Ngilangi direktur perusahaan

Kadhangkala kedadeyan manawa direktur perusahaan dipecat. Cara pemecatan direktur bisa uga gumantung marang jabatan legal. Rong jinis direktur bisa dibedakake ing perusahaan: direktur kukum lan titular.

Bédha

A direktur kukum nduwe posisi legal khusus ing perusahaan. Siji tangan, dheweke dadi direktur resmi perusahaan, sing ditunjuk dening Rapat Umum Pemegang Saham utawa Dewan Pengawas adhedhasar ukum utawa artikel asosiasi lan diwenehi wewenang kanggo makili perusahaan. Saliyane, dheweke ditunjuk dadi karyawan perusahaan adhedhasar kontrak kerja. Sutradara kukumipun dipunginaaken dening perusahaan, nanging dheweke dudu karyawan "normal".

Ngilangi direktur perusahaan

Boten kados direktur kukumipun, a direktur titular dudu direktur resmi perusahaan lan dheweke mung direktur amarga iku jeneng jabatane. Asring direktur titular uga diarani "manajer" utawa "wakil presiden." Sutradara titular ora ditunjuk dening Rapat Umum Pemegang Saham utawa Dewan Pengawas lan dheweke ora kanthi otomatis berwenang kanggo makili perusahaan kasebut. Dheweke bisa sah kanggo iki. Sutradara titular ditunjuk dening perusahaan lan mulane, karyawan perusahaan "biasa".

Cara ngilangi

Kanggo direktur kukum supaya bisa dibuwang kanthi sah, hubungane karo perusahaan lan kerjane kudu dipungkasi.

Kanggo mungkasi hubungan perusahaan, keputusan sing sah kanthi sah dening Rapat Umum Pemegang Saham utawa Dewan Pengawas wis cukup. Sawise kabeh, miturut ukum, saben direktur kukum bakal mesthi dilereni lan dipecat dening entitas sing berwenang milih. Sadurunge dipecat direktur, saran kudu dijaluk saka Dewan Kerja. Kajaba iku, perusahaan kudu duwe alasan sing wajar kanggo dipecat, kayata alasan ekonomi-bisnis sing nggawe posisi kasebut keluwih, hubungan kerja sing terganggu karo para pemegang saham utawa ora bisa kerja direktur. Pungkasan, persyaratan formal ing ngisor iki kudu ditindakake nalika dipecat miturut undang-undang perusahaan: konvokasi Rapat Umum Pemegang Saham sing sah, kemungkinan direktur dirungokake dening Rapat Umum Pemegang Saham lan menehi saran marang Rapat Umum Pemegang Saham babagan keputusan ngilangi.

Kanggo mungkasi hubungan kerja, perusahaan biasane duwe alasan sing cukup kanggo ngilangi lan UWV utawa pengadilan bakal nemtokake manawa ana alesan sing cukup. Mung bisa, juragan bisa sah kontrak kerja karo karyawan. Nanging, pangecualian kanggo prosedur iki ditrapake kanggo direktur kukum. Sanajan alesan sing wajar dibutuhake kanggo nyingkirake direktur kukum, tes pembatalan nyegah ora ditrapake. Mula, titik wiwitan gegayutan karo direktur statutori yaiku, kanthi prinsip, mungkasi hubungan perusahaan uga nyebabake mandheg saka hubungan karyawan, kajaba ana larangan pembatalan utawa perjanjian liyane ditrapake.

Boten kados direktur kukumipun, a direktur titular mung pegawe. Iki tegese aturan pemecatan 'normal' ditrapake kanggo dheweke lan mula entuk perlindungan luwih apik tumrap pemecatan tinimbang direktur kukum. Alasan manawa majikan kudu nerusake pemecatan yaiku, yen direktur titular, dites sadurunge. Nalika perusahaan pengin ngilangi direktur titular, kahanan ing ngisor iki bisa uga:

  • ngilangi kanthi idin bebarengan
  • ngilangi idin ijin saka UWV
  • ngilangi langsung
  • ngilangi pengadilan kecamatan

Oposisi nglawan ngilangi

Yen perusahaan ora duwe alasan sing cukup kanggo ngilangi, direktur kukum bisa njaluk ganti rugi sing padha, nanging ora kaya direktur titular, ora bisa njaluk pemulihan kontrak kerja. Kajaba iku, kaya karyawan biasa, direktur kukumipun berhak kanggo mbayar transisi. Deleng saka posisi khusus lan nalisir karo posisi direktur titular, direktur kukum bisa nolak keputusan pambubaran ing loro lapangan resmi lan substansial.

Alasan substansial mratelakake anane alesan ngilangi. Sutradara bisa mbantah manawa keputusan pembuangan kasebut kudu dibatalake amarga nglanggar akal lan keadilan sing cocog karo pengarepan kontrak kontrak kerja lan apa sing disepakati karo pihak-pihak. Nanging, bantahan kasebut saka sutradara kukum jarang banget nyebabake sukses. Mréntahake kanggo kemungkinan cacat resmi babagan keputusan pembuangan asring ana kemungkinan sukses kanggo dheweke.

Alasan resmi babagan proses nggawe keputusan ing Rapat Pemegang Saham Umum. Yen kabukten, aturan resmi durung dituruti, kesalahan resmi bisa nyebabake pembatalan utawa pambatalan keputusan Rapat Pemegang Saham Umum. Akibaté, direktur kukum bisa dianggep ora nate dipecat lan perusahaan kasebut bisa uga dikandhani karo tuntutan upah sing cukup. Kanggo nyegah iki, mula penting banget manawa syarat resmi keputusan pembuangan dicukupi.

At Law & More, kita ngerti manawa pembuangan direktur bisa duwe pengaruh utama ing perusahaan lan uga direktur. Pramila kita njaga pendekatan pribadi lan efisien. Pengacara kita minangka ahli bidang labour- lan ukum perusahaan lan mulane bisa menehi dhukungan sah sajrone proses iki. Apa kowe seneng? Utawa sampeyan duwe pitakon liyane? Banjur kontak Law & More.

Share