Hukum Imigrasi Belanda: Ijin Residence lan Naturalization

Pambuka

Wong-wong manca teka ing Walanda kanthi tujuan khusus. Dheweke pengin urip bareng karo kulawargane, utawa umpamane teka ing kene kanggo kerja utawa sinau. Alesan saka Tetep kasebut diarani tujuan tetep. Ijin panggonan bisa diwenehake dening Layanan Imigrasi lan Naturalisasi (sawise diarani IND) kanggo tujuan nginep. Sawise 5 taun ora bisa diganggu ing Walanda, bisa njaluk ijin panggonan kanggo wektu sing ora ditemtokake. Liwat naturalization wong manca bisa dadi warga Walanda. Supaya bisa nglamar ijin panggonan utawa naturalisasi sawetara kahanan sing beda kudu ditemoni dening wong manca. Artikel iki bakal menehi informasi dhasar babagan macem-macem jinis ijin panggonan, kahanan sing kudu ditemoni supaya bisa entuk ijin panggonan lan kahanan sing kudu ditemoni supaya dadi warga Walanda liwat naturalization.

Ijin panggonan kanggo tujuan sementara

Kanthi ijin panggonan kanggo sauntara manawa sampeyan bisa manggon ing Walanda kanggo wektu winates. Sawetara ijin panggonan kanggo tujuan sementara ora bisa ditambahi. Yen ngono, sampeyan ora bisa milih ijin panggonan permanen lan kewarganegaraan Walanda.

Tujuane tetep ing ngisor iki yaiku sak wentoro:

  • Au pasangan
  • Panyedhiya layanan tapel wates
  • Exchange
  • Transferees Corporate Intra (Arah 2014/66 / EC)
  • Perawatan medis
  • Taun orientasi kanggo wong sing berpendidikan kanthi dhuwur
  • Pakaryan musiman
  • Manggon karo anggota kulawarga, yen anggota kulawarga sing sampeyan tetep tinggal ing kene kanggo tujuan nginep sementara utawa anggota kulawarga duwe ijin asylum sementara
  • Sinau
  • Ijin panggonan asylum sementara
  • Tujuan kamanungsan sementara
  • Pelatih kanggo tujuan sinau utawa pagawean

Ijin panggonan kanggo tujuan sing ora sauntara

Kanthi ijin panggonan kanggo tujuan sing ora sauntara sampeyan bisa manggon ing Walanda supaya ora ana watesan. Nanging, sampeyan kudu memenuhi syarat kanggo ijin panggonan sampeyan ing kabeh wektu.

Tujuane ing ngisor iki yaiku ora sementara:

  • Anak sing nganggo, yen anggota kulawarga sing sampeyan tinggal karo warga Walanda, EU / EEA utawa warga Swiss. Utawa, yen anggota kulawarga iki duwe ijin panggonan kanggo tujuan tetep ora sementara
  • EC penduduk jangka panjang
  • Investasi manca (negara manca negara sugih)
  • Migran trampil
  • Sing duwe Kertu Biru Eropa
  • Tujuan kamanungsan non-sementara
  • Mbayar kerja minangka personil militer sing ora duwe hak istimewa utawa personil sipil sing ora duwe hak istimewa
  • Mbayar padamelan
  • Tetep permanen
  • Panaliten ilmiah adhedhasar Direktif 2005/71 / EG
  • Tetep karo anggota kulawarga, yen anggota kulawarga sing sampeyan tinggal karo warga Walanda, EU / EEA utawa warga Swiss. Utawa, yen anggota kulawarga iki duwe ijin panggonan kanggo tujuan tetep ora sementara
  • Nyambut gawe kanthi gawe dhewe

Ijin panggonan kanggo wektu sing ora mesthi (permanen)

Sawise 5 taun omah ora mandheg ing Walanda, sampeyan bisa njaluk ijin papan kanggo periode sing ora ditemtokake (permanen). Yen pelamar tundhuk karo kabeh persyaratan UE, mula ana prasasti "Pendhudhuk jangka panjang EG" bakal dileksanakake. Yen ora tundhuk karo syarat UE, pelamar bakal dites selaras karo alesan nasional kanggo aplikasi ijin papan dununge tanpa wates. Yen pelamar isih ora memenuhi syarat nasional, bakal ditaksir manawa ijin kerja Walanda saiki bisa ditambah.

