Pegatan karo bocah

Yen wis pegatan, akeh pangowahan kulawarga. Yen sampeyan duwe anak, pengaruhe pegatan uga bakal gedhe. Bocah-bocah sing luwih enom bisa uga angel yen wong tuwane pegatan. Ing kabeh kasus, penting supaya lingkungan omah sing stabil kanggo bocah-bocah bakal cilaka sak mungkin. Penting lan malah dadi kewajiban legal kanggo nggawe kesepakatan karo bocah-bocah babagan urip kulawarga sawise pegatan. Suwene iki bisa ditindakake bebarengan karo bocah-bocah, gumantung saka umure bocah. Pegatan uga proses emosi kanggo bocah. Bocah-bocah asring setya marang wong tuwa kalorone lan asring ora bakal ngutarakake rasa sejatine sajrone pegatan. Mula, dheweke uga butuh perhatian khusus.

Kanggo bocah-bocah enom, mula ora bakal jelas babagan apa tegese pegatan kanggo dheweke. Nanging, penting bocah ngerti ngendi dheweke ngadeg lan bisa menehi pendapat babagan kahanan urip sawise cerai. Mesthi wae, yaiku wong tuwa sing kudu nggawe keputusan.

Pegatan karo bocah

Rencana Parenting

Para wong tuwa sing pegatan asring didhawuhi hukum kanggo nggawe rencana ngetren. Iki pancen kudu diwajibake kanggo wong tuwa sing nikah utawa ing kemitraan sing kadaptar (nganggo utawa tanpa hak asasi bareng) lan kanggo wong tuwa sing duwe hak asuhan. Rencana kekuwatan yaiku dokumen ing ngendi wong tuwa nyathet kesepakatan babagan latihan wong tuwa.

Ing kasus apa wae, rencana parenting kudu ngemot perjanjian babagan:

  • kepiye sampeyan melu bocah-bocah ing nggambar rencana pakumpulan;
  • kepiye sampeyan mbagi perawatan lan pangopènan (peraturan perawatan) utawa cara ngatasi bocah-bocah (peraturan akses);
  • sepira lan sepira sampeyan menehi informasi liyane babagan bocah;
  • kepiye cara nggawe keputusan bebarengan ing topik sing penting, kayata pilihan sekolah;
  • biaya perawatan lan upah (dhukungan bocah).

Kajaba iku, wong tuwa uga bisa milih kalebu janjian liyane ing rencana pakaryan. Contone, apa sampeyan minangka wong tuwa sing penting kanggo ngesukake, aturan tartamtu (wektu turu, gaweyan) utawa menehi paukuman. Kesepakatan babagan hubungan karo kaloro kulawarga uga bisa kalebu ing rencana ngibadah.

Pangaturan care utawa susunan kontak

Bagéan saka rencana parenting yaiku peraturan perawatan utawa aturan kontak. Wong tuwa sing duwe wewenang Parental bebarengan bisa setuju babagan susunan perawatan. Peraturan kasebut ngemot kesepakatan babagan carane wong tuwa dibagi karo tugas perawatan lan ngopeni. Yen mung siji wong tuwa sing duwe panguwasa wong tuwa, iki diarani minangka susunan kontak. Iki tegese wong tuwa sing ora duwe panguwasa wong tuwa bisa terus ndeleng bocah kasebut, nanging wong tuwa kasebut ora tanggung jawab kanggo ngrawat bocah lan bocah.

Nggawe rencana parenting

Ing praktik, asring kedadeyan yen wong tuwa ora bisa menehi kesepakatan babagan bocah-bocah lan banjur ngrekam babagan rencana parenting. Yen sampeyan ora bisa nggawe perjanjian karo mantan karo pasangan biyen sawise pegatan, sampeyan bisa njaluk bantuan saka pengacara utawa mediator sing wis berpengalaman. Kita bakal seneng mbantu sampeyan menehi saran lan nggawe rencana parenting.

