Syarat umum lan kahanan tuku: B2B

Minangka wirausaha sampeyan nggawe kesepakatan kanthi rutin. Uga karo perusahaan liyane. Syarat lan kahanan umum asring dadi bagean saka kesepakatan kasebut. Syarat lan kahanan umum ngatur subyek (legal) sing penting ing saben kesepakatan, kayata syarat lan kewajiban pembayaran. Yen, minangka wirausaha, sampeyan tuku barang lan / utawa layanan, sampeyan uga bisa duwe kahanan tuku umum. Yen sampeyan ora duwe, sampeyan bisa uga nggambar. Pengacara saka Law & More bakal seneng mbantu sampeyan babagan iki. Blog iki bakal ngrembug babagan sing paling penting ing syarat-syarat umum tuku lan bakal nyorot sawetara kahanan kanggo sektor tartamtu. Ing blog kita 'Syarat umum: apa sing kudu sampeyan ngerteni' sampeyan bisa maca informasi umum babagan istilah umum lan kahanan lan informasi sing dadi minat konsumen utawa perusahaan sing fokus marang konsumen.

Syarat umum lan kahanan tuku: B2B

Apa syarat-syarat umum?

Syarat lan kahanan umum asring ngemot stipulasi standar sing bisa digunakake maneh kanggo saben kontrak. Ing kontrak kasebut, para pihak setuju apa sing dikarepake saben liyane: perjanjian inti. Saben kontrak beda. Kondisi umum nyelehake prasyarat. Syarat lan kahanan umum dimaksudake kanggo digunakake bola-bali. Sampeyan nggunakake yen sampeyan rutin nggawe jinis kesepakatan sing padha utawa bisa nindakake. Syarat lan kahanan umum nggawe luwih gampang mlebu kontrak anyar, amarga sawetara subyek (standar) ora kudu ditemtokake saben-saben. Kondisi tuku yaiku syarat sing ditrapake kanggo tuku barang lan jasa. Iki minangka konsep sing jembar banget. Kondisi tuku bisa ditemokake ing kabeh jinis sektor kayata industri konstruksi, sektor perawatan kesehatan lan sektor layanan liyane. Yen sampeyan aktif ing pasar ritel, tuku bakal dadi rutinitas dina iki. Gumantung saka jinis bisnis sing ditindakake, syarat lan syarat umum sing cocog kudu digawe.

Nalika nggunakake syarat lan kahanan umum, rong aspek penting banget: 1) kapan istilah lan kahanan umum bisa ditindakake, lan 2) apa sing bisa lan ora bisa diatur kanthi syarat lan kahanan umum?

Nduwe syarat lan katemtuan umum dhewe

Yen ana konflik karo pemasok, sampeyan bisa uga ngandelake kahanan tuku umum. Apa sampeyan pancen bisa ngandelake gumantung ing sawetara aspek. Kaping pisanan, syarat lan katemtuan umum kudu dinyatakake ditrapake. Kepiye sampeyan bisa negesake sing cocog? Kanthi nyebutake panjaluk penawaran, pesen pesenan utawa tuku utawa perjanjian sing sampeyan wara-wara syarat tuku umum sing ditrapake kanggo perjanjian kasebut. Contone, sampeyan bisa nyakup ukara ing ngisor iki: 'Syarat tuku umum [jeneng perusahaan] ditrapake kanggo kabeh perjanjian kita'. Yen sampeyan menehi hasil karo macem-macem jinis tuku, kayata tuku barang uga kontrak kerja, lan sampeyan kerja kanthi macem-macem kahanan umum, sampeyan uga kudu jelas nuduhake kondhisi sing sampeyan pratelan bakal ditrapake.

Kapindho, kondisi tuku umume kudu ditampa dening partai dagang. Kahanan sing ideal yaiku ditindakake kanthi nulis, nanging iki ora prelu ditrapake. Kondisi kasebut uga bisa ditampa kanthi gampang, kayata, amarga panyedhiya durung protes marang deklarasi panggunaan kondisi tuku umume lan banjur nggawe kontrak karo sampeyan.

