Ing Walanda ana sing nampa paspor tanpa menehi jender

Kanggo pisanan ing Walanda ana wong sing nampa paspor tanpa menehi jender. Cikgu Zeegers ora seneng karo wanita lan ora seneng karo wanita. Sadurunge taun iki, pengadilan Limburg mutusake manawa jender ora masalah ciri seksual nanging identitas jender. Mula, Ms. Zeegers minangka wong pertama sing entuk 'X' netral ing passport dheweke. 'X' iki ngganti 'V' sing sadurunge nuduhake jender dheweke.

Zeegers miwiti perang dheweke kanggo passport jender-netral sepuluh taun kepungkur:

'Pratelan' wanita 'ora dirasakake. Iku kasunyatan distort legal sing ora pas nalika sampeyan ndeleng kasunyatan alam. Sifat wis nyelehake aku ing bumi sing netral iki '.

Kasunyatan bilih Zeegers entuk 'X' ing paspor dheweke ora ateges kabeh wong entuk 'X'. Sapa wae sing ora pengin duwe 'M' utawa 'V' ing paspor kudu ngetrapake kasebut sacara individu sadurunge pengadilan.

https://nos.nl/artikel/2255409-geen-m-of-v-maar-x-eerste-genderneutrale-paspoort-uitgereikt.html

Share