Istilah lan kahanan umum: apa sing sampeyan kudu ngerti

Nalika sampeyan tuku barang ing toko web - sanajan sadurunge ora duwe kesempatan kanggo mbayar kanthi elektronik - sampeyan asring dijaluk centhang kothak kanthi pratelan setuju karo syarat-syarat umum ing toko web kasebut. Yen sampeyan centhang kothak kasebut tanpa maca syarat-syarat umum, sampeyan kalebu salah sawijining; meh ora ana sing maca sadurunge menehi centhang. Nanging, iki beboyo. Syarat lan kahanan umum bisa uga ngemot konten sing ora nyenengake. Syarat lan kahanan umum, apa tegese?

Syarat lan kahanan umum asring diarani print cilik saka kontrak

Dheweke ngemot aturan lan peraturan tambahan sing cocog karo kesepakatan. Ing Kode Sipil Walanda, kita bisa nemokake aturan sing kudu dipenuhi syarat-syarat umum utawa sing ora bisa ditrapake kanthi jelas.

Artikel 6: 231 sub a saka Code sipil Walanda menehi definisi ing syarat-syarat umum lan kahanan:

«Siji utawa luwih klausa sing dirumusake kanggo dilebokake ing sawetara perjanjian, kajaba klausa urusan karo unsur inti saka kesepakatan, sejatine sing jelas lan bisa dingerteni ».

Wiwitane, seni. 6: 231 sub a saka Kode Sipil Walanda ujar babagan klausa tinulis. Nanging, kanthi implementasine Regulasi 2000/31 / EG, sing urusan karo e-commerce, tembung «ditulis» diilangi. Iki tegese tembung sing ditrapake kanthi lisan uga sah miturut ukum.

Undhang-undhang kasebut ujar babagan «pangguna» lan «partai kontra». Pangguna minangka pangguna sing nggunakake istilah lan kahanan umum ing persetujuan (seni. 6: 231 sub b ing Kode Sipil Walanda). Iki biasane wong sing adol barang. Partai kontra kasebut yaiku, kanthi menehi tandha dokumen tinulis utawa kanthi cara liyane, negesake yen wis nrima syarat lan kahanan umum (seni. 6: 231 sub c saka Kode Sipil Walanda).

Aspek inti sing diarani kesepakatan kasebut ora ana ing njero lingkup legal syarat-syarat lan kahanan umum. Aspek kasebut dudu bagean saka syarat lan kahanan umum. Iki kedadeyan nalika klausa mbentuk intine persetujuan. Yen kalebu ing aturan lan kahanan umum, mula ora bener. Aspek inti gegayutan karo aspek kesepakatan sing penting banget yen ora ana kesepakatan kasebut ora bakal bisa disangka manawa bakal mlebu perjanjian kasebut ora bisa diraih.

Conto topik sing bisa ditemokake ing aspek inti yaiku: produk sing didol, rega partai counter kudu mbayar lan kualitas utawa kuantitas barang sing didol / tuku.

Tujuan pengaturan hukum istilah umum lan syarat yaiku kaping telu:

  • Ngiyatake kontrol pengadilan babagan konten istilah lan syarat umum kanggo nglindhungi partai (kontra) sing bisa digunakake kanggo istilah lan syarat umum, luwih khusus kanggo konsumen.
  • Nyedhiyakake keamanan legal maksimum babagan panggunaan lan (non) katrima konten ing syarat-syarat lan syarat umum
  • Ngrangsang dialog antarane pangguna syarat-syarat umum lan conto kayata pihak sing tujuane nambah minat para sing terlibat, kayata organisasi konsumen.

Luwih becik ngandhani yen peraturan hukum babagan istilah lan kahanan umum ora ditrapake kanggo kontrak kerja, perjanjian tenaga kerja kolektif lan transaksi perdagangan internasional.

Yen ana masalah sing ana gandhengane karo syarat-syarat umum lan kahanan, pengunjung kudu mbuktekake kesahihan sudut pandangnya. Contone, dheweke bisa nerangake manawa istilah lan syarat umum wis digunakake sadurunge ing perjanjian liyane. Titik utama ing pangadilan yaiku pihak sing tegese bisa uga tetep miturut syarat lan kahanan umum lan apa sing bakal diarepake. Ing kasus keraguan, formulasi sing paling positif kanggo konsumen luwih seneng (seni. 6: 238 klausa 2 Kode Sipil Walanda).

Pangguna wajib ngandhani pihak kontra babagan istilah lan kahanan umum (seni 6: 234 saka Kode Sipil Walanda). Dheweke bisa ngrampungake kewajiban kasebut kanthi menehi syarat lan syarat umum menyang partai kontra (seni. 6: 234 klausa 1 Kode Sipil Walanda). Pangguna kudu bisa mbuktekake manawa dheweke nindakake iki. Ora bisa ditindakake, pangguna kudu, sadurunge kesepakatan kasebut, ngandhani pihak kontra manawa ana istilah lan kahanan umum lan sing bisa ditemokake lan diwaca, umpamane ing Kamar Perdagangan utawa ing administrasi pengadilan (seni 6: 234 klausa 1 Kode Sipil Walanda) utawa dheweke bisa ngirim menyang partai kontra kasebut nalika dijaluk.

