Nemtokake regane perusahaan: kepiye carane sampeyan?

Apa gunane bisnis sampeyan? Yen sampeyan pengin ndarbeni, adol, utawa mung ngerti kepiye perusahaan, apa gunane ngerti jawaban kanggo pitakonan iki. Sawise kabeh, sanajan regane perusahaan ora padha karo rega akhir sing bener-bener dibayar, iku minangka titik wiwitan ing rundingan babagan rega kasebut. Nanging kepiye sampeyan tekan jawaban ing pitakonan iki? Ana pirang-pirang cara. Cara utama sing dibahas ing ngisor iki.

Nemtokake regane perusahaan: kepiye carane sampeyan?

Nemtokake regane aset bersih

Nilai aset bersih minangka nilai ekuitas perusahaan lan bisa diitung kanthi nyuda kabeh aset, kayata bangunan, mesin, persediaan lan awis, dikurangi kabeh kewajiban, utawa utang. Adhedhasar petungan kasebut, bisa dingerteni apa sejatine regane perusahaan saiki. Nanging, cara pambiji iki ora mesthi menehi gambaran lengkap. Pungkasan, neraca sing ganti terus dadi dhasar pambiji intrinsik iki. Kajaba iku, neraca perusahaan ora mesthi nyakup kabeh aset, kayata ilmu, kontrak lan kualitas personel, uga ora kalebu kabeh tanggung jawab finansial kayata kontrak sewa lan sewa. Mula, metode iki mung minangka cuplikan sing ora ngandhani babagan kemajuan ing jaman kepungkur utawa perspektif perusahaan ing mangsa ngarep.

Nemtokake regane untung

Nilai untung minangka cara liya sing bisa ditemtokake regane perusahaan. Beda karo cara sadurunge, cara pitungan iki njupuk (tingkat bathi) mbesuk. Kanggo nemtokake nilai perusahaan nggunakake metode iki, sampeyan kudu luwih dhisik nemtokake tingkat bathi banjur syarat bathi. Sampeyan nemtokake level bathi adhedhasar bathi bathi perusahaan, kanthi mempertimbangkan pangembangan bathi ing jaman kepungkur lan pangarepan mbesuk. Banjur sampeyan dibagi bathi kanthi ngasilake ekuitas sing dibutuhake. Syarat pengembalian iki asring adhedhasar minat investasi jangka panjang tanpa risiko ditambah biaya tambahan kanggo risiko sektor lan bisnis. Ing prakteke, metode iki paling umum digunakake. Sanajan mangkono, metode iki ora njupuk cukup cekap babagan struktur pembiayaan perusahaan lan anané aset liyane. Kajaba iku, kanthi metode iki, risiko investasi ora bisa dipisahake karo risiko pembiayaan.

Cara mili awis diskon

Gambar paling apik babagan nilai perusahaan dipikolehi kanthi ngitung nganggo metode ing ngisor iki, uga diarani metode DFC. Sawise kabeh, cara DFC adhedhasar arus kas lan bakal mbesuk pangembangane ing mbesuk. Gagasan dhasar yaiku perusahaan bakal bisa memenuhi kewajiban yen dana cukup teka lan asil saka jaman mbiyen ora bisa njamin mbesuk. Pramila bank-bank uga penting banget kanggo regane perusahaan miturut metode DFC iki. Nanging, regane miturut metode iki rumit. Kanggo nggawe gambaran babagan bathi sing apik sing bisa sampeyan lakoni karo perusahaan mbesuk, sampeyan kudu milih kabeh arus kas mbesuk. Sabanjure, arus kas sing mlebu kudu ditrapake kanthi arus kas sing metu. Pungkasan, kanthi pambiyantu Bobot Rata-Rata Biaya Modal (WACC), asile didiskon lan rega perusahaan iki.

Ndhuwur telung cara sing wis dirembug supaya bisa nemtokake regane perusahaan. Bali maneh pitakon pambuko, mula wangsulane mula ora umum. Menapa malih, saben metode nyebabake asil mburi beda. Yen siji metode mung ndelok gambar lan nemtokake manawa perusahaan dadi yuta yuta, metode liya katon utamane lan bakal ngarep perusahaan sing padha karo siji setengah yuta. Katon logis milih metode kasebut kanthi rega sing paling dhuwur. Nanging, iki ora mesthi cara sing paling apik kanggo perusahaan sampeyan lan regane digawe kanggo umume. Pramila sampeyan kepéngin ngajak profesional lan njaluk saran babagan posisi legal sadurunge ngetik proses tuku utawa adol. Law & MorePengacara ahli ing bidang hukum perusahaan lan seneng menehi saran nanging uga kabeh jinis pitulungan liyane sajrone proses sampeyan, kayata nyusun lan mbiji kontrak, amarga rajin lan melu negosiasi.

Share