Apa skema pensiun wajib?

Apa skema pensiun wajib?

Ya lan ora! Aturan utama yaiku majikan ora wajib menehi skema pensiun kanggo karyawan. Kajaba iku, ing prinsip, karyawan ora diwajibake melu skema pensiun sing diwenehake dening majikan.

Ing laku, Nanging, ana akeh kahanan sing aturan utama iki ora ditrapake, ninggalake juragan karo sethitik pilihan kanggo apa utawa ora kanggo nawakake rencana pensiun. Kajaba iku, majikan ora bisa ngrancang utawa ngganti skema pensiun kaya sing dikarepake. Penting kanggo duwe kepastian babagan iki.

Ing kahanan apa skema pensiun wajib?

  • Kanggo anggota wajib ing dana pensiun industri;
  • Kewajiban a persetujuan bebarengan; Watesan amarga dewan kerja's hak idin;
  • Ing kasus sing wis ana persetujuan implementasine;
  • Ngisor a ketentuan undang-undang ing Undhang-undhang Pensiun.

Partisipasi wajib ing dana pensiun industri

Nalika perusahaan ana ing ruang lingkup dana pensiun industri wajib, konsekuensine yaiku majikan kudu menehi skema pensiun dana pensiun lan ndhaptar karyawan kasebut karo dana kasebut. Yen majikan salah ora melu dana pensiun industri wajib, iki bisa duwe akibat finansial sing cukup gedhe kanggo dheweke lan karyawane. Kajaba iku, majikan kudu gabung mengko lan ndhaptar karyawan kanthi retroaktif. Iki tegese kabeh kontribusi pensiun sing telat isih kudu dibayar. Kadhangkala ana pengecualian, nanging amarga iki beda-beda miturut industri, penting kanggo riset kasebut kanthi teliti. Sampeyan bisa mriksa apa perusahaan wis dijamin dening salah siji saka dana entuk manfaat ditetepake prentah ing uitvoeringarbeidsvoorwaardenwetgeving.nl.

Umume buruh Walanda kudu afiliasi karo salah siji saka luwih saka 50 dana pensiun industri. Dana pensiun industri sing paling misuwur yaiku ABP (kanggo pemerintah lan pendidikan), PFZW (kesehatan lan kesejahteraan), BPF Bouw, lan Dana Pensiun Logam lan Teknologi.

Kewajiban pensiun adhedhasar persetujuan kolektif

A persetujuan bebarengan bisa ngemot pranata lan kahanan sing rencana pensiun kudu tundhuk utawa prescribe mandatorily karo kang panyedhiya pensiun pensiun kudu diselehake. Ketentuan CBA babagan pensiun ora bisa diumumake kanthi umum. Iki tegese, ing prinsip, majikan lan karyawan sing ora selaras ora kaiket. Nanging, iku tansah penting kanggo neliti apa juragan lan karyawan bisa kalebu ing orane katrangan saka industri wajib dana pensiun.

Watesan ing juragan amarga hak idin saka dewan karya 

Hak sing diarani persetujuan dewan kerja luwih mbatesi kebebasan kontrak majikan babagan pensiun. Hak idin iki diatur ing bagean 27 saka Works Councils Act. Dewan kerja diwajibake miturut hukum yen perusahaan makaryakke paling ora 50 wong. Nalika nemtokake jumlah wong sing kerja ing perusahaan, ora ana bedane antarane kerja full-time lan sing kerja part-time. Miturut Undhang-undhang Dewan Pekerjaan, majikan kudu entuk idin dewan kerja kanggo keputusan apa wae kanggo ngenalake, mbenake utawa mbatalake perjanjian pensiun, lan liya-liyane.

Majikan wis mlebu perjanjian administrasi karo panyedhiya pensiun.

Ing kahanan iki, juragan meh tansah contractually kapekso kanggo ndhaftar kabeh karyawan anyar karo panyedhiya pensiun. Salah sawijining alasan yaiku, ing prinsip, administrator pensiun ora diidini takon babagan status kesehatan karyawan. Saiki, supaya ora ndhaptar mung karyawan sing kesehatane kurang sehat, administrator pensiun mbutuhake kabeh karyawan - utawa klompok karyawan - didaftar.

Watesan amarga pranata statutory undhang Pensiun

Majikan kudu ngandhani karyawan anyar kanthi nulis sajrone sewulan sawise dheweke melu apa ora bakal melu skema pensiun. Yen karyawan iki kalebu klompok karyawan sing padha sing wis melu skema pensiun, karyawan anyar bakal kanthi otomatis uga melu ing skema pensiun iki. Ing praktik, iki biasane wis kasebut ing kontrak kerja sing ditawakake.

