Barang sah viewed Gambar

Barang dideleng kanthi sah

Nalika ngomong babagan properti ing jagad hukum, asring duwe makna sing beda tinimbang sing biasane digunakake. Barang kalebu barang lan hak properti. Nanging apa tegese iki? Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing blog iki.

Barang

Properti subyek kalebu barang lan hak properti. Barang bisa dipérang dadi barang sing bisa dipindhah lan ora bisa dipindhah. Kode kasebut nyatakake yen barang minangka obyek tartamtu sing bisa dideleng kanggo wong. Sampeyan bisa duwe iki.

Properti sing bisa dipindhah

Properti sing bisa dipindhah kalebu barang sing ora tetep, utawa barang sing bisa digawa. Iki kalebu prabot ing omah kayata meja utawa lemari. Sawetara barang digawe khusus kanggo kamar ing omah, kayata lemari sing dibangun. Banjur ora jelas apa lemari iki kalebu barang sing bisa dipindhah utawa ora. Asring, nalika pindhah omah, dhaptar barang sing bisa dijupuk dening pemilik sadurunge.

Propesor sing ora bisa dilindhungi

Properti sing bisa dipindhah yaiku kebalikan saka properti sing ora bisa dipindhah. Dheweke minangka properti sing ana gandhengane karo tanah. Properti sing ora bisa dipindhah uga diarani real estate ing jagad real estate. Mangkono, iku nuduhake barang sing ora bisa dijupuk.

Kadhangkala ora jelas manawa barang bisa dipindhah utawa ora bisa dipindhah. Iki nalika dianggep apa item bisa dijupuk metu saka omah tanpa karusakan. Conto yaiku bathtub sing dibangun. Iki wis dadi bagian saka omah dadi kudu dijupuk nalika omah dituku. Wiwit ana sawetara pangecualian kanggo aturan, iku apike kanggo nggawe dhaptar kabeh item sing kudu dijupuk.

Transfer properti ora obah mbutuhake akta notaris. Kepemilikan omah ditransfer antarane pihak. Kanggo iki, akta notaris kudu didaftar dhisik ing daftar umum, sing diurus dening notaris. Sawise registrasi, pemilik entuk kepemilikan marang kabeh wong.

Hak properti

Hak properti minangka keuntungan materi sing bisa ditransfer. Conto hak properti yaiku hak mbayar dhuwit utawa hak ngirim barang. Iku hak sing sampeyan bisa ngormati dhuwit, kaya dhuwit ing akun bank sampeyan. Yen sampeyan duwe hak ing hukum properti, ing istilah hukum sampeyan diarani minangka 'pemilik hak'. Iki tegese sampeyan duwe hak kanggo apik.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.