Pegatan internasional

Biasane dadi adat ningkah karo wong sing duwe kabangsaan utawa asal sing padha. Saiki, bebrayan antarané bangsa sing béda-béda dadi umum. Sayange, 40% kekawin ing Walanda pungkasane pegatan. Kepiye cara kerja kasebut yen wong urip ing negara liya lan ora ningkah ing omah-omah?

Pegatan internasional

Nyuwun panjaluk ing UE

Regulasi (EC) Ora ana 2201/2003 (utawa: Brussels II bis) sing ditrapake kanggo kabeh negara ing UE wiwit 1 Maret 2015. Ngatur ukum, pangenalan lan penegakan keputusan babagan perkawinan lan tanggung jawab wong tuwa. Aturan UU berlaku kanggo pegatan, pamisahan hukum lan pembatalan perkawinan. Ing Uni Eropa, aplikasi pegatan bisa diwenehake ing negara kasebut sing pengadilan duwe yurisdiksi. Pengadilan duwe yurisdiksi ing negara iki:

  • Ing endi kalorone pasangan bojo biasane dadi penduduk.
  • Kalorone garwa kasebut kalebu warga negara.
  • Ngendi pegatan ditrapake bebarengan.
  • Yen salah sawijine mitra nglamar pegatan lan sing liyane biasane dadi warga.
  • Yen mitra wis biyasane manggon paling ora 6 wulan lan dadi warga negara. Yen dheweke dudu nasional, petisi kasebut bisa diajukake yen wong iki wis paling ora setaun urip ing negara kasebut.
  • Salah sawijining mitra sing biyasane manggon lan ing endi mitra isih urip.

Ing Uni Eropa, pengadilan sing pisanan nampa aplikasi cerai sing memenuhi syarat kasebut nduweni wewenang kanggo mutusake pegatan kasebut. Pengadilan sing ngumumake perceraian uga bisa mutusake hak asuh wong tuwa saka bocah sing urip ing negara pengadilan. Aturan UE babagan perceraian ora ditrapake kanggo Denmark amarga Peraturan bis Brussels II durung ditindakake ing kana.

Ing Walanda

Yen pasangan kasebut ora manggon ing Walanda, prinsip kasebut mung bisa pegatan ing Walanda yen pasangan bojo duwe kabangsaan Walanda. Yen ora ngono, pengadilan Walanda bisa negesake awake dhewe kompeten ing kahanan khusus, contone, yen ora mungkin pegatan ing luar negeri. Sanajan pasangan kasebut omah-omah ing luar negeri, dheweke bisa uga njaluk pegatan ing Walanda. Kahanan kasebut yaiku perkawinan kasebut didaftarkan ing registri sipil papan dununge ing Walanda. Jalaran pegatan bisa uga beda ing luar negeri. Keputusan perceraian saka negara Uni Eropa kanthi otomatis diakoni dening negara-negara UE liyane. Ing njaba UE, iki bisa beda banget.

Perceraian bisa nyebabake konsekuensi status omah ing Walanda. Yen pasangan duwe ijin omah amarga dheweke urip karo pasangane ing Walanda, penting yen dheweke njaluk idin omah anyar kanthi kahanan sing beda. Yen ora kedadeyan, ijin omah bisa uga dicabut.

Ukum endi sing ditrapake?

Undhang-undhang negara sing ngajokake aplikasi cerai ora kudu ditrapake kanggo pegatan kasebut. Pengadilan bisa uga kudu ngetrapake hukum manca negara. Iki asring kedadeyan ing Walanda. Kanggo saben bagean kasus kasebut kudu ditaksir manawa pengadilan duwe yurisdiksi lan ukum apa sing kudu ditrapake. Ukum internasional pribadi duwe peran penting ing perkara iki. Hukum iki minangka istilah payung kanggo wilayah ukum sing kalebu luwih saka siji negara. Tanggal 1 Januari 2012, Buku 10 Kode Sipil Walanda wiwit berlaku ing Walanda. Iki ngemot aturan hukum internasional pribadi. Aturan utama yaiku pengadilan ing Walanda ngetrapake undang-undang perceraian Walanda, tanpa preduli kewarganegaraan lan papan dununge para pasangan. Iki beda nalika pasangan kasebut nyathet pilihan ukum. Pasangan bojo banjur milih hukum sing ditrapake kanggo proses perceraian. Iki bisa ditindakake sadurunge bebrayan, nanging uga bisa ditindakake ing tataran mengko. Iki uga bisa ditindakake nalika arep pegatan.

Aturan babagan rezim properti pasangan

Kanggo perkawinan sing dikontrak ing utawa sawise 29 Januari 2019, Peraturan (UE) No 2016/1103 bakal ditrapake. Peraturan iki ngatur hukum sing ditrapake lan implementasine keputusan babagan perkara-perkara rezim properti kekawin. Aturan sing ditemtokake nemtokake pengadilan sing bisa nemtokake properti saka pasangan bojo (yurisdiksi), angger-anggering Toret sing ditrapake (konflik ukum) lan manawa keputusan sing diwenehake dening pengadilan negara liya kudu diakoni lan dileksanakake dening pihak liya (pangenalan lan pelaksanaane). Intine, pengadilan sing padha isih duwe yuridiksi miturut aturan saka Peraturan Brussels IIa. Yen ora ana pilihan ukum, undhang-undhang Negara sing pasangan omah-omah sepisan bakal ditrapake. Yen ora ana papan padunungan sing umume, undang-undang Negara kewarganegaraan kalorone bojo bakal diterapake. Yen pasangan bojo ora duwe kewarganegaraan sing padha, mula undhang-undhang Negara sing pasangane duwe hubungan paling cedhak.

Pratelan kasebut mung ditrapake kanggo properti perkawinan. Aturan kasebut nemtokake manawa undang-undang Walanda, lan mula komunitas properti utawa komunitas properti sing winates utawa sistem manca, kudu dileksanakake. Iki bisa duwe akeh jalaran kanggo aset sampeyan. Mula luwih becik njaluk saran legal, kayata, pilihan kesepakatan ukum.

Kanggo saran sadurunge ningkahan utawa kanggo menehi saran lan pitulung yen ana pegatan, sampeyan bisa ngubungi pengacara hukum kulawarga Law & More. At Law & More kita ngerti manawa pegatan lan kedadeyan sabanjure bisa nyebabake sampeyan urip. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi. Bebarengan karo sampeyan lan bisa uga mantan mitra, kita bisa nemtokake kahanan hukum sajrone wawancara adhedhasar dokumentasi lan nyoba nyathet sesanti utawa kekarepan sampeyan. Kajaba iku, kita bisa mbantu sampeyan ing prosedur sing bisa ditindakake. Pengacara ing Law & More ahli ing bidang hukum pribadi lan kulawarga lan seneng nuntun sampeyan, bisa uga bebarengan karo pasangan sampeyan, liwat proses pegatan.

Share