Ngatur rencana parenting

Menika kebiasaan rencana pasien kudu diatur sawise sawetara taun. Sawise kabeh, bocah terus berkembang lan kahanan sing ana gandhengane bisa owah. Coba contone kahanan yen salah sawijining wong tuwa dadi nganggur, mindhah omah, lan sapiturute, bisa uga luwih dhisik setuju sadurunge rencana parenting, umpamane, bakal diteliti saben rong taun lan diatur yen perlu.

alimony

Apa sampeyan duwe anak karo pasangan lan sampeyan wis bejat? Banjur tanggungjawab pangopènan sampeyan kudu ngurus anak-anak tetep. Ora masalah apa sampeyan wis nikah utawa urip sacara eksklusif karo mantan. Saben wong tuwa duwe kewajiban ngurus anak-anake uga kanthi dhuwit. Yen bocah-bocah luwih urip karo mantan, sampeyan kudu nyumbang kanggo njaga bocah-bocah. Sampeyan duwe kewajiban pangopènan. Kewajiban ndhukung bocah diarani dhukungan bocah. Pangopènan anak terus nganti bocah umur 21 taun.

Jumlah dhukungan minimal saka bocah

Jumlah dhukungan minimal bocah yaiku 25 euro saben bocah saben wulan. Jumlah iki mung bisa ditrapake yen penghutang duwe penghasilan minimal.

Dhukungan dhukungan maksimal

Ora ana jumlah dhukungan kanggo bocah sing paling dhuwur. Iki gumantung karo penghasilan saka wong tuwa lan kabutuhan anak. Alimony ora bakal luwih dhuwur tinimbang kebutuhan iki.

Pangopènan anak indeksasi

Jumlah dhukungan bocah mundhak saben taun. Menteri Kehakiman nemtokake saben taun kanthi persentase dhukungan bocah kasebut munggah. Ing laku, iki diarani indeks alimony. Indeksasi wajib. Wong sing mbayar alimony kudu ngetrapake indeksasi iki saben taun ing wulan Januari. Yen ora rampung, wong tuwa sing nduweni pangoposan bisa nuntut bedane. Apa sampeyan wong tuwa sing nampa alimony lan bekas mitra sampeyan ora nolak indeks jumlah alimony? Hubungi pengacara hukum kulawarga kita sing wis berpengalaman. Dheweke bisa mbantu sampeyan ngeklaim indeksasi sing overdue. Iki bisa rampung nganti limang taun kepungkur.

Diskon care

Yen sampeyan ora dadi wong tuwa sing prihatin, nanging nduwe susunan kunjungan sing tegese bocah-bocah nunggil karo sampeyan kanthi rutin, sampeyan layak kanggo diskon perawatan. Diskon iki bakal dijupuk saka dhukungan bocah sing kudu dibayar. Jumlah diskon iki gumantung saka susunan kunjungan lan ana ing antarane 15 persen nganti 35 persen. Sing liyane kontak karo bocah, luwih murah jumlah alimony sing kudu dibayar. Iki amarga sampeyan mbutuhake biaya luwih akeh yen bocah-bocah padha karo sampeyan luwih asring.

Bocah luwih saka 18 taun

Wajib pangopènan kanggo anak sampeyan umur nganti umure 21. Saka umur 18 taun isih bocah. Wiwit kedadeyan kasebut, sampeyan ora duwe hubungane karo mantan karo pasangan sampeyan. Nanging, yen bocah sampeyan umur 18 taun lan dheweke mandheg sekolah, iku minangka sebab kanggo mungkasi dhukungan bocah kasebut. Yen dheweke ora sekolah, dheweke bisa nyambut gawe kanthi sepenuh masa lan nyukupi awake dhewe.

Ngganti alimony

Minangka dhasar, perjanjian sing ditindakake babagan pangopènan bocah tetep ditrapake nganti bocah umur 21 taun. Yen ana owah-owahan ing wektu sing mengaruhi kemampuan sampeyan mbayar, dhukungan bocah uga bisa diatur miturut sing cocog. Sampeyan bisa mikir ngilangi kerja, entuk luwih akeh, susunan kontak sing beda utawa omah-omah maneh. Iki kabeh alasan kanggo mriksa alimony. Pengacara sing berpengalaman bisa nggawe rekontulasi independen ing kahanan kaya ngono. Solusi liyane yaiku nelpon ing mediator kanggo nganakake perjanjian anyar. Mediator sing berpengalaman ing perusahaan tenan bisa mbantu sampeyan uga.

