Pengusiran properti sing disewa

Pengusiran minangka prosedur dramatis kanggo penyewa lan tuan tanah. Sawise kabeh, sawise ngusir, para penyewa dipeksa ninggalake properti sing disewa kanthi kabeh barang, kanthi kabeh akibat. Dadi tuan tanah ora mung bisa nerusake pengusiran yen penyewa gagal netepi kewajiban miturut kontrak sewa. Sanajan ngusir durung ditata kanthi hukum, angger-angger sing ditrapake kanggo prosedur iki.

Kanggo bisa nerusake pengusiran, tuan tanah kudu nampa perintah pengusiran saka pengadilan. Perintah pengadilan iki kalebu ijin supaya properti sing disewa diusir ing tanggal sing ditemtokake pengadilan. Yen panyewa ora setuju karo perintah pengusiran, panyewa bisa mréntahake mréntah ukum iki. Mundhakake banding biasane nundha efek saka perintah pengadilan lan banjur diusir, nganti pengadilan banding mutusake babagan iki. Nanging, yen perintah pengusiran wis dinyatakake bisa dileksanakake dening pengadilan, panjaluk banding penyewa ora bakal nyebabake penundaan lan tuan tanah bisa nerusake pengusiran. Acara sing kedadeyan iki bisa uga duwe risiko marang wong sing duwe omah yen pengadilan banding mutusake babagan nundhung.

Pengusiran properti sing disewa

Sadurunge pengadilan menehi ijin kanggo ngusir, tuan tanah kudu mungkasi kontrak sewa. Tuan tanah bisa mungkasi liwat cara ing ngisor iki:

Pembuangan Kanggo metode mandap iki, kudu ana kekurangan penyewa kanggo netepi kewajibane saka kontrak sewa sing gegandhengan, kanthi tembung default. Iki kedadeyan yen nyewa, umpamane, nggawe tunggakan sewa utawa nyebabake gangguan sing ora sah. Kekurangan panyewan kudu cukup supaya pambubaran kontrak sewa dibenerake. Yen properti sing disewa kasebut gegayutan karo papan pamukiman utawa papan bisnis ukuran sedhengan, panyewan bakal entuk perlindungan kanthi pangertene yen pembubaran mung bisa ditindakake liwat prosedur pengadilan.

Pembatalan. Iki cara liyane kanggo mungkasi. Syarat-syarat sing kudu ditindakake dening tuan tanah ing konteks iki gumantung marang jinis properti sing disewakake. Yen properti sing disewa bakal ana papan kanggo omah utawa papan bisnis sing ukurane ukuran, penyewa entuk manfaat saka pangayoman amarga manawa pembatalan kasebut mung ditindakake ing pirang-pirang alasan lengkap sing diarani ing Pasal 7: 274 lan 7: 296 Kode Sipil Belanda. Salah sawijining alasan sing bisa ditelpon ing kalorone yaiku, umpamane, panggunaan pribadi sing disewa cepet banget. Kajaba iku, macem-macem formal liyane, kayata deadline, kudu diawasi dening tuan tanah.

Apa papan sing disewakake liyane saka ruang tamu utawa ruang bisnis ukuran medium, yaiku ruang bisnis 230a? Yen ngono, penyewa ora seneng nglindhungi sewa sewa kaya sing kasebut ing ndhuwur lan tuan tanah bisa menehi akibat saka mungkasi kontrak sewa kanthi gampang lan gampang. Nanging, iki ora ana gandhengane kanggo pengusiran. Sawise kabeh, penyewa ruang bisnis sing diarani 230a dijaluk pangayoman pengusiran miturut Artikel 230a saka Kode Sipil Walanda kanthi arti penyewa bisa njaluk tambahan wektu pengusiran kanthi maksimal setaun setaun sajrone rong wulan pawartan ditulis saka pengusiran. Panjaluk kaya kasebut uga bisa diwenehake marang panyewa sing wis ditinggal utawa nglewati papan sing disewa. Yen penyewa wis ngajokake panyuwunan kanggo wektu pengusiran, penilaian panjaluk iki bakal ditindakake kanthi imbangan. Pengadilan bakal menehi panjaluk iki yen kapentingan penyewa bakal rusak amarga ngusir lan kudu nimbang kepentingan pemilik tanah nggunakake properti sing disewakake. Yen pengadilan nolak panjaluk kasebut, ora ana banding utawa kaset terbuka kanggo nyewanake keputusan iki. Iki mung beda yen pengadilan salah ngetrapake utawa ora ngetrapake Artikel 230a saka Kode Sipil Walanda.

Yen tuan tanah wis rampung kabeh langkah-langkah sing dibutuhake ing prosedur pengusiran lan pengadilan menehi ijin kanggo ngusir properti sing disewakake, iki ora ateges tuan tanah bisa nerusake pengusiran dhewe. Yen dheweke nindakake, tuan tanah asring tumindak kanthi ora sah marang penyewa, supaya penyewa bisa nuntut ganti rugi kasebut. Ijin pengadilan mung ateges tuan tanah bisa uga duwe properti sing disewakake. Iki tegese juragan tanah kudu nate tuku juru kunci kanggo ngusir. Bailiff uga bakal ngladeni tatanan pengusiran marang penyewa, lan menehi penyewaan pungkasan bisa ninggalake properti sing disewakake. Yen penyewa ora nindakake iki, biaya kanggo ngusir nyata bakal dibayar dening penyewa.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan utawa sampeyan butuh pitulung legal ing prosedur pengusiran? Hubungi Law & More. Pengacara kita ahli babagan hukum penyewaan lan seneng menehi pitunjuk lan / utawa pitulung ing prosedur pengusiran.

Share