Aturan ing kasus iklim nglawan Shell

Putusan Pengadilan Distrik Den Haag ing kasus Milieudefensie nglawan Royal Dutch Shell PLC (sabanjure: 'RDS') minangka tonggak sejarah ing litigasi iklim. Kanggo Walanda, iki minangka langkah sabanjure sawise negesake keputusan Urgenda sing ditindakake dening Pengadilan Tinggi, ing ngendi negara kasebut diprentah kanggo nyuda emisi sing selaras karo target Perjanjian Paris. Kanggo kaping pisanan, uga perusahaan kaya RDS saiki wajib njupuk tindakan kanggo ngatasi perubahan iklim sing mbebayani. Artikel iki bakal njabarake unsur-unsur utama lan implikasi putusan iki.

Aturan ing kasus iklim nglawan Shell

Diakoni

Kaping pisanan, ngakoni pratelan kasebut penting. Sadurunge pengadilan bisa milih inti klaim sipil, klaim kasebut kudu ditampa. Pengadilan mutusake manawa mung tumindak kolektif sing bisa ditindakake kanggo kepentingan warga Walanda saiki lan mbesuk sing bisa ditampa. Tumindak kasebut, bertentangan karo tumindak sing nyedhiyakake kapentingan masarakat jagad, duwe minat sing cukup padha. Iki amarga konsekuensi sing bakal dialami warga Walanda saka perubahan iklim beda-beda nganti sethithik tinimbang umume wong ing saindenging jagad. ActionAid ora cukup makili kapentingan tartamtu kanggo populasi Walanda kanthi tujuan global sing dirumusake kanthi wiyar. Mula, pratelan kasebut dinyatakake ora bisa ditampa. Penggugat individu uga dinyatakake ora bisa ditampa ing klaim kasebut, amarga dheweke durung nuduhake kapentingan individu sing cukup kanggo bisa ditampa saliyane klaim kolektif.

Kahanan kasus kasebut

Saiki sawetara klaim sing diajukake wis ditampa, pengadilan bisa menilai kanthi substansial. Kanggo ngidini klaim Milieudefensie manawa RDS wajib entuk pengurangan emisi bersih 45%, Pengadilan pisanan kudu nemtokake manawa kewajiban kasebut gumantung marang RDS. Iki kudu ditaksir kanthi standar perawatan seni sing ora tinulis. 6: 162 DCC, ing endi kabeh kahanan kasus kasebut nduweni peran. Kahanan sing dianggep Pengadilan kalebu ing ngisor iki. RDS netepake kabijakan klompok kanggo kabeh klompok Shell sing sabanjure ditindakake dening perusahaan liyane ing klompok kasebut. Klompok Shell, bebarengan karo pemasok lan pelanggan, tanggung jawab kanggo emisi CO2 sing cukup, sing luwih dhuwur tinimbang emisi sawetara negara, kalebu Walanda. Emisi kasebut nyebabake perubahan iklim, akibat sing dirasakake dening warga Walanda (kayata kesehatane, nanging uga minangka risiko fisik amarga, antara liya, mundhake permukaan segara).

Hak-hak manungsa

Akibat saka perubahan iklim sing dialami warga Walanda, antara liya, mengaruhi hak asasi manungsa, utamane hak urip lan hak urip kulawarga sing ora ngganggu. Sanajan prinsip hak asasi manungsa ditrapake antarane warga negara lan pamrentah, mula ora ana kewajiban langsung tumrap perusahaan, perusahaan kudu ngajeni hak kasebut. Iki uga ditrapake yen negara-negara gagal nglindhungi pelanggaran. Hak asasi manungsa sing kudu dihormati perusahaan uga kalebu ing ukum alus instrumen kayata Prinsip Pandhuan PBB babagan Bisnis lan Hak Asasi Manungsa, didhukung dening RDS, lan Pedoman OECD kanggo Perusahaan Multinasional. Pemahaman sing ana saka instrumen kasebut nyumbang kanggo interpretasi standar perawatan sing ora tinulis sing adhedhasar kewajiban kanggo RDS, miturut pengadilan.

