Pengganti internasional

Praktek, wong tuwa sing dituju dadi luwih milih miwiti program pengganti ing luar negeri. Dheweke bisa uga duwe macem-macem sebab, kabeh kasebut ana gandhengane karo kahanan sing ora dikarepake wong tuwa sing dituju miturut ukum Walanda. Iki dibahas kanthi ringkes ing ngisor iki. Ing artikel iki, kita nerangake manawa kemungkinan ing luar negeri uga bisa nyakup macem-macem masalah amarga ana bedane antara undang-undang asing lan Walanda.

Gambar penggantian internasional

Motif

Ana sawetara alasan kenapa akeh wong tuwa sing dikepengini milih golek ibu tunjangan ing luar negeri. Kaping pisanan, ing Walanda dilarang miturut ukum pidana kanggo mediasi antara calon ibu sing dadi ibu pengganti lan wong tuwa sing dituju, sing bisa nggawe pencarian ibu pengganti luwih angel. Kapindho, ing prakteke, penggantian kehamilan tundhuk karo sarat sing ketat. Syarat kasebut ora mesthi bisa dipenuhi dening wong tuwa sing dituju utawa ibu sing dadi ibu. Kajaba iku, ing Walanda uga angel menehi kewajiban marang pihak sing terlibat ing kontrak pengganti. Akibate, ibu pengganti, contone, ora bisa dipeksa sah menehi anak sawise lair. Saliyane, ana kemungkinan luwih gedhe kanggo nemokake agensi mediasi ing luar negeri lan nggawe perjanjian sing naleni. Alesané yaiku, ora kaya ing Walanda, pengganti komersial kadang-kadang diidini. Kanggo informasi luwih lengkap babagan penggantian ing Walanda, waca artikel iki.

Jebakan ing penggantian internasional

Dadi, yen ing kawitan katon luwih gampang ngrampungake program penggantian sukses ing negara liyane (khusus), wong tuwa sing dikepengini luwih seneng nemoni masalah sawise lair. Iki kalebu utamane amarga ana bedane antara undang-undang asing lan Walanda. Kita bakal ngrembug babagan jebakan paling umum ing ngisor iki.

Pengakuan akte kelairan

Ing sawetara negara, wong tuwa sing dituju bisa uga kasebut minangka wong tuwa sing sah ing akte kelairan (umpamane, amarga keturunan genetik). Ing kasus iki, ibu pengganti asring dicathet ing dhaptar kelairan, kekawin lan kematian. Sertifikat kelairan kasebut bertentangan karo ketertiban umum ing Walanda. Ing Walanda, ibu kelairan kanthi sah minangka ibu saka bocah kasebut lan bocah kasebut uga duwe hak ngerti babagan leluhure (artikel 7 paragraf 1 Konvensi Internasional babagan Hak-hak Bocah). Mula, akte kelairan kasebut ora bakal diakoni ing Walanda. Yen ngono, hakim kudu nggawe maneh cathetan lair saka bocah kasebut.

Pangenalan dening bapak sing wis dikawinake

Masalah liyane muncul nalika bapak sing dikepengini dikatutake ing akte kelairan minangka bapak sing sah, dene ibu sing ana ing akte kelairan yaiku ibu sing dadi ibu. Asile, akte kelairan ora bisa diakoni. Miturut ukum Walanda, wong sing wis omah-omah ora bisa ngakoni anak wadon liya kajaba garwa tanpa campur tangan ukum.

Plancong bali menyang Walanda

Kajaba iku, bisa uga bermasalah kanggo bali menyang Walanda karo bocah kasebut. Yen akte kelairan, kaya sing diandharake ing ndhuwur, bertentangan karo ketertiban umum, sampeyan ora bakal bisa nampa dokumen perjalanan kanggo bocah kasebut saka kedutaan Walanda. Iki bisa nyegah wong tuwa sing dituju supaya ora ninggalake negara kasebut karo anak sing nembe lahir. Apa maneh, wong tuwa dhewe asring duwe visa lelungan sing kadaluwarsa, sing, ing skenario paling ala, bisa meksa dheweke ninggalake negara kasebut tanpa bocah kasebut. Solusi sing bisa ditindakake yaiku miwiti proses ringkesan nglawan negara Walanda lan meksa nggawe dokumen darurat. Nanging, durung mesthi apa iki bakal sukses.

Masalah praktis

Pungkasane, bisa uga ana sawetara masalah praktis. Contone, bocah kasebut ora duwe nomer layanan warga negara (Burgerservicenummer), sing akibate kanggo asuransi kesehatan lan hak, kayata, entuk manfaat kanggo bocah. Kajaba iku, kaya karo pengganti ing Walanda, nggayuh wong tuwa sing sah bisa dadi gaweyan.

kesimpulan

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, kayane isih luwih gampang milih pengganti ing luar negeri. Amarga wis diatur kanthi sah lan dikomersialake ing pirang-pirang negara, bisa nggawe wong tuwa sing dituju golek ibu sing luwih cepet, milih pengganti kehamilan lan nggawe kontrak pengganti supaya luwih gampang dileksanakake. Nanging, ana sawetara jebakan utama sing pancen ora dianggep wong tuwa sing dituju. Ing artikel iki, kita wis nyathet jebakan kasebut, saengga bisa milih kanthi apik kanthi informasi iki.

Kaya sing wis diwaca ing ndhuwur, pilihan pengganti, ing Walanda uga ing luar negeri, ora gampang, sebagian amarga konsekuensi hukum. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita khusus ing bidang kulawarga lan duwe fokus internasional. Kita bakal seneng menehi saran lan pitulung nalika proses legal.

Share
Law & More B.V.