Adat Walanda: risiko lan akibat nggawa produk sing dilarang menyang Walanda

Yen ngunjungi negara manca kanthi pesawat, umume pengetahuan yen ana wong kudu ngliwati adat ing bandara. Wong sing ngunjungi Belanda kudu ngliwati adat misale, Bandara Schiphol utawa Bandara Eindhoven. Asring yen para penumpang ngemot produk sing dilarang, sing banjur mlebu ing Walanda kanthi tujuan utawa amarga ora nggatekake utawa ora ati-ati. Ora preduli saka alesan kasebut, akibat saka tumindak kasebut bisa dadi abot. Ing Walanda, pamrentah wis menehi adat panguwasa khusus kanggo ngetokake paukuman pidana utawa administratif. Kekuwatan kasebut wis dilebokake ing Algemene Douanewet (Umum Adat Pariwara). Khusus hukuman sing ana lan kepiye abot bisa ngukum iki? Wacanen ing kene!

'Algemene Douanetwet'

Hukum pidana Walanda umume ngerti prinsip teritorial. Kode Pidana Walanda ngemot pranata sing nyatakake yen Kode kasebut ditrapake kanggo kabeh wong sing nglakoni pelanggaran pidana ing Walanda. Iki tegese warga negara utawa negara sing manggon ing pelanggaran kasebut ora kriteria sing ditemtokake. Algemene Douanewet adhedhasar prinsip sing padha lan ditrapake kanggo kahanan khusus khusus sing kedadeyan ing wilayah Walanda. Yen Algemene Douanewet ora nyedhiyakake aturan khusus, wong bisa gumantung marang peraturan umum ing antarane UU Criminal pidana ('Wetboek van Strafrecht') lan Undhang-undhang Hukum Administratif Umum ('Algemene Wet Bestuursrecht' utawa 'Awb'). Ing Algemene Douanewet ana penekanan babagan sanksi pidana. Salajengipun, ana prabédan ing kahanan sing beda-beda jinis larangan.

Resiko Walanda risiko lan akibat nggawa produk sing dilarang menyang Walanda

Paukuman administratif

Paukuman administratif bisa ditrapake: yen barang ora dituduhake kanggo adat, yen ora netepi syarat lisensi, yen ora ana barang ing situs panyimpenan, nalika resmi kanggo ngrampungake prosedur adat barang-barang sing digawa menyang EU ora. ketemu lan nalika barang durung entuk pas karo tujuan khusus. Denda administratif bisa nganti dhuwur + - EUR 300, -, utawa ing kasus liyane, paling dhuwur 100% saka jumlah tugas.

Paukuman pidana

Luwih kemungkinan manawa paukuman pidana bakal ditindakake manawa barang-barang sing dilarang mlebu ing Walanda liwat tekan bandara. Paukuman pidana bisa ditrapake nalika barang diimpor menyang Walanda sing miturut undang-undang bisa uga ora diimpor utawa sing ora disalahake. Kajaba conto saka tumindak kriminal, Algemene Douanewet nerangake sawetara tumindak kriminal liyane. Denda pidana biasane bisa nganti maksimal EUR 8,200 utawa jumlah tugas sing diingkari, yen jumlah iki luwih dhuwur. Yen ana tumindak sengaja, denda maksimal ing Algemene Douanewet bisa tekan dhuwur saka EUR 82,000 utawa dhuwur jumlah tugas sing diingkari, yen jumlah iki luwih dhuwur. Ing sawetara kasus, Algemene Douanewet nemtokake ukara pakunjaran. Ing kasus kasebut, tumindak utawa ngilangi bisa diarani minangka kejahatan. Nalika Algemene Douanewet ora nemoni ukara pakunjaran, nanging mung denda, tumindak utawa kekalahan kasebut bisa dianggep salah. Hukuman ukara maksimal sing kalebu ing Algemene Douanewet, yaiku ukuman nem taun. Yen barang sing dilarang diimpor menyang Walanda, paukuman kasebut bisa ukuman patang taun. Pangarepan denda kasebut kaya-kaya duwe maksimal EUR 20,500.

