Proses Penilai Karusakan

Pengadilan pengadilan asring ngemot pesenan supaya salah sawijining pihak mbayar kerusakan sing ditemtokake miturut negara. Partai menyang proses kasebut kanthi dhasar prosedur anyar, yaiku prosedur penilaian ganti rugi. Nanging, ing kasus kasebut, partai ora bali menyang kothak siji. Kasunyatane, prosedur penilaian karusakan bisa dianggep minangka kelanjutan saka proses utama, sing tujuane mung kanggo nemtokake barang-barang sing rusak lan jumlah ganti rugi sing kudu dibayar. Prosedur iki, umpamane, prihatin apa barang karusakan tartamtu layak kanggo ganti rugi utawa sejatine kewajiban ganti rugi amarga ana kahanan ing pesta sing tatu. Ing bab iki, prosedur penilaian karusakan beda karo prosiding utama, sing kanggo nemtokake dhasar tanggung jawab lan kanthi mangkono alokasi ganti rugi.

Proses Penilai Karusakan

Yen basis tanggung jawab ing proses utama wis ditetepake, pengadilan bisa ngrujuk pihak kasebut menyang prosedur evaluasi kerusakan. Nanging, rujukan kasebut ora mesthi dadi kemungkinan hakim ing proses utama. Prinsip dhasar yaiku hakim kudu, kanthi prinsip, ngira-ngira karusakan dhewe ing pengadilan, yen diprentahake mbayar ganti rugi. Mung yen penilaian karusakan ora bisa ditindakake ing proses utama, umpamane amarga ana masalah karusakan ing mangsa ngarep utawa amarga investigasi luwih dibutuhake, hakim ing proses utama bisa nyimpang saka prinsip iki lan ngrujuk pihak kanggo prosedur penilaian karusakan. Kajaba iku, prosedur penilaian karusakan mung bisa ditrapake kanggo kewajiban sing sah kanggo mbayar kerusakan, kayata kanthi standar utawa tort. Mula, prosedur penilaian karusakan ora bisa ditindakake nalika kudu mbayar ganti rugi amarga tumindak sah, kayata kesepakatan.

Ana sawetara kaluwihan kanggo kemungkinan prosedur penilaian karusakan sing kapisah nanging sabanjure

Pancen, pamisahan ing antarane prosedur evaluasi karusakan utama lan ing ngisor iki ndadekake luwih dhisik bisa ngrembug babagan masalah tanggung jawab tanpa kudu ngrampungake sepira kerusakan lan ngasilake biaya sing signifikan kanggo mbuktekake. Sawise kabeh, ora bisa dipungkiri manawa hakim bakal nolak tanggung jawab pihak liya. Yen ngono, diskusi babagan kerusakan lan biaya sing ditindakake bakal muspra. Kajaba iku, bisa uga pihak-pihak kasebut banjur entuk persetujuan ing njaba pengadilan babagan jumlah rugi kasebut, yen kewajiban wis ditemtokake dening pengadilan. Yen ngono, biaya lan gaweyan pambiji ora dikatutake. Keuntungan penting liyane kanggo pihak sing nuntut yaiku babagan biaya hukum. Nalika pihak sing nuntut ing proses utama mung negesake masalah tanggung jawab, biaya proses kasebut dicocogake karo klaim regane sing durung ditemtokake. Iki nyebabake biaya sing luwih murah tinimbang yen ganti rugi substansial langsung diklaim ing proses utama.

Sanajan prosedur penilaian kerusakan bisa dideleng minangka kelanjutan saka proses utama, prosedur kasebut kudu diwiwiti minangka prosedur independen. Iki ditindakake kanthi menehi pernyataan babagan kerusakan menyang pihak liyane. Syarat ukum sing uga dileksanakake ing subpoena kudu dipikirake. Ing babagan konten, pernyataan kerusakan kalebu "proses kerusakan sing dilunasi likuidasi, ditemtokake kanthi rinci", kanthi tembung ringkesan item kerusakan sing diklaim. Secara prinsip ora perlu mbalekake mbayar ganti rugi utawa nyatakake jumlah sing pas kanggo saben barang sing rusak. Sawise kabeh, hakim kudu ngira-ngira kerusakan kanthi mandhiri adhedhasar kasunyatan sing diduga. Nanging, alasan klaim kasebut kudu kasebut ing pratelan kerusakan. Pernyataan kerusakan sing digawe miturut prinsip ora naleni lan bisa uga nambah barang anyar sanajan pernyataan kerusakan wis diwenehake.

Sabanjure prosedur penilaian karusakan padha karo prosedur pengadilan biasa. Contone, uga ana konferensi biasa lan pangrungon ing pengadilan. Laporan bukti utawa ahli bisa uga dijaluk ing prosedur iki lan biaya pengadilan bakal ditrapake maneh. Sampeyