blog

Pegatan karo bocah: komunikasi minangka kunci

Sawise njupuk keputusan pegatan, akeh sing kudu diatur lan banjur dibahas. Mitra pegatan biasane dadi rollercoaster sing emosional, mula angel menehi kesepakatan sing cukup. Luwih angel banget yen ana bocah sing melu. Amarga bocah-bocah, sampeyan kurang luwih bisa urip bebarengan. Sampeyan kudu rutin ngatur bebarengan. Iki nggawe perceraian karo bocah-bocah ing kabeh kasus sing dadi pajeg emosional lan menehi pengaruh gedhe marang bocah-bocah. Supaya bisa pisah uga bisa, kudu nggawe pilihan kasebut bebarengan lan komunikasi sing apik ing antarane pihak kasebut minangka faktor sing penting. Liwat komunikasi sing apik, sampeyan bisa nyegah kerusakan emosi siji liyane, nanging uga kanggo anak.

Komunikasi karo mantan pasangan sampeyan

Kita ngilangi hubungan sing diwiwiti kanthi dikarepake lan tujuan sing paling apik. Ing sesambetan, sampeyan asring duwe pola tetep kanggo sampeyan nanggapi saben liyane minangka mitra. Pegatan minangka wayahe kanggo ngrampungake pola kasebut. Lan priksa dhewe, amarga sampeyan kepengin nindakake samubarang sing beda wiwit saiki, kanggo sampeyan dhewe uga kanggo anak-anake. Isih, kadang-kadang ana rasa kuciwa lan salah paham. Dhasar saben sesambetan yaiku komunikasi. Yen kita ndeleng kesalahan ing komunikasi, jebule kegagalan kasebut biasane dudu saka konten pacelathon, nanging saka cara pangucapane. Wong liya kayane kayane ora 'ngerti' sampeyan lan sadurunge sampeyan ngerti manawa ana ing jebakan lawas sing padha. Nampa lan ngolah pegatan minangka tugas sing angel kanggo bocah. Amarga komunikasi sing kurang apik ing antarane bekas mitra, bocah-bocah bisa ngalami masalah psikologis.

Pengaruh pegatan kanggo bocah

Pegatan minangka kedadeyan sing nglarani sing asring diiringi konflik. Iki bisa mengaruhi pasangan kanthi fisik lan psikologis, nanging uga bocah-bocah. Konsekuensi pegatan sing paling umum kanggo bocah yaiku rasa percaya diri sing kurang, masalah prilaku, kuatir lan perasaan depresi. Nalika pegatan pancen konflik lan kompleks, akibate bocah uga luwih serius. Ngembangake sesambungan sing aman karo wong tuwa minangka tugas penting kanggo bocah cilik. Lampiran aman mbutuhake kahanan sing apik, kayata wong tuwa sing kasedhiya sing nawakake katenangan, keamanan, stabilitas lan kepercayaan. Kondisi kasebut kena tekanan sajrone lan sawise pegatan. Sajrone pisah, penting supaya bocah cilik bisa tetep iket karo wong tuwa. Kontak sing aman karo wong tuwa kalorone penting ing kene. Lampiran sing ora aman bisa nyebabake nyuda kapercayan awak dhewe, nyuda ketahanan lan masalah prilaku. Bocah-bocah uga asring ngalami pamisahan minangka kahanan stres sing ora bisa dikendhaleni utawa dipengaruhi. Ing kahanan stres sing ora bisa dikendhaleni, bocah-bocah bakal (nyoba) nglirwakake utawa nolak masalah kasebut lan uga nggunakake stres post-traumatic. Tekanan uga bisa nyebabake konflik kasetyan. Kasetyan minangka ikatan alami antarane wong tuwa lan bocah sing muncul nalika lair, mula bocah mesthi setya marang wong tuwa kalorone. Ing konflik kesetiaan, siji utawa loro wong tuwa bisa uga ngandel marang anake. Ing pegatan rumit, wong tuwa kadang bisa sadar utawa ora sadar meksa anake milih. Iki nggawe konflik batin ing bocah, sing alami kepengin setya marang wong tuwa kalorone. Kudu milih minangka tugas sing ora duwe pengarep-arep kanggo bocah lan asring ndadekake dheweke nyoba milih antarane wong tuwa kalorone. Bisa uga ana bocah sing teka ing omah ibu ing akhir minggu karo bapakne lan matur marang bapakne yen dheweke apik banget, nanging marang ibu yen dheweke pancen bosen. Panliten nuduhake manawa penting supaya bocah entuk persetujuan saka wong tuwa kanggo seneng banget karo wong tuwa liyane. Ing sawetara pegatan, bisa uga bocah kasebut mikir yen dheweke utawa tanggung jawab kanggo kesejahteraan wong tuwa. Bocah kasebut (lan / utawa rumangsa) dijaluk ngurus sing ora bener. Efek ing ndhuwur umume ing cerai wong tuwa sing ana salah komunikasi lan ketegangan ing antarane wong tuwa.