Sing kudu ditindakake kanthi langsung lan kanthi biaya pangguna. Yen ora pengadilan, wara-wara bisa nyatakake syarat-syarat umum lan kahanan sing ora bener (seni 6: 234 saka Kode Sipil Walanda), manawa pangguna bisa kanthi syarat iki. Nyedhiyakake akses menyang istilah lan kahanan umum uga bisa ditindakake sacara elektronik. Iki diselehake ing seni. 6: 234 klausa 2 lan 3 Kode Sipil Walanda. Ing kasus apa wae, panentu elektronik diidini nalika persetujuan ditetepake sacara elektronik.

Ing babagan panyedhiya elektronik, partai kontra kudu bisa nyimpen syarat lan syarat umum lan kudu diwenehi wektu sing cukup kanggo maca. Nalika kesepakatan ora ditetepake sacara elektronik, partai kontra kudu setuju karo panentu elektronik (seni. 6: 234 klausa 3 Kode Sipil Walanda).

Apa angger sing diterangake ing ndhuwur kepenak? Saka paukuman saka Pengadilan Tinggi Walanda (ECLI: NL: HR: 1999: ZC2977: Geurtzen / Kampstaal) bisa uga dikira manawa regulasi kasebut tegese bakal tuntas. Nanging, nalika mbandhingake Mahkamah Tinggi dhewe nyuda kesimpulan kasebut. Ing amandemen kasebut nyatakake yen ana sing nganggep manawa pihak kontra ngerti utawa bisa dipesthekake ngerti istilah lan kahanan umum, nyatakake istilah lan syarat umum ora dadi pilihan.

Kode Sipil Belanda ora nyatakake apa sing kudu dilebokake ing syarat-syarat lan kahanan umum, nanging ujar manawa apa sing ora bisa dilebokake. Kaya sing wis dingerteni ing ndhuwur, iki kalebu aspek inti kesepakatan, kayata produk sing dituku, rega lan durasi persetujuan. Salajengipun, a dhaptar ireng lan dhaptar abu-abu digunakake ing pambiji (seni. 6: 236 lan seni. 6: 237 Kode Sipil Walanda) ngemot klausa sing ora muni. Sampeyan kudu nyathet yen dhaptar ireng lan warna abu-abu bisa ditrapake nalika istilah umum lan syarat kanggo perjanjian ing antarane perusahaan lan konsumen (B2C).

The dhaptar ireng (art.6: 236 Kode Sipil Walanda) ngemot klausa manawa, yen dilebokake ing istilah lan kahanan umum, dianggep ora wajar miturut ukum.

Dhaptar ireng ana telung bagean:

  1. Peraturan sing nyuda hak lan kompetensi pihak kontra. Conto yaiku nyuda hak kanggo ngrampungake (seni. 6: 236 sub a Kode Sipil Walanda) utawa pengecualian utawa larangan kanggo mbatalake perjanjian kasebut (seni 6: 236 sub b saka Kode Sipil Walanda).
  2. Peraturan sing menehi hak pangguna utawa kepinteran tambahan. Contone, klausa sing ngidini pangguna nambah rega prodhuk sajrone telung wulan sawise mlebu persetujuan kasebut, kajaba pihak kontra diijini mbatalake kesepakatan kasebut kaya ngono (seni. 6: 236 sub i Sipil Walanda). Kode).
  3. Ing macem-macem aturan sing beda-beda nilai bukti (seni. 6: 236 sub k saka Kode Sipil Walanda). Contone, tutugan langganan otomatis ing jurnal utawa periodik, tanpa prosedur sing bener kanggo mbatalake langganan (art.6: 236 sub p lan q saka Kode Sipil Walanda).

The dhaptar abu-abu istilah lan kahanan umum (art.6: 237 saka Kode Sipil Walanda) ngemot peraturan sing, yen dilebokake ing syarat-syarat lan kahanan umum, dianggep mbebasake. Klausa kasebut ora dadi definisi mbebasake.

Conto iki yaiku klausa sing nglibatake watesan sing dibutuhake kanggo pangguna menyang partai kontra (seni. 6: 237 sub b saka Kode Sipil Walanda), klausa sing ngidini pangguna pangguna jangka panjang sing luar biasa kanggo ngetrapake perjanjian kasebut ( seni. 6: 237 sub e saka Kode Sipil Walanda) utawa klausa sing nindakake pesta kontra menyang wektu pembatalan luwih dawa tinimbang pangguna (seni. 6: 237 sub l Kode Sipil Walanda)).

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa nelpon kita ing +31 (0) 40-3690680.

Share