Skema Migran Tinggi Belanda 2018

Pasar tenaga kerja Walanda saiki saya tambah akeh internasional. Jumlah karyawan internasional ing organisasi lan bisnis Walanda tuwuh. Kanggo wong-wong saka njaba Uni Eropa bisa uga teka menyang Walanda minangka wong migran kanthi trampil. Nanging apa migran trampil? Migran sing duwe trampil minangka wong manca sing duwe pendhidhikan sing duwe kepribadian negara saka njaba EU lan Swiss sing pengin mlebu ing Walanda supaya bisa menehi kontribusi marang ekonomi sing adhedhasar kawruh.

Apa kahanan kanggo nyewa migran sing trampil?

Yen juragan pengin nggawa migran trampil menyang Walanda, juragan kasebut kudu dadi referent sing dikenali. Kanggo dadi referensi sing dikenali, juragan kudu ngirim panjaluk menyang Imigrasi- lan Layanan Alamisasi (IND). Saklajengipun IND bakal mutusake manawa majikan bakal layak minangka referent sing dikenali. Pengakuan minangka referent kasebut tegese bisnis dianggep dadi mitra sing dipercaya dening IND. Pangenalan duwe kaluwihan sing beda:

  • Juragan bisa nggunakake prosedur diakoni cepet kanggo migran kanthi trampil. Tinimbang telung nganti limang wulan IND tujuane njupuk keputusan saka panjaluk kasebut sajrone rong minggu. Yen ijin dibutuhake kanggo panggonan lan pagawean, bakal pitung minggu.
  • Juragan kudu ngirim bukti-bukti bukti sing kurang menyang IND. Ing pirang-pirang kasus, pernyataan individu bakal cukup. Saka juragan kasebut nyatakake yen karyawan manca kasebut nindakake kabeh syarat kanggo diakoni lan omah ing Walanda.
  • Juragan duwe kontak tetep ing IND.
  • Kajaba ana syarat kanggo majikan kudu dikenali minangka referent dening IND, uga ana kahanan upah minimal kanggo majikan. Iki kuwatir jumlah upah minimal sing kudu dibayar dening juragan Walanda kanggo karyawan non-Eropa.

Skema Migran Tinggi Belanda 2018

 

Saben taun, upah minimal iki diowahi kanthi tanggal sing efektif tanggal 1 Januari dening Kementerian Hal Ehwal Sosial lan Pakaryan adhedhasar angka indeks gaji paling anyar ing sangisore perjanjian buruh kolektif, diterbitake dening Badan Statistik Pusat. Dasar hukum modifikasi taunan iki yaiku artikel 1 paragraf 4 saka Prentah Pelaksanaan undhang Tenaga Kerja.

Dina 1 Januari 2018, ana syarat gaji minimum anyar sing kudu ditindakake para pengusaha supaya bisa nggunakake Skema Migran Tinggi. Adhedhasar informasi saka Badan Statistik Pusat, jumlah kasebut tambah 1.85% dibandhingake karo taun 2017.

Iki minangka kritéria upah saben wulan tanggal 1 Januari 2018 (mbayar liburan eksklusif):

Gambar rego saben wulan
Share