Wong tuwa bareng

Bocah-bocah biasane lunga lan urip karo salah sijine wong tuwane sawise pegatan. Nanging uga bisa beda. Yen wong tuwa loro milih gabung karo wong tuwa, bocah urip ganti karo wong tuwa. Co-parenting yaiku nalika wong tuwa luwih akeh ora mbagi tugas perawatan lan ngumbar sawise cerai. Bocah-bocah mau banjur urip kaya bapakne uga ibune.

Konsultasi sing apik penting

Para wong tuwa sing nganggep skema pangarangane kudu ngeling-eling yen saben-saben kudu komunikasi. Makane iku penting supaya bisa takon karo siji liyane sanajan sawise pegatan, supaya komunikasi bisa lancar.

Bocah-bocah nggunakake akeh wektu karo wong tuwa kaya dene wong tuwa ing babagan cara tuwane. Iki biasane apik banget kanggo bocah-bocah. Kanthi formulir parenting, wong tuwa loro-lorone ngilangi urip sing saben dina bocah. Iku uga kauntungan gedhe.

Sadurunge wong tuwa bisa miwiti kerjasama karo wong tuwa, dheweke kudu setuju babagan masalah praktis lan finansial. Kesepakatan babagan iki bisa dilebokake ing rencana parenting.

Distribusi care ora kudu persis 50/50

Ing praktik, perawatan bebarengan karo panyerakan sing meh padha karo perawatan. Contone, bocah telung dina nganggo wong tuwa siji lan patang dina karo wong tuwa liyane. Mula ora dijaluk manawa distribusi perawatan persis 50/50. Penting, wong tuwa ndeleng apa sing nyata. Iki tegese divisi 30/70 uga bisa dianggep minangka tata cara ngasuh.

Distribusi saka biaya

Rencana kawontenan parenting ora diatur dening ukum. Minangka dhasar, wong tuwa nggawe perjanjian dhewe babagan biaya sing dituku lan sing ditindakake. Bedane bisa ditindakake antarane dhewe biaya lan biaya supaya dituduhake. Biaya dhewe ditetepake minangka biaya sing ditanggung saben kluwarga. Contone yaiku sewa, telpon lan groceries. Biaya sing dituduhake bisa uga kalebu biaya sing ditanggung dening wong tuwa kanggo bocah-bocah. Contone: jaminan, langganan, kontribusi utawa biaya sekolah.

Co-parenting lan alimony

Asring dianggep ora ana nafkah sing kudu dibayar yen dadi wong tuwa bareng. Pikiran iki salah. Ing co-parenting, wong tuwa duwe biaya sing padha kanggo bocah-bocah. Yen salah sawijining wong tuwa duwe penghasilan luwih dhuwur tinimbang sing liyane, dheweke bisa nanggung biaya bocah kanthi luwih gampang. Wong sing duwe penghasilan paling dhuwur mesthine isih bisa mbayar dhukungan bocah marang wong tuwa liyane. Kanggo tujuan kasebut, pitungan dhuwit bisa digawe dening salah sawijining pengacara hukum kulawarga sing berpengalaman. Wong tuwa uga bisa setuju babagan iki. Kamungkinan liya yaiku mbukak akun bocah. Kanggo akun kasebut, wong tuwa bisa mbayar pambayaran saben wulan pro, lan, kayata, entuk bathi anak. Sabanjure, biaya kanggo bocah akun kasebut bisa ditindakake.

Apa sampeyan ngrancang nggawe pegatan lan sampeyan pengin ngatur kabeh supaya bisa uga anak-anake? Utawa sampeyan isih duwe masalah karo dhukungan bocah utawa co -enting sawise cerai? Aja ragu-ragu kanggo hubungi pengacara ing Law & More. Kita bakal seneng menehi saran lan nuntun sampeyan.

Share