tata cara

  • Tatacara administratif: prosedur administratif beda karo prosedur pidana. Gumantung saka keruwetan tumindak kasebut, prosedur administratif bisa dadi prasaja utawa luwih rumit. Yen tumindak tumindak denda sing kurang saka EUR 340, - bisa ditindakake, prosedur kasebut biasane gampang. Yen planggaran dideleng kanggo mbayar denda administratif, iki bakal dikomunikasi karo wong sing dianggep. Wara kasebut ngemot temuan. Yen tumindak, cara denda bisa luwih dhuwur tinimbang EUR 340, - prosedur sing luwih rinci kudu dituruti. Pisanan, wong sing melu kudu nampa kabar kanthi tinulis saka tujuan kanggo ngetrapake dosan administrasi. Iki menehi kamungkinan kanggo nolak denda kasebut. Sawise iku bakal diputus (sajrone 13 minggu) apa bakal ditrapake denda utawa ora. Ing Walanda, bisa nduwe keputusan dening badan administratif (inspektur) sajrone nem minggu sawise keputusan kasebut. Kaputusan kasebut bakal dipertimbangake maneh sajrone periode enem minggu. Sakbanjure, bisa uga njupuk keputusan pengadilan.
  • Tata pidana: Yen kesalahan kriminal bisa dideteksi, laporan resmi bakal ditindakake, kanthi dhasar prentah bisa ditanggepi. Nalika pesenan penal ditanggepi kanthi jumlah sing luwih dhuwur tinimbang EUR 2,000, wong sing diduga kudu dirungokake dhisik. Salinan order penal bakal diwenehake kanggo tersangka. Inspektur utawa pejabat sing ditemtokake bakal nemtokake wektu kanggo mbayar denda. Sawise patbelas dina sawise nampa salinan order penal dening tersangka, denda kasebut bisa pulih. Nalika tersangka ora setuju karo tatanan penal, dheweke bisa nolak prentah penalti ing departemen pendakwaan umum Walanda ing rong minggu. Iki bakal nyebabake reassessment kasus, sawise kasebut, penal bisa dibatalake, diowahi utawa siji bisa dituntut menyang pengadilan. Pengadilan banjur bakal mutusake apa sing kedadeyan. Ing kasus sing luwih abot, laporan resmi kaya sing kasebut ing ukara pisanan paragraf sadurunge kudu dikirim menyang jaksa umum, sing banjur bisa ngetrapake kasus kasebut. Penuntut umum uga bisa mutusake ngrujuk kasus kasebut menyang inspektur. Yen tatanan penal ora dibayar, ukara penjara bisa ngetutake.

Dhuwur saka paukuman

Pandhuan kanggo paukuman kasebut kalebu ing Algemene Douanewet. Ketinggian spesifik penalti ditemtokake dening inspektur utawa pejabat sing ditunjuk utawa jaksa umum (sing terakhir mung ana tumindak pidana), lan bakal ditrapake kanthi cara penal (strafbeschikking) utawa keputusan administratif (beschikking) ). Kaya sing dijlentrehake sadurunge, bisa ngatasi bantahan kanggo keputusan administratif ('bezwaar maken') ing awak administratif utawa siji bisa nolak prentah penuntut. Sawise perlawanan pungkasan iki, pengadilan bakal nemoni pengadilan babagan perkara kasebut.

Kepiye paukuman kasebut ditrapake?

Tatanan penaliti utawa keputusan administratif biasane bakal nate ora suwe sawise kedadeyan kasebut, amarga mbutuhake sawetara karya prosedur / administratif kanggo nyelehake kabeh informasi sing relevan ing kertas. Nanging, minangka fenomena sing dingerteni miturut ukum Walanda (utamane hukum pidana Walanda) yen bisa, kanthi langsung bisa mbayar pesenan. Conto sing apik yaiku pambayaran pesenan langsung amarga narkoba ing perayaan Belanda. Iki, nanging ora nate disaranake, amarga mbayar dendo langsung ngakoni kaluputan, kanthi kemungkinan akibat kaya pidana. Nanging, dianjurake mbayar utawa nolak denda sajrone wektu sing diwenehake. Yen sawise sawetara pangeling, paukuman isih durung dibayar, mula biasane bakal njaluk bantuan saka juru kunci kanggo njaluk jumlah kasebut. Yen iki ora mbuktekake efektif, ukara penjara bisa ngetutake.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa nelpon kita ing +31 (0) 40-3690680.

Share