Pungkasan, pangguna kanggo kondisi tuku umum, yaiku sampeyan minangka sing tuku, duwe tugas informasi (Bagean 6: 233 miturut Kode Sipil Walanda). Kewajiban kasebut dipenuhi yen kondisi tuku umum wis diserahake marang pemasok sadurunge utawa ing kesepakatan kesepakatan. Yen masrahake kahanan tuku umum sadurunge utawa nalika kesimpulan kontrak kasebut ora bisa akal, kewajiban menehi informasi bisa ditindakake kanthi cara liya. Yen ngono, cukup kanggo nyatakake yen kondhisi kasedhiya kanggo inspeksi ing kantor pangguna utawa ing Kamar Dagang sing dituduhake utawa dheweke wis diajukake karo pendaptaran pengadilan, lan bakal dikirim miturut panjaluk. Pratelan kasebut kudu digawe sadurunge rampung kontrak. Kasunyatan manawa pangiriman ora bisa ditindakake mung bisa dianggep ing kasus sing luar biasa.

Pangiriman uga bisa ditindakake kanthi elektronik. Ing kasus iki, syarat sing padha ditrapake kanggo handover fisik. Yen ngono, kahanan tuku kudu kasedhiya sadurunge utawa nalika nggawe kontrak, kanthi cara supaya supplier bisa nyimpen lan bisa diakses kanggo referensi mbesuk. Yen iki ora bisa akal, pemasok kudu dilaporake sadurunge kesimpulan kesepakatan sing kondhisi kasebut bisa dirujuk kanthi elektronik lan bakal dikirim kanthi elektronik utawa liya miturut panjaluk. Tulung dicathet: yen kesepakatan kasebut ora disimpulake kanthi elektronik, idin saka supplier kudu syarat tuku umum supaya kasedhiya kanthi elektronik!

Yen kewajiban menehi informasi durung bisa ditindakake, sampeyan ora bisa njaluk klausa kanthi syarat lan katemtuan umum. Klausa kasebut banjur bisa dibatalake. Mitra gedhe ora bisa njaluk bathi amarga nglanggar kewajiban menehi informasi. Nanging pihak liya bisa uga gumantung marang kesopanan lan keadilan. Iki tegese pihak liyane bisa ujar manawa lan apa sebab panentu ing kondisi tuku umum sampeyan ora bisa ditampa amarga duwe standar kasebut.

Peperangan wujud

Yen sampeyan ngumumake kahanan tuku umum sing ditrapake, bisa uga supplier bakal nolak aplikasi sing ditrapake lan ngumumake kahanan pengiriman umum dhewe sing ditrapake. Kahanan kasebut diarani 'battle of form' ing jargon ukum. Ing Walanda, aturan utama yaiku kahanan sing diarani pisanan ditrapake. Mula, sampeyan kudu mesthekake yen ngumumake kahanan tuku umum sing ditrapake lan dipasrahake ing tahap sing paling awal. Kondisi kasebut bisa dinyatakake ditrapake wiwit digawe panjaluk nalika tawaran. Yen pemasok ora kanthi jelas nolak kahanan sampeyan sajrone tawaran, syarat tuku umum bakal ditrapake. Yen pemasok nyakup syarat lan katemtane dhewe ing kutipan (tawaran) lan kanthi tegas nolak hak sampeyan lan sampeyan nampa tawaran kasebut, sampeyan kudu maneh babagan kahanan tuku lan kanthi tegas nolak ketentuan pemasok kasebut. Yen sampeyan ora nolak kanthi eksplisit, kesepakatan isih bakal digawe, sing kalebu syarat lan kondisi penjualan umum sing disedhiyakake! Mula, sampeyan kudu menehi tandha marang pemasok manawa sampeyan mung setuju yen syarat tuku umum ditrapake. Kanggo nyuda kasempatan diskusi, luwih becik kalebu kasunyatan manawa kahanan tuku umum ditrapake ing perjanjian kasebut.

Persetujuan Internasional

Ing ndhuwur bisa uga ora ditrapake yen ana kontrak penjualan internasional. Ing kasus kasebut, pengadilan kudu mriksa Konvensi Penjualan Wina. Ing konvensi kasebut 'aturan ngalahake' ditrapake. Aturan utama yaiku kontrak rampung lan ketentuan ing syarat lan syarat sing disepakati minangka bagean saka kontrak. Ketentuan kaloro kahanan umum sing konflik ora dadi bagean saka kontrak. Para pihak kasebut kudu nggawe pengaturan babagan ketentuan sing beda-beda.