Nyegah pegatan

Minangka wong tuwa, sampeyan kepengin sing paling apik kanggo anak, dadi mung dadi alesan kanggo ngindhari masalah komunikasi. Ing ngisor iki, kita menehi sawetara tips supaya sampeyan terus komunikasi kanthi apik karo mantan kanca sajrone periode pegatan:

  • Penting, supaya terus saling ndeleng lan ngobrol kanthi pasuryan. Coba aja nggawe keputusan sing angel liwat WhatsApp utawa telpon.
  • Rungokake wong liya (nanging delengen awakmu dhewe!) Rungokake wong liya kanthi tliti lan mung tanggap apa sing dikandhakake. Aja nggawa barang sing ora cocog karo obrolan iki.
  • Tansah nyoba tetep tenang lan ngajeni saben liyane. Yen sampeyan ngerteni emosi mlaku-mlaku nalika pacelathon, mandheg supaya bisa terus kanthi tenang mengko.
  • Yen sampeyan langsung nyelehake kabeh panjaluk ing meja nalika ngobrol, iki bakal nyuda pasangan sampeyan. Mula, coba kanthi tenang njupuk keputusan bab siji-siji.
  • Kapan sampeyan ngrembug babagan subyek, coba nyoba supaya mantan pasangan sampeyan bereaksi lan ngomong. Iki bakal menehi sampeyan ide sing jelas babagan apa sing dipikirake karo mantan mitra babagan perkara kasebut.
  • Ing wicara kasebut, coba rampungake tinimbang ngganggu prekara mantan mitra. Sampeyan bakal ngerti manawa kanthi prilaku positif sampeyan bakal bisa ngobrol kanthi luwih apik.
  • Kanggo mbantu obrolan, luwih becik ngindhari tembung sing ditutup kaya 'mesthi' lan 'aja nganti'. Kanthi cara iki, sampeyan tetep mbukak obrolan lan sampeyan bisa terus ngobrol kanthi apik.
  • Priksa manawa sampeyan melu wawancara kanthi siyap. Iki kalebu mikir babagan perkara sing bisa dadi rumit utawa emosional kanggo sampeyan.
  • Setuju manawa iritasi kudu dituduhake kanthi langsung, lan aja tetep dibotol.
  • Dhiskusi babagan obrolan sampeyan karo wong-wong sekitar sampeyan. Kanthi cara iki sampeyan bisa entuk emosi lan bisa mbantu sampeyan ngatasi perspektif utawa menehi tips luwih lengkap kanggo obrolan mbesuk.

dhukungan

Kasedhiya macem-macem pitulung yen pegatan angel, kajaba dhukungan saka pengacara lan / utawa mediasi. Contone, sampeyan bisa njaluk dhukungan saka wong sing cedhak karo sampeyan, buruh sosial utawa kanca sing nandhang sangsara. Nalika ndhukung bocah, ana organisasi sukarela lan layanan pemuda sing bisa menehi pandhuan. Nyritakake babagan pilihan sing angel menehi katenangan ing pikiran, kajelasan lan menehi pengaruh kanggo sikap positif.

Kunci lan kunci

Kepentingan bocah kudu luwih dhisik kayane dibuktekake dhewe, mula ora perlu disebutake. Nanging bisa dadi kunci penting yen sampeyan ora bisa ngrampungake: pikirake apa sing dikepengini bocah-bocah? Sing ngrampungake akeh diskusi. Ngenali pola sing sampeyan kejiret minangka langkah pertama kanggo mungkasi. Cara nyetop pola kaya ngono iku dudu tugas sing gampang: iki olahraga kelas paling dhuwur lan mbutuhake sampeyan minangka wong tuwa kanggo ndeleng apa sing dibutuhake kanggo bocah-bocah lan asal saka emosi nalika komunikasi karo mantan kanca. Cara paling cepet ing mangsa ngarep yaiku ngenali apa sing nyebabake sampeyan lan wani takon pitakon marang awak dhewe sing nyebabake sampeyan ngunci lan ora bisa ngrembug babagan wong liya kanthi rasional. Lan umume dununge kunci.

Apa sampeyan ngrencanakake pegatan lan pengin ngatur kabeh supaya bisa uga anak-anake? Utawa apa sampeyan isih duwe masalah sawise pegatan? Aja ragu-ragu karo kontak kasebut pengacara pegatan of Law & More. Kita bakal seneng menehi saran lan mbantu sampeyan.

Share