Penipuan Internet

Ing taun-taun pungkasan, internet wis boomed. Liyane lan asring kita nglampahi wektu ing jagad online. Kanthi munculna akun bank online, pilihan pambayaran, pasar lan panjaluk pambayaran, saya tambah akeh ora mung babagan masalah pribadi nanging uga masalah finansial. Asring diatur kanthi mung siji klik tombol kasebut. Internet wis nggawa kita akeh. Nanging kita ora bisa kliru. Internet lan pangembangan kanthi cepet ora mung nggawa kenyamanan, nanging uga ana risiko. Semalat, penipuan internet ngenteni.

Saben dina, mayuta-yuta wong tuku lan adol barang sing larang ing internet. Biasane kabeh mlaku lan apik kaya sing dikarepake. Nanging asring kapercayan bebarengan dilanggar pesta lan sayangé kahanan ing ngisor iki muncul: sampeyan mbayar miturut perjanjian, nanging banjur ora nampa apa-apa utawa dipujuk kanggo ngirim produk luwih dhisik, nanging ora nate nampa pembayaran. Kaloro kasus kasebut uga dadi apus. Iki minangka salah sawijining scam internet sing paling umum lan misuwur. Formulir iki biasane dumadi ing papan perdagangan online, kayata eBay, nanging uga liwat pariwara ing media sosial kayata Facebook. Kajaba iku, penipuan internet iki dadi masalah ing kasus sing ana ing toko web sing salah, yaiku toko palsu.

Penipuan Internet

Nanging, penipuan internet kalebu luwih akeh tinimbang kasus "eBay". Yen nggunakake program tartamtu ing komputer, sampeyan bisa ngalami penipuan internet kanthi cara sing beda. Wong sing nduwe karyawan perusahaan program kasebut bisa ngyakinake manawa program kasebut wis entek lan yen ana risiko keamanan tartamtu menyang komputer, yen iki ora kedadeyan. Sabanjure, "karyawan" kasebut nawakake sampeyan tuku program anyar kanthi rega terjangkau. Yen sampeyan setuju lan mbayar, "karyawan" bakal menehi informasi yen pembayaran kasebut ora sukses, lan sampeyan kudu mbayar maneh. Nalika kabeh pembayaran wis digawe kanthi bener lan dhuwit wis ditampa kaping pirang-pirang kanggo "program" sing padha, sing diarani "karyawan" bakal terus nglakoni iki sajrone sampeyan isih mbayar. Sampeyan uga bisa nemoni trick sing padha ing "jaket layanan pelanggan".

Scam kena paukuman miturut artikel 326 Kode Criminal Walanda. Nanging, ora kabeh kahanan bisa diklasifikasikake kayata penipuan kasebut. Sampeyan kudu, minangka korban, wis dikalahake nyerahke dhuwit sing apik utawa dhuwit. Penipuan bisa uga muncul yen pesta sing wis ditindakake bisnis wis nggunakake jeneng utawa kapasitas sing salah. Yen ngono, bakul nampilake awake minangka dipercaya, nanging rincian kontak dheweke ora bener. Penipuan bisa uga kalebu trik, kayata sing wis dijlentrehake sadurunge. Pungkasan, bisa uga yen ing konteks ngapusi ana omongan fiction saka tembung liya yaiku klumpukan ngapusi. Mung barang sing ora ngirim barang sing wis ditindakake, mula ora cukup kanggo nampa penipuan lan ora bisa langsung nggawe kapercayan saka penjual.

Mangkono bisa uga kedadeyan ing kahanan tartamtu sing dirasakake, nanging ora ana pitakonan babagan penipuan miturut arti Artikel 326 saka Code Criminal. Nanging, bisa uga ing kasus sampeyan hukum sipil - dalan mbukak kanggo ngatasi "scammer" liwat tanggung jawab. Tanggung jawab bisa muncul kanthi macem-macem cara. Loro sing paling umum lan dikenal yaiku tanggung jawab tort lan tanggung jawab kontrak. Yen sampeyan ora kesepakatan karo "scammer", sampeyan bisa gumantung ing tanggung jawab kapisan. Iki kedadeyan yen ana gegayutan karo tumindak sing ora sah, tumindak kasebut bisa diwenehake kanggo pelaku, sampeyan wis ngalami kerusakan lan kerusakan iki minangka asil saka tumindak sing dituntut. Yen istilah kasebut bisa ditemoni, klaim utawa kewajiban kanthi wujud ganti rugi bisa uga muncul.

Tanggung jawab kontrak biasane bakal melu ing "kasus eBay". Semalat, sampeyan wis nggawe perjanjian miturut sing apik. Yen pihak liyane gagal netepi kewajiban kasebut ing sangisoré perjanjian kasebut, mula bakal nerak kontrak. Sawise ana nerak kontrak, sampeyan bisa pratelan pemenuhan kesepakatan utawa ganti rugi kasebut. Sampeyan uga wicaksana kanggo menehi partai liyane kasempatan pungkasan (istilah) kanggo ngasilake dhuwit sampeyan utawa ngirim prodhuk kanthi nggunakake noto gawan.

Kanggo nglampahi proses sipil, sampeyan kudu ngerti sapa "scammer" persis. Sampeyan uga kudu melu pengacara kanggo proses sipil. Law & More duwe pengacara sing loro ahli babagan hukum pidana lan ukum sipil. Apa sampeyan ngerteni dhewe ing salah sawijining kahanan sing diterangake sadurunge, apa sampeyan pengin ngerti apa sampeyan dadi korban penipuan utawa sampeyan duwe pitakon babagan scam? Hubungi pengacara Law & More. Pengacara kita ora mung menehi saran, nanging uga ngrewangi tumindak pidana utawa sipil yen pengin.

Share