Nemtokake regane perusahaan: kepiye carane sampeyan?

Apa gunane bisnis sampeyan? Yen sampeyan pengin ndarbeni, adol, utawa mung ngerti kepiye perusahaan, apa gunane ngerti jawaban kanggo pitakonan iki. Sawise kabeh, sanajan regane perusahaan ora padha karo rega akhir sing bener-bener dibayar, iku minangka titik wiwitan ing rundingan babagan rega kasebut. Nanging kepiye sampeyan tekan jawaban ing pitakonan iki? Ana pirang-pirang cara. Cara utama sing dibahas ing ngisor iki.

Nemtokake regane perusahaan: kepiye carane sampeyan?

Nemtokake regane aset bersih. Nilai aset bersih minangka nilai ekuitas perusahaan lan bisa dietung kanthi nyuda kabeh aset, kayata bangunan, mesin, persediaan lan awis, dikurangi kabeh kewajiban, utawa utang. Adhedhasar petungan kasebut, bisa dingerteni apa sejatine regane perusahaan saiki. Nanging, cara pambiji iki ora mesthi menehi gambaran lengkap. Pungkasan, neraca sing ganti terus dadi dhasar pambiji intrinsik iki. Kajaba iku, neraca perusahaan ora mesthi nyakup kabeh aset, kayata ilmu, kontrak lan kualitas personel, uga ora kalebu kabeh tanggung jawab finansial kayata kontrak sewa lan sewa. Mula, metode iki mung minangka cuplikan sing ora ngandhani babagan kemajuan ing jaman kepungkur utawa perspektif perusahaan ing mangsa ngarep.

Nemtokake regane untung. Nilai untung yaiku cara liya sing bisa ditemtokake kanggo perusahaan. Beda karo metode sing sadurunge, metode petungan iki dianggep (tingkat bathi) mbesuk. Kanggo nemtokake nilai perusahaan nggunakake metode iki, sampeyan kudu nemtokake luwih dhisik tingkat bathi banjur syarat bathi. Sampeyan nemtokake level bathi adhedhasar bathi bathi perusahaan, kanthi mempertimbangkan pangembangan bathi ing jaman kepungkur lan pangarepan mbesuk. Banjur sampeyan dibagi bathi kanthi ngasilake ekuitas sing dibutuhake. Syarat pengembalian iki asring adhedhasar minat investasi jangka panjang tanpa risiko ditambah biaya tambahan kanggo risiko sektor lan bisnis. Ing prakteke, metode iki paling umum digunakake. Sanajan mangkono, metode iki ora njupuk cukup cekap babagan struktur pembiayaan perusahaan lan anané aset liyane. Kajaba iku, kanthi metode iki, risiko investasi ora bisa dipisahake karo risiko pembiayaan.

Cara mili awis diskon. Gambar paling apik babagan nilai perusahaan dipikolehi kanthi ngitung nggunakake metode ing ngisor iki, uga diarani metode DFC. Pungkasane, metode DFC adhedhasar aliran awis lan katon pangembangan ing mangsa ngarep. Gagasan dhasar kasebut yaiku perusahaan mung bakal bisa nggayuh kewajiban yen dana sing cukup kasedhiya lan asil saka jaman kepungkur ora ana jaminan kanggo masa depan. Mangkono bank-bank uga penting banget kanggo menehi rekomendasi perusahaan miturut metode DFC iki. Nanging, regane miturut metode iki kompleks. Kanggo nggawe gambar bathi sing apik kanggo perusahaan sampeyan ing ngarep, penting kanggo ngetrapake kabeh aliran dhuwit ing mangsa ngarep. Sabanjure, aliran dhuwit sing mlebu kudu diselehake kanthi mili awis sing metu. Pungkasan, kanthi sepindah Biaya Modal Rata-rata Rata-rata (WACC), asil kasebut diskon lan regane perusahaan kasebut.

Ndhuwur telung cara sing wis dirembug supaya bisa nemtokake regane perusahaan. Bali maneh pitakon pambuko, mula wangsulane mula ora umum. Menapa malih, saben metode nyebabake asil mburi beda. Yen siji metode mung ndelok gambar lan nemtokake manawa perusahaan dadi yuta yuta, metode liya katon utamane lan bakal ngarep perusahaan sing padha karo siji setengah yuta. Katon logis milih metode kasebut kanthi rega sing paling dhuwur. Nanging, iki ora mesthi cara sing paling apik kanggo perusahaan sampeyan lan regane digawe kanggo umume. Pramila sampeyan kepéngin ngajak profesional lan njaluk saran babagan posisi legal sadurunge ngetik proses tuku utawa adol. Law & MorePengacara ahli ing bidang hukum perusahaan lan seneng menehi saran nanging uga kabeh jinis pitulungan liyane sajrone proses sampeyan, kayata nyusun lan mbiji kontrak, amarga rajin lan melu negosiasi.

Share