Pecat ing kontrak permanen

Pecat ing kontrak permanen

Apa pemecatan diidini ing kontrak permanen?

Kontrak permanen minangka kontrak kerja sing sampeyan ora setuju ing tanggal pungkasan. Dadi kontrak sampeyan tetep tanpa wates. Kanthi kontrak permanen, sampeyan ora bisa dipecat kanthi cepet. Iki amarga kontrak kerja kaya ngono mung bakal rampung nalika sampeyan utawa majikan menehi kabar. Sampeyan kudu tundhuk karo periode kabar lan aturan liyane sing ditrapake ing prosedur pemecatan. Majikan sampeyan uga kudu duwe alasan sing apik. Kajaba iku, alesan sing apik iki kudu ditaksir dening UWV utawa pengadilan kecamatan.

Kontrak permanen bisa diakhiri kanthi cara ing ngisor iki:

  • Batal dhewe miturut periode kabar statutori sampeyan bisa mungkasi kontrak permanen sampeyan dhewe anggere sampeyan mirsani periode kabar statutori. Elinga, yen sampeyan mundur dhewe, sampeyan bakal, ing prinsip, bakal kelangan hak kanggo entuk manfaat pengangguran lan ganti rugi transisi. Alasan sing apik kanggo mundur yaiku kontrak kerja sing ditandatangani karo majikan anyar sampeyan.
  • Majikan duwe alasan sing apik kanggo mungkasi kontrak kerja, majikan sampeyan duwe alasan sing apik lan bisa dibuktekake kanthi file pemecatan sing mapan. Asring dicoba dhisik apa bisa dipecat kanthi persetujuan bebarengan. Yen sampeyan ora bisa setuju, alasan sampeyan dipecat utawa UWV utawa pengadilan kecamatan bakal mutusake panyuwunan pemecatan kasebut. Conto alasan pemecatan sing umum yaiku:
  • alasan ekonomi
  • fungsi ora nyukupi
  • ngganggu hubungan kerja
  • absen rutin
  • cacat jangka panjang
  • tumindak culpable utawa omission
  • nolak karya
  • Pemecatan tetep amarga tumindak serius (sacara struktural) yen sampeyan tumindak salah (sacara struktural), majikan sampeyan bisa ngilangi sampeyan. Coba alesan sing penting, kayata penipuan, nyolong utawa kekerasan. Yen sampeyan dipecat kanthi cepet, majikan sampeyan ora perlu njaluk ijin saka pengadilan kecamatan. Nanging, penting yen pemecatan sampeyan diumumake langsung lan sampeyan diwenehi alasan sing penting.

Prosedur pemecatan kanthi kontrak permanen

Nalika majikan sampeyan pengin mungkasi kontrak kerja sampeyan tanpa wates, dheweke kudu duwe alasan sing cukup kanggo nindakake (kajaba ana pengecualian). Gumantung saka alasan kanggo dipecat, salah sawijining prosedur pemecatan ing ngisor iki bakal digunakake:

  • Miturut persetujuan bebarengan; sanajan akeh wong ora ngerti, rembugan meh tansah bisa ing prosedur buyaran. Minangka pegawe, sampeyan kerep duwe leeway paling nalika mungkasi dening persetujuan bebarengan, amarga sampeyan bisa mengaruhi kabeh pranata lan persetujuan sampeyan dibutuhake. Kacepetan, kepastian relatif babagan asil, lan jumlah karya cilik sing ditindakake prosedur iki uga asring dadi alasan kanggo majikan sampeyan milih iki. Iki kalebu nggunakake persetujuan pemukiman. Apa sampeyan wis nampa persetujuan pemukiman? Yèn mangkono, tansah dipriksa dening pengacara Employment.
  • Liwat UWV; dipecat saka UWV dijaluk kanggo alasan ekonomi bisnis utawa cacat long-term. Majikan sampeyan banjur bakal njaluk ijin pemecatan.
  • Liwat pengadilan distrik, yen rong pilihan pisanan loro-lorone ora bisa / ditrapake, majikan sampeyan bakal miwiti proses karo pengadilan distrik. Majikan sampeyan banjur bakal petisi pengadilan distrik kanggo mbubarake kontrak kerja.

Pembayaran pesangon kanthi kontrak permanen

Sejatine, karyawan sing dipecat kanthi ora sengaja nduweni hak kanggo tunjangan transisi. Titik wiwitan yaiku majikan sampeyan miwiti mungkasi kontrak kerja sampeyan. Nanging, sawetara pangecualian bisa ditrapake kanggo majikan lan sampeyan dhewe. Contone, sampeyan ora bakal nampa tunjangan transisi yen, ing mratelakake panemume pengadilan kecamatan, sampeyan wis tumindak serius culpably. Pengadilan kecamatan banjur bisa ngilangi tunjangan transisi. Ing kahanan khusus banget, pengadilan distrik bisa menehi tunjangan transisi sanajan tumindak sing salah.

Tingkat ganti rugi transisi

Kanggo nemtokake jumlah ganti rugi transisi statutori, jumlah taun layanan lan jumlah gaji sampeyan dianggep.

Ana kamar kanggo rembugan ing kabeh tata cara.

Iku apik kanggo ngerti sing buyaran arang menehi hasil. Kita seneng kanggo netepke kahanan, lan nerangake kasempatan lan langkah paling apik kanggo njupuk.

Mangga aja tetep ing limbo maneh; kita kene kanggo sampeyan.

Bebas bae kanggo hubungi pengacara kita ing [email dilindhungi] utawa nelpon kita ing +31 (0)40-3690680.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.