Kanggo nglamar ijin panggonan permanen, pelamar kudu tundhuk karo kahanan umum ing ngisor iki:

  • Paspor sing bener
  • Asuransi kesehatan
  • Anane cathetan kriminal
  • Paling ora 5 taun tetep sah ing Walanda kanthi ijin panggonan permanen Walanda. Ijin panggonan permanen Walanda kalebu ijin panggonan kanggo karya, pambentukan kulawarga lan unifikasi kulawarga. Pengajian utawa ijin panggonan sing dadi pengungsi dianggep minangka ijin panggonan sementara. IND katon 5 taun sakdurunge sadurunge ngirim aplikasi. Mung sawetara taun wiwit sampeyan umur count umur 8 taun menyang aplikasi ijin panggonan permanen
  • Tetep 5 taun ing Walanda kudu diganggu. Iki tegese ing 5 taun sampeyan ora manggon ing njaba Walanda suwene 6 utawa luwih berturut-turut, utawa 3 taun berturut-turut kanggo 4 utawa luwih wulan
  • Cara finansial pelamar sing cukup: dheweke bakal dinilai dening IND suwene 5 taun. Sawise 10 taun terus urip ing Walanda, IND bakal mandheg mriksa cara finansial
  • Sampeyan pangguna ing Database Data Rekord Perbandaran (BRP) ing papan panggonan (munisipalitas). Sampeyan ora kudu nuduhake iki. Pariwisata mriksa mriksa manawa sampeyan nemoni kahanan kasebut
  • Menapa malih, wong asing kudu lulus ujian integrasi sivil. Ujian iki ditujokake kanggo menehi evaluasi katrampilan lan kawruh babagan basa Walanda babagan budaya Walanda. Jinis tartamtu wong manca dikecualekake saka ujian iki (umpamane, warga negara Eropa).

Gumantung saka kahanan ana kahanan khusus tartamtu, sing bisa beda karo kahanan umum. Kahanan kasebut kalebu:

  • kulawarga re-cara ngumpulake
  • tatanan kulawarga
  • karya
  • sinau
  • perawatan medis

Ijin permanen diwenehake kanggo 5 taun. Sawise 5 taun, bisa dianyari maneh dening IND kanthi panjaluk pemohon. Kasus pembatalan ijin panggonan tanpa wates kalebu penipuan, pelanggaran angger-angger nasional utawa ancaman kanggo keamanan nasional.

Naturalisasi

Yen wong manca pengin dadi warga Walanda liwat naturalization, aplikasi kudu diajukake menyang kotamadya sing didaftarake wong kasebut.

Kahanan ing ngisor iki kudu digayuh:

  • Wong kasebut umur 18 taun utawa luwih lawas;
  • Lan wis urip tanpa gangguan ing Karajaan Walanda paling ora 5 taun kanthi ijin panggonan sing bener. Ijin panggonan terus diwiwiti ing wektu. Ijin panggonan kudu bener sajrone prosedur kasebut. Yen pelamar duwe kewarganegaraan negara EU / EEA utawa Swiss, ijin ora dibutuhake. Ana sawetara pengecualian kanggo 5 taun aturan;
  • Sanalika sadurunge aplikasi naturalization, pelamar kudu duwe ijin panggonan sing bener. Iki minangka ijin permanen utawa ijin panggonan sak wentoro kanthi tujuan ora sementara. Ijin panggonan isih sah nalika upacara naturalization;
  • Pelamar wis cukup Integrasi. Iki tegese dheweke bisa maca, nulis, ngomong lan ngerti basa Walanda. Pelamar nuduhake kanthi diploma integrasi sivil;
  • Ing 4 taun kepungkur, pelamar durung nampa ukara pakunjaran, latihan utawa layanan masarakat utawa mbayar utawa kudu mbayar denda gedhe ing Walanda utawa ing luar negeri. Ana uga ora kudu ditindakake tindak pidana. Babagan denda gedhe, iki kalebu $ 810 utawa luwih. Ing 4 taun pungkasan, pelamar bisa uga ora nampa denda pirang-pirang € 405 utawa luwih, kanthi jumlah total $ 1,215 utawa luwih;
  • Pelamar kudu nolak kewarganegaraan dheweke saiki. Ana sawetara pengecualian kanggo aturan iki;
  • Pranyatan solidaritas kudu ditindakake.

kontak

Apa sampeyan duwe pitakonan babagan hukum imigrasi? Nyuwun tulung hubungi mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl, utawa mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl, utawa nelpon +31 40-3690680.

Share