Hukum Walanda kanggo nglindhungi rahasia perdagangan

Pengusaha sing makarya karyawan, asring nuduhake informasi rahasia karo karyawan kasebut. Iki bisa uga nggatekake informasi teknis, kayata resep utawa algoritma, utawa informasi non-teknis, kayata pangkalan pelanggan, strategi pemasaran utawa rencana bisnis. Nanging, apa sing bakal ditindakake informasi kasebut nalika karyawan wiwit kerja ing perusahaan pesaing kasebut? Sampeyan bisa nglindhungi informasi kasebut? Akeh kasus, persetujuan non-pambocoran dipungkasi karo karyawan kasebut. Minangka dhasar, perjanjian iki njamin informasi rahasia sampeyan ora bakal umum. Nanging apa sing kedadeyan yen pihak katelu njaluk tangane karo rahasia perdagangan sampeyan? Apa ana kemungkinan kanggo nyegah distribusi sing ora sah utawa panggunaan informasi iki?

Wiwit 23 Oktober 2018, wis luwih gampang kanggo ngetrapake manawa rahasia perdagangan (utawa ana risiko) dilanggar. Iki amarga ing tanggal iki, Hukum Walanda kanggo nglindhungi rahasia perdagangan sing ditindakake. Sadurunge instalasi hukum iki, hukum Walanda ora kalebu nglindhungi rahasia perdagangan lan cara kanggo nglanggar rahasia kasebut. Miturut UU Landa babagan perlindungan rahasia perdagangan, para wirausaha ora bisa tumindak mung marang pesta sing wajib njaga rahasia adhedhasar kesepakatan sing ora diwartakake, nanging uga marang pihak katelu sing entuk informasi rahasia lan pengin nggawe panggunaan informasi iki. Hakim bisa nglarang panggunaan utawa pambocoran informasi rahasia miturut paukuman denda. Kajaba iku, langkah-langkah bisa ditindakake kanggo mesthekake yen produk digawe kanthi nggunakake rahasia perdagangan ora bisa didol. Hukum Walanda kanggo nglindhungi rahasia perdagangan saéngga para wirausaha dadi jaminan tambahan kanggo mesthekake yen informasi rahasia kasebut tetep rahasia.

Share