Perceraian liwat mediasi

Pegatan asring diiringi ora setuju karo mitra. Yen sampeyan lan pasangan sing misah lan ora bisa setuju, siji-sijine konflik bakal kedadeyan. A pegatan kadhangkala bisa nggawa sing ala ing wong amarga emosi. Yen ngono, sampeyan bisa nelpon pengacara kanggo njaluk hak hukum sampeyan. Dheweke bakal bisa miwiti proses hukum kanggo pihak sampeyan. Nanging, ana kesempatan sing apik yen anak-anak sampeyan bisa nandhang sangsara. Kanggo ngatasi ketegangan kasebut, sampeyan uga bisa milih pegatan kanthi cara mediasi. Ing laku, iki asring diarani mediasi cerai.

Perceraian liwat mediasi

Apa mediasi?

Sapa sing duwe musuhan kepengin nyingkirake kanthi cepet. Sering regejegan wis tekan tingkat sing dhuwur, lan loro-lorone pihak ora bisa nemokake solusi. Mediasi bisa ngganti sing. Mediasi minangka resolusi gabungan kanggo menehi perselisihan kanthi bantuan mediator konflik netral: mediator. Informasi liyane babagan mediasi ing umum bisa ditemokake ing kita kaca mediasi.

Apa mupangat mediasi cerai?

Talakis sing kurang diatur bisa nyebabake rasa sedhih lan frustasi nganti pirang-pirang taun. Mediasi minangka cara kanggo golek solusi bareng ing konsultasi, umpamane babagan cara ngatasi bocah-bocah, distribusi dhuwit, alimony lan perjanjian babagan pensiun.
Yen pesta bisa kesepakatan ing proses mediasi, kita bakal nyakup iki ing perjanjian pemukiman. Sabanjure, perjanjian sing digawe bisa diratifikasi dening pengadilan.

Ing cerai ing ngendi pesta kasebut padha ngadhepi ing pengadilan, salah sawijining pesta asring duwe cara lan partai liyane dadi wong sing kalah, kaya sing kasebut. Ing mediasi, ora ana sing kalah. Ing mediasi, upaya kanggo ngrampungake masalah bebarengan, saengga kahanan win-win muncul kanggo loro pihak. Iki penting banget amarga pira-pira kudu mbahas siji-sijine sawise cerai. Pikirake, umpamane, kahanan sing wis dialami bocah. Yen ngono, penting mantan mitra isih bisa mbukak siji lawang bebarengan sawise pegatan. Kauntungan liyane mediasi yaiku asring luwih murah lan ora dibebani tinimbang proses legal sing dawa.

Kepiye cara mediasi?

Ing mediasi, pesta ngobrolake saben liyane ing sangisoring mediator profesional. Mediator minangka mediator mandhiri sing, bareng karo partai, nemokake solusi sing bisa ditampa dening kabeh wong. Mediator ora mung ndelok ing sisi hukum kasus, nanging uga ana masalah dhasar. Partai-partai kasebut banjur golek solusi bareng, sing nyathet mediator ing perjanjian pemukiman. Panengah ora nyatakake mratelakake panemume. Mediasi mula adhedhasar karep kanggo nggayuh perjanjian bebarengan, kanthi percaya diri. Proses mediasi iki luwih lancar tinimbang sidhang ing pengadilan. Saiki yen perjanjian digawe bebarengan, ana uga kemungkinan luwih gedhe pihak-pihak kasebut bakal netepi dheweke.

Mediator njamin supaya pihak loro bisa nyritakake crita dhewe lan saben liyane dirungokake. Sajrone obrolan karo mediator bakal cukup perhatian kanggo emosi para partai. Emosi kasebut kudu dibahas sadurunge perjanjian apik. Kajaba iku, mediator mesthekake yen perjanjian sing digawe saka pihak kasebut kanthi bener.

Papat langkah ing mediasi

  1. Wawancara intake. Ing wawancara pertama, mediator kanthi jelas nerangake apa mediasi. Banjur pihak kasebut menehi tandha persetujuan mediasi. Ing kesepakatan kasebut, pihak-pihak kasebut setuju manawa percakapan kasebut rahasia, manawa dheweke bakal melu kanthi sukarela lan bakal aktif melu ing obrolan kasebut. Partai bebas ngilangi proses mediasi sawayah-wayah.
  2. Tahap reconnaissance. Miturut tuntunan mediator, konflik dianalisa nganti kabeh sudut pandang lan kapentingan jelas.
  3. Tahap negosiasi. Loro-lorone pihak duwe solusi sing bisa. Dheweke tetep eling yen solusi kasebut kudu apik kanggo pihak loro. Kanthi cara iki, perjanjian sing dibutuhake.
  4. Priksa janjian. Panengah bakal pungkasane nyelehake kabeh perjanjian kasebut ing kertas, umpamane, kesepakatan pemukiman, rencana parenting utawa perjanjian cerai. Iki banjur diajokake menyang pengadilan kanggo ratifikasi.

Apa sampeyan uga pengin ngatur pegatan kanthi nggawe bareng? Utawa sampeyan pengin ngerti apa mediasi bisa dadi solusi sing apik kanggo sampeyan? Bebas hubungi alamat kantor kita. Kita bakal seneng mbantu sampeyan nggawe pilihan kanggo mediasi.  

Share