File complaint babagan pengadilan

Penting, yen sampeyan duwe lan njaga kapercayan ing Kehakiman. Pramila sampeyan bisa ngirim komplain yen sampeyan nganggep manawa pengadilan utawa anggota staf pengadilan durung nindakake perawatan kanthi bener. Sampeyan kudu ngirim surat menyang dewan pengadilan kasebut. Sampeyan kudu nindakake iki sajrone setaun kedadeyan kasebut.

File complaint babagan pengadilan

Isi surat complaint

Yen sampeyan rumangsa durung dianggep kaya anggota staf utawa hakim pengadilan ukum, pengadilan banding, Pengadilan Banding Perdagangan lan Industri (CBb) utawa Pengadilan Banding Pusat (CRvB), sampeyan bisa ngajokake keluhan. Contone bisa uga, kayata, yen sampeyan kudu ngenteni suwe banget kanggo wangsulan surat utawa kanggo nangani kasus kasebut. Utawa yen sampeyan rumangsa ora ditangani kanthi bener dening siji utawa luwih wong sing kerja ing pengadilan utawa cara wong ing pengadilan ngomong. Keluhan kasebut bisa uga babagan nada, tembung utawa desain surat utawa babagan ora menehi informasi, menehi informasi kasep, menehi informasi sing salah utawa menehi informasi sing ora lengkap. Ing meh kabeh kasus, keluhan kasebut kudu ana ing babagan sampeyan. Sampeyan ora bisa sambat babagan cara pengadilan nindakake wong liya; sing kudu dilakoni wong kasebut. Kajaba sampeyan ngajokake keluhan kanggo wong sing duwe wewenang utawa wali, kayata bocah cilik utawa wong sing dadi wali sampeyan.

CATETAN: Yen sampeyan ora setuju karo keputusan pengadilan utawa keputusan sing dijupuk dening pengadilan nalika nangani kasus sampeyan, sampeyan ora bisa ngirim komplain babagan perkara kasebut. Iki kudu ditindakake liwat prosedur liya kayata mréntahaké mréntahaké kanggo njupuk keputusan kasebut.

Ngirim keluhan

Sampeyan bisa ngirim komplain menyang pengadilan nalika tuntutan hukum ditundha. Sampeyan kudu nindakake iki sajrone setaun sawise kedadeyan kasebut. Sampeyan kudu ngirim komplain menyang dewan pengadilan sing gegandhengan. Umume pengadilan ngidini sampeyan ngirim keluhan kanthi digital. Kanggo nindakake, bukak www.rechtspraak.nl lan ing kolom sisih kiwa, ing judhul 'menyang pengadilan', pilih 'Aku duwe komplain'. Pilih pengadilan sing gegandhengan lan isi formulir keluhan digital. Sampeyan banjur bisa ngirim formulir iki menyang pengadilan liwat email utawa liwat email biasa. Sampeyan uga bisa ngirim komplain menyang pengadilan kanthi tinulis tanpa formulir iki. Layang sampeyan kudu ngemot informasi ing ngisor iki:

  • departemen utawa wong sing sampeyan duwe keluhan;
  • Alesan kenapa sampeyan sambat, apa sejatine kedadeyan lan kapan;
  • jeneng, alamat lan nomer telpon sampeyan;
  • tapak asma sampeyan;
  • bisa uga salinan dokumen sing ana gandhengane karo keluhan sampeyan.

Nangani keluhan

Sawise nampa keluhan sampeyan, luwih dhisik bakal mriksa manawa bisa ditangani. Yen ora kaya ngono, sampeyan bakal dilaporake sanalika bisa. Sampeyan uga bisa uga keluhan yen sampeyan minangka tanggung jawab badan liyane utawa pengadilan liyane. Yen ngono, pengadilan bakal, yen bisa, ngirimake komplain sampeyan lan menehi informasi babagan penerusan iki. Yen sampeyan duwe kesan yen keluhan sampeyan bisa ditanggulangi kanthi gampang, kayata liwat pacelathon (telpon), pengadilan bakal ngubungi sampeyan sanalika bisa. Yen keluhan sampeyan ditangani, prosedur iki minangka:

  • Administrasi pengadilan kudu menehi informasi marang wong sing sampeyan ngeluh babagan keluhan sampeyan;
  • Yen perlu, sampeyan bakal dijaluk menehi informasi tambahan babagan acara kasebut;
  • Sabanjure, dewan pengadilan ngayahi investigasi;
  • Intine, sampeyan bakal diwenehi kesempatan kanggo nerangake luwih lengkap babagan keluhan sampeyan menyang dewan pengadilan utawa menyang panitia penasihat keluhan. Wong sing gegandhengan karo keluhan kasebut ora bakal nangani keluhan kasebut;
  • Pungkasane, dewan pengadilan njupuk keputusan. Sampeyan bakal dilaporake babagan keputusan iki kanthi nulis. Iki biasane ditindakake sajrone 6 minggu.

Apa sampeyan duwe pitakon minangka asil saka blog iki? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita seneng menehi saran marang sampeyan.

Share
Law & More B.V.