Ngilangake

Pembuangan minangka salah sawijining langkah paling gedhe babagan ukum pegawean sing akibate akeh banget tumrap karyawane. Mula, sampeyan minangka perusahaan, ora beda karo pegawe, ora bisa diarani mandheg. Apa sampeyan arep murub karyawan sampeyan? Yen ngono, sampeyan kudu ngelingi kahanan tartamtu supaya diberhentikan. Kaping pisanan, penting kanggo nemtokake manawa karyawan sing pengin sampeyan uculake ana ing kahanan khusus. Karyawan kaya ngono seneng pangayoman pambusakan. Sampeyan bisa maca babagan konsekuensi kanggo sampeyan minangka perusahaan ing situs iki: Ngilangi.site.

Ngilangake

Dhasar kanggo dipecat

Sampeyan uga kudu adhedhasar pemecatan karyawan ing salah sawijining alesan ing ngisor iki:

  • pemecatan ekonomi yen ana siji utawa luwih pegawean mesthi bakal ilang;
  • ketidakmampuan jangka panjang kanggo kerja yen pegawe sampeyan lara utawa ora bisa kerja maneh suwene rong taun utawa luwih;
  • tumindak ala nalika sampeyan bisa nduduhake kanthi motivasi manawa pegawe sampeyan ora cocog kanggo nindakake tugas;
  • tumindak utawa ngilangi kesalahan nalika pegawe tumindak (serius) amarga nyambut gawe;
  • ngganggu hubungan kerja yen mulihake hubungan kerja ora bisa ditindakake maneh lan pemecatan ora bisa dihindari;
  • absen asring yen pegawe sampeyan rutin ora kerja, lara utawa ora duwe kabisan, lan iki akibate ora bisa ditampa kanggo operasi bisnis sampeyan;
  • dipecat amarga residual yen kahanane pancen ora wajar yen sampeyan dadi pengusaha ngidini kontrak karo pegawe nerusake;
  • ora gelem nurani nyambut gawe yen sampeyan wis lungguh ing sacedhake meja lan pegawe sampeyan lan nggawe kesimpulan yen karya kasebut ora bisa ditindakake kanthi formulir sing diadaptasi lan tugas ulang ora dadi masalah.

Wiwit tanggal 1 Januari 2020, undang-undang kasebut nduweni landasan tambahan kanggo pemecatan, yaiku lemah kumulatif. Iki tegese sampeyan minangka perusahaan uga bisa ngilangi pegawe sampeyan yen kahanan amarga sawetara alasan dipecat menehi alasan cukup kanggo nindakake. Nanging, minangka perusahaan, sampeyan ora mung kudu milih pilihan kanggo dipecat ing salah sawijining alesan hukum kasebut, nanging uga mbuktekake lan mbuktekake eksistensine. Pilihan kanggo lapangan khusus kanggo ngilangi uga mbutuhake prosedur pemecatan tartamtu.

Prosedur pembuangan

Apa sampeyan milih dipecat amarga bisnis utawa amarga ora kerja (luwih saka 2 taun)? Yen ngono, sampeyan minangka perusahaan kudu njaluk ijin pemecatan saka UWV. Supaya layak kanggo ijin kasebut, sampeyan kudu motivasi kanthi bener sebab pemecatan karyawan sampeyan. Pegawe sampeyan banjur duwe kesempatan kanggo mbela awake dhewe. UWV banjur mutusake manawa karyawan bisa dipecat utawa ora. Yen UWV menehi ijin kanggo dipecat lan pegawe sampeyan ora setuju, karyawan sampeyan bisa ngirim petisi menyang pengadilan kecamatan. Yen sing pungkasan nemokake manawa karyawan kasebut duwe hak, Pengadilan Tinggi bisa mutusake nggawe kontrak kerja utawa menehi ganti rugi karyawan sampeyan.

Apa sampeyan arep ngilangi amarga alesan pribadi? Banjur cara pengadilan kecamatan kudu dituruti. Iki dudu dalan sing gampang. Minangka perusahaan, sampeyan kudu nggawe file ekstensif kanthi dhasar sing bisa ditampilake manawa pemecatan mung siji-sijine pilihan. Mung pengadilan bakal menehi persetujuan kanggo panjaluk kanggo mungkasi kontrak kerja karo karyawan sampeyan. Apa sampeyan ngirim panjaluk pembatalan kasebut? Banjur pegawe sampeyan bebas mbela awake dhewe lan negesake kenapa dheweke ora setuju karo pemecatan kasebut utawa kenapa karyawan sampeyan percaya yen dheweke kudu entuk bayaran pesangon. Mung yen kabeh persyaratan hukum wis dipenuhi, Pengadilan Kecamatan bakal ngluncurake kontrak kerja.