Kebebasan kontrak lan watesan

Hukum kontrak diatur karo prinsip kebebasan kontrak. Iki tegese sampeyan ora mung milih milih supplier sing sampeyan kontrak, nanging sampeyan uga setuju karo partai kasebut. Nanging, ora kabeh bisa ditemtokake kanthi kondhisi tanpa watesan. Undhang-undhang kasebut uga nemtokake lan kapan kondhisi umum bisa 'ora sah'. Kanthi cara iki konsumen ditawakake perlindungan ekstra. Kadhangkala para pengusaha uga bisa nggunakake aturan perlindungan. Iki diarani tumindak refleks. Iki biasane rekan cilik. Contone, kalebu wong alami sing nindakake profesi utawa bisnis, kayata tukang roti lokal. Gumantung saka kahanan tartamtu manawa partai kasebut bisa gumantung karo aturan proteksi. Minangka partai tuku, sampeyan ora kudu nggatekake iki ing kahanan umum, amarga pihak liyane mesthi dadi partai sing ora bisa mréntahake aturan perlindungan konsumen. Pesta liyane asring dadi pihak sing adol / ngirim utawa nyedhiyakake layanan kanthi rutin. Yen sampeyan nindakake bisnis kanthi perjanjian 'partai ringkih' bisa digawe. Yen sampeyan milih nggunakake kahanan tuku standar, sampeyan duwe risiko manawa sampeyan ora bisa ngandelake klausa tartamtu ing kahanan umum amarga, contone, batal saka mitra kasebut.

Undhang-undhang kasebut uga duwe watesan babagan kebebasan kontrak sing ditrapake kanggo kabeh wong. Contone, kesepakatan ing antarane pihak bisa uga ora nalisir karo ukum utawa katertiban umum, yen ora batal. Iki ditrapake kanggo pengaturan ing kontrak kasebut lan uga kanggo persyaratan ing syarat-syarat umum. Kajaba iku, istilah bisa dibatalake yen ora bisa ditampa miturut standar akal lan adil. Amarga kebebasan kontrak sing kasebut ing ndhuwur lan aturan manawa kesepakatan sing digawe kudu ditindakake, standar kasebut ing ndhuwur kudu ditrapake kanthi nahan. Yen aplikasi istilah sing dimaksud ora bisa ditampa, bisa dibatalake. Kabeh kahanan kasus tartamtu nduweni pengaruh ing pambiji.

Topik apa wae sing kalebu ing syarat-syarat umum?

Ing syarat-syarat umum lan kahanan sing bisa diramal ing kahanan apa wae sing sampeyan lakoni. Yen panentu ora ditrapake ing kasus tartamtu, para pihak bisa setuju manawa panentu iki - lan ketentuan liyane - bakal ora dikatutake. Sampeyan uga bisa nggawe pengaturan sing beda utawa luwih spesifik ing kontrak kasebut dhewe tinimbang karo syarat-syarat umum. Ing ngisor iki ana sawetara topik sing bisa diatur ing kahanan tuku.

Definisi

Kaping pisanan, migunani kanggo nyakup dhaptar definisi ing kahanan tuku umum. Dhaptar iki nerangake istilah-istilah penting sing ana maneh ing kondhisi kasebut.

Tanggung Jawab

Tanggung jawab minangka subyek sing kudu diatur kanthi bener. Intine, sampeyan pengin skema tanggung jawab sing padha ditrapake kanggo saben kontrak. Sampeyan pengin ngilangi tanggung jawab sampeyan dhewe. Mula, iki dadi pokok sing kudu diatur sadurunge ing kahanan tuku umum.