Kontribusi karyawan

Apa skema pensiun wajib nutupi majikan? Yen mangkono, skema kasebut utawa persetujuan kolektif bakal nyatakake kontribusi maksimal karyawan. Cathetan! Kontribusi pensiun bisa disudoBagean majikan ing kontribusi pensiun karyawan dianggep minangka biaya tenaga kerja. Majikan bisa nyuda iki saka bathi. Akibaté, sampeyan mbayar pajak kurang.

Kewajiban juragan ngurus

Informasi babagan pensiun liwat panyedhiya pensiun (dana pensiun utawa penanggung pensiun). Nanging majikan uga kudu ngandhani karyawan babagan sawetara perkara. Iki diarani tugas saka care. Dana pensiun utawa asuransi pensiun asring bisa mbantu. Majikan kudu menehi kabar marang karyawan babagan pensiun:

  • Ing wiwitan kerja. Majikan ngandhani babagan skema pensiun lan kontribusi pensiun sing kudu dibayar dhewe. Lan apa transfer nilai bisa. Pegawe anyar nglebokake pensiun sing wis ditampa menyang skema pensiun majikan anyar.
  • Yen dheweke wis kerja, umpamane, babagan kesempatan kanggo mbangun pensiun ekstra.
  • Yen padha ninggalake Employment, juragan ngandhani juragan sing rencana pensiun bisa terus yen pegawe miwiti bisnis dhewe. Kajaba iku, majikan kudu ngandhani karyawan babagan transfer nilai pensiun menyang skema pensiun majikan anyar.

Apa karyawan bisa nolak pensiun?

Ing sawetara kasus, meh ora bisa melu ing skema pensiun. Yen pensiun industri utawa partisipasi pensiun ditetepake ing persetujuan kolektif, karyawan ora bisa metu saka iku. Yen majikan wis mlebu kontrak karo perusahaan asuransi pensiun, biasane ana persetujuan yen kabeh karyawan bakal melu. Minangka pegawe, sampeyan uga bisa takon dhewe apa iku wicaksana ora melu. Saliyane kontribusi wajib kanggo dana pensiun, majikan uga nyumbang bagean. Kajaba iku, kontribusi pensiun asale saka gaji reged, dene kudu saka gaji net nalika sampeyan miwiti nyimpen dhewe.

Para narapidana

A objector conscientious yaiku wong sing ora pengin njupuk asuransi amarga kapercayan agama. Iki mengaruhi pensiun. Dheweke kudu duwe dispensasi resmi saka Bank Asuransi Sosial (SVB). Njaluk pengecualian kasebut cukup drastis, amarga pengecualian kasebut ditrapake kanggo kabeh asuransi. Sampeyan uga bakal dibatalake kanggo AOW lan WW, lan sampeyan ora bisa entuk asuransi kesehatan maneh. Dadi, aja ndhaptar minangka penolakan kanthi ati-ati mung kanggo entuk kontribusi pensiun wajib. Yen sampeyan nampa pangenalan saka SVB, sampeyan ora kudu luwih murah. Tinimbang varian sing diasuransiake, wong sing ora setuju mbayar premi kanggo varian tabungan. Premi dibayar liwat akun tabungan sing dibukak khusus kanthi tingkat bunga. Dheweke nampa iki kanthi cicilan kanthi umur pensiun nganti pot kosong.

Majikan ora bisa ngganti skema pensiun sewengi.

Skema pensiun minangka syarat kerja, lan majikan ora diidini ngganti kaya ngono. Iki mung diidini kanthi idin saka karyawan. Kadhangkala skema pensiun utawa persetujuan kolektif nyatakake yen penyesuaian sepihak bisa ditindakake. Nanging iki mung diidini ing kahanan sing abot, kayata yen perusahaan ana ing bebaya bangkrut utawa amarga undang-undang utawa perjanjian kerja kolektif ganti. Majikan banjur kudu ngandhani karyawan babagan proposal owah-owahan.

Yen skema ditrapake ing perusahaan, iku wajib ing meh kabeh kasus. Yen pensiun sukarela ditawakake, kuncine yaiku njamin kabeh wong melu. Apa sampeyan duwe pitakon sawise maca blog kita? Bebas bae kanggo kontak kita; pengacara kita bakal seneng ngomong karo sampeyan lan menehi saran cocok. 

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.