Nanging, kanthi cara a ngilangi kanthi idin bebarengan, sampeyan bisa supaya ora menyang UWV uga proses sadurunge pengadilan kecamatan lan ngirit biaya. Yen ngono, sampeyan kudu entuk kesepakatan sing tepat karo karyawan liwat negosiasi. Yen sampeyan wis nggawe perjanjian sing jelas karo pegawe sampeyan, perjanjian sing relevan banjur bakal direkam ing perjanjian penyelesaian. Contone, ngemot peraturan babagan pembayaran pesangon sing bakal ditampa karyawan lan apa klausa non-kompetisi ditrapake. Perjanjian kasebut penting supaya direkam kanthi sah ing kertas. Pramila wicaksana yen kesepakatan digawe dening pengacara ahli. Sengaja, pegawe sampeyan duwe 14 dina sawise mlebu maneh menyang kesepakatan sing digawe.

Titik kanggo perhatian nalika dipecat

Apa sampeyan mutusake nyingkirake pegawe sampeyan? Sampeyan uga kudu wicaksana yen nggatekake poin ing ngisor iki:

Ragad Transisi. Formulir iki gegayutan karo kompensasi kukumipun minimal sing bakal ditemtokake miturut formula tetep sing kudu dibayar kanggo karyawan permanen utawa fleksibel nalika nerusake pemecatan. Kanthi ngenalake WAB, akrual pembayaran transisi iki ditindakake wiwit dina kerja pisanan karyawan sampeyan lan karyawan utawa karyawan sing niliki panggilan ing wektu uji coba uga duwe pambayaran transisi. Nanging, ing sisih liyane, nambah akrual pembayaran transisi kanggo karyawan kanthi kontrak kerja luwih saka sepuluh taun bakal dibatalake. Kanthi tembung liyane, dadi "luwih murah" kanggo sampeyan minangka pengusaha, kanthi tembung luwih gampang ngilangi karyawan kanthi kontrak kerja jangka panjang.

Rugi. Saliyane mbayar transisi, minangka karyawan, sampeyan uga bisa uga kudu mbayar pesangon kanggo karyawan sampeyan. Utamane iki bakal kedadeyan yen sampeyan duwe tumindak sing salah. Ing konteks tumindak iki, umpamane, pemecatan karyawan tanpa alasan PHK sing valid, ana intimidasi utawa diskriminasi. Sanajan ganti rugi sing adil ora dikecualian, nanging mung kasus khusus sing pengadilan bakal menehi ganti rugi adil iki marang karyawan. Yen pengadilan menehi ganti rugi kanggo karyawan, uga bakal nemtokake jumlah kasebut adhedhasar kahanan kasebut.

RUU pungkasan. Ing pungkasan padamelan, pegawe sampeyan uga duwe hak mbayar dina preinan sing nanggung. Pira dina preinan sing dijaluk pegawe sampeyan, gumantung karo apa sing wis disepakati ing kontrak kerja lan bisa uga CLA. Preinan kukumipun sing dienggo karyawan sampeyan yaiku kaping papat kaping dina kerja saben minggu. Ing sisih ngisor garis, sampeyan mung kudu mbayar karyawan ing dina plancongan sing umume, nanging durung entuk. Yen karyawan sampeyan uga duwe wulan utawa bonus kaping telulas, poin kasebut uga kudu dibahas ing pratelan pungkasan lan sampeyan wis mbayar.

Apa sampeyan dadi perusahaan sing pengin ngilangi karyawan sampeyan? Banjur kontak Law & More. ing Law & More kita ngerti manawa prosedur pemecatan ora mung rumit nanging uga bisa nyebabake konsekuensi drastis kanggo sampeyan minangka perusahaan. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi lan bebarengan bisa ngevaluasi kahanan sampeyan lan kemungkinan. Ing basis analisis iki, kita bisa menehi saran babagan langkah sabanjure sing bener. Kita uga seneng menehi saran lan pitulung nalika prosedur pemecatan. Apa sampeyan duwe pitakon babagan layanan utawa babagan pemecatan? Sampeyan uga bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan pemecatan lan layanan ing situs iki: Ngilangi.site.

Share