa. Pengacara sampeyan bisa uga nyipta rencana parenting kanggo sampeyan bebarengan. Kanthi cara kasebut, sampeyan bisa yakin manawa rencana pengasuhan wis cocog karo kabeh persyaratan pengadilan.

Langkah 8: Ngisi petisi

Yen wis rampung persetujuan, pengacara gabungan utawa pengacara mitra sampeyan bakal nyiapake petisi kanggo pegatan lan ngajokake pengadilan. Ing perceraian sepihak, pihak liyane bakal diwenehi wektu kanggo majokake kasus kasebut lan banjur dijadwalake diadili. Yen sampeyan wis milih pegatan, pengacara sampeyan bakal ngajokake petisi kasebut lan, ing kasus biasane, sidang pengadilan ora perlu.

Langkah 9: Tindakan lisan

Sajrone proses lisan, para pihak kudu padha bareng pengacara. Sajrone sidhang lisan, para pihak diwenehi kesempatan kanggo nyritakake. Hakim uga bakal duwe kesempatan kanggo takon. Yen hakim duwe pendapat manawa dheweke duwe cukup informasi, dheweke bakal mungkasi sidhang kasebut lan nate nyebutake manawa istilah kasebut bakal mrentah.

Langkah 10: Keputusan pegatan

Sawise hakim negesake keputusan perceraian, sampeyan bisa mrentah sajrone 3 wulan keputusan yen sampeyan ora setuju karo keputusan kasebut. Sawise telung wulan, keputusan kasebut ora bisa dibatalake lan pegatan kasebut bisa didaftar ing registri sipil. Mung banjur final pacar. Yen sampeyan ora pengin ngenteni suwene telung wulan, sampeyan lan pasangan bisa ndhaptar surat persetujuan sing bakal ditindakake pengacara. Dokumen iki nuduhake manawa sampeyan setuju karo keputusan cerai lan sampeyan ora bakal mréntah. Sampeyan banjur ora kudu ngenteni suwene telung wulan lan bisa langsung ndhaptar keputusan cerai ing Registri Sipil.

Apa sampeyan butuh pitulung nalika pegatan utawa sampeyan duwe pitakon babagan proses perceraian? Banjur hubungi spesialis pengacara hukum kulawarga at Law & More. ing Law & More, kita ngerti manawa pegatan lan kedadeyan sabanjure bisa menehi pengaruh gedhe ing urip sampeyan. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi. Pengacara kita uga bisa mbantu sampeyan ing proses apa wae. Pengacara ing Law & More ahli ing bidang hukum pribadi lan kulawarga lan bakal seneng nuntun sampeyan, bisa uga bebarengan karo pasangan sampeyan, liwat proses pegatan.

Share
Law & More B.V.