jaminan

Kewajiban perusahaan kanggo ngurmati hak asasi manungsa gumantung saka serius saka pengaruh kegiatane ing hak asasi manungsa. Pengadilan nuntut iki kanggo kasus RDS adhedhasar kasunyatan sing diandharake ing ndhuwur. Kajaba iku, sadurunge kewajiban kasebut bisa ditindakake, uga penting manawa perusahaan duwe kemungkinan lan pengaruh sing cukup kanggo nyegah pelanggaran kasebut. Pengadilan nganggep iki kedadeyan amarga perusahaan duwe pengaruh ing kabeh perusahaan rante regane: kalorone ing perusahaan / klompok kasebut dhewe liwat pambentukan kabijakan lan pelanggan lan panyedhiya liwat penyediaan produk lan layanan. Amarga pengaruhe paling gedhe ing perusahaan kasebut, RDS kudu duwe kewajiban kanggo nggayuh asil. RDS kudu ngupayakake para pemasok lan pelanggan.

Pengadilan menilai babagan kewajiban kasebut kaya ing ngisor iki. Miturut Perjanjian Paris lan laporan IPCC, norma sing ditampa kanggo pemanasan global diwatesi maksimal 1.5 derajat Celcius. Pangurangan diklaim 45%, kanthi 2019 dadi 0, miturut pengadilan cukup sesuai karo jalur pangurangan kaya sing diusulake dening IPCC. Mula, iki bisa diadopsi minangka kewajiban nyuda. Kewajiban kasebut mung bisa dileksanakake dening pengadilan yen RDS gagal utawa ngancam gagal ing kewajiban iki. Pengadilan kasebut nuduhake manawa perkara kasebut kasus kasebut, amarga kabijakan klompok ora cukup konkrit kanggo ngilangi ancaman pelanggaran kasebut.

Keputusan lan pertahanan

Pengadilan mrentah supaya RDS lan perusahaan liyane ing klompok Shell supaya mbatesi utawa nyebabake diwatesi volume gabungan kabeh emisi CO2 menyang atmosfer (Lingkup 1, 2 lan 3) sing ana gandhengane karo kegiatan bisnis klompok Shell lan adol energi- produk prewangan kanthi cara nganti pungkasan taun 2030 volume iki bakal dikurangi paling ora 45% dibandhingake karo level taun 2019. pertahanan RDS ora cukup bobot kanggo nyegah order iki. Contone, pengadilan nganggep argumen substitusi sing sampurna, sing tegese manawa ana wong liya sing bakal njupuk kegiatan klompok Shell yen diwajibake nyuda, durung cukup kabukten. Kajaba iku, kasunyatan manawa RDS ora tanggung jawab tumrap perubahan iklim ora ngatasi RDS saka gaweyan lan tanggung jawab sing abot kanggo mbatesi pemanasan global sing ditindakake pengadilan.

efek

Iki uga wis jelas apa akibate keputusan iki kanggo perusahaan liyane. Yen dheweke tanggung jawab kanggo emisi sing akeh (contone, perusahaan minyak lan gas liyane), dheweke uga bisa diadili lan diadili yen perusahaan ora nindakake cukup upaya liwat kabijakan kanggo matesi emisi kasebut. Risiko tanggung jawab iki mbutuhake kabijakan nyuda emisi sing luwih ketat ing saindhenging rante regane, yaiku kanggo perusahaan lan klompok kasebut uga kanggo para pelanggan lan panyedhiya. Kanggo kabijakan kasebut, pengurangan sing padha karo kewajiban nyuda RDS bisa ditrapake.

Putusan penting ing kasus iklim Milieudefensie nglawan RDS duweni akibat sing gedhe, ora mung kanggo Grup Shell nanging uga kanggo perusahaan liyane sing menehi kontribusi penting kanggo perubahan iklim. Nanging, konsekuensi kasebut bisa dibenerake kanthi kebutuhan mendesak kanggo nyegah perubahan iklim sing mbebayani. Apa sampeyan duwe pitakon babagan keputusan iki lan akibat sing bisa ditindakake kanggo perusahaan sampeyan? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita khusus kanggo hukum tanggung jawab sipil lan seneng mbantu sampeyan.

Share
Law & More B.V.