Hak Intelektual

Ketentuan babagan kekayaan intelektual uga kudu dilebokake ing sawetara syarat lan katemtuan umum. Yen sampeyan asring nugasake arsitek kanggo ngrancang gambar konstruksi lan / utawa kontraktor kanggo ngirim karya tartamtu, sampeyan bakal pengin asil pungkasan dadi properti sampeyan. Intine, arsitek, minangka produsen, duwe hak cipta kanggo gambar kasebut. Contone, ing kahanan umum, bisa ditemtokake manawa arsitek transfer kepemilikan utawa menehi ijin kanggo diowahi.

rahasia

Nalika negosiasi karo pihak liya utawa nalika tuku nyata, informasi bisnis (bisnis) asring dituduhake. Mula penting kanggo nyakup penyediaan ing syarat-syarat umum lan kahanan sing mesthekake manawa mitra sampeyan ora bisa nggunakake informasi rahasia (kaya ngono).

Jaminan

Yen sampeyan tuku produk utawa milih partai kanggo nyedhiyakake layanan, mesthine pihak liya njamin kualifikasi utawa asil tartamtu.

Ukum sing ditrapake & hakim sing kompeten

Yen partai kontrak sampeyan dununge ing Walanda lan pangiriman barang lan jasa uga ditindakake ing Walanda, ketentuan ukum sing ditrapake kanggo kontrak kasebut bisa uga ora pati penting. Nanging, kanggo nyegah kahanan sing ora samesthine, luwih becik sampeyan kalebu ing syarat-syarat umum lan kondisi sing ukum sing sampeyan undang-undang bisa tumindak. Kajaba iku, sampeyan bisa nuduhake ing syarat-syarat umum kanggo pengadilan sing kudu diajukake.

Kontrak kerja

Dhaptar ing ndhuwur ora lengkap. Mesthi isih akeh subjek sing bisa diatur kanthi syarat lan kahanan umum. Iki uga gumantung karo jinis perusahaan lan sektor sing digunakake. Minangka ilustrasi, kita bakal mbukak sawetara conto subjek sing apik kanggo kahanan tuku umume yen ana kontrak kerja.

Kewajiban rantai

Yen sampeyan minangka kepala sekolah utawa kontraktor nggawe kontraktor (sub) kanggo nindakake karya material, mula sampeyan bakal entuk tanggung jawab tanggung jawab rantai. Iki tegese sampeyan kudu mbayar pajeg gaji dening kontraktor (sub) sampeyan. Pajak gaji lan kontribusi jaminan sosial ditetepake minangka pajak gaji lan kontribusi jaminan sosial. Yen kontraktor utawa subkontraktor ora tundhuk karo kewajiban mbayar, Administrasi Pajak lan Bea Cukai bisa menehi tanggung jawab marang sampeyan. Supaya ora bisa tanggung jawab sabisa-bisa lan nyuda resiko, sampeyan kudu nggawe perjanjian tartamtu karo kontraktor (sub) sampeyan. Iki bisa ditemtokake miturut syarat-syarat umum.

Kewajiban bebaya

Contone, minangka kepala sekolah, sampeyan bisa setuju karo kontraktor sampeyan yen sadurunge miwiti kerja, dheweke bakal neliti kahanan ing situs banjur nglaporake yen ana kesalahan ing tugas kasebut. Iki disepakati supaya kontraktor ora nindakake tugas kanthi wuta lan meksa kontraktor supaya bisa mikir bareng sampeyan. Kanthi cara iki, karusakan apa wae bisa dicegah.

Keslametan

Kanggo alasan keamanan, sampeyan pengin ngetrapake syarat kanggo kualitas kontraktor lan staf kontraktor. Contone, sampeyan mbutuhake sertifikasi VCA. Iki sadurunge dadi subjek sing bakal ditangani kanthi syarat lan katemtuan umum.

UAV 2012

Minangka wirausaha sampeyan bisa uga ngumumake Syarat lan Ketentuan Administratif Seragam kanggo eksekusi Pekerjaan lan Instalasi Teknis Works 2012 sing ditrapake kanggo hubungan karo pihak liyane. Yen ngono, sampeyan uga kudu ngumumake manawa ditrapake ing kahanan tuku umum. Kajaba iku, panyimpangan saka UAV 2012 uga kudu dituduhake kanthi eksplisit.

The Law & More pengacara mbantu para pembeli lan pemasok. Apa sampeyan pengin ngerti persis apa syarat lan katemtuan umum? Pengacara saka Law & More bisa menehi saran babagan iki. Dheweke uga bisa nyipta syarat lan katrangan umum kanggo sampeyan utawa netepake syarat sing wis ana.

Share
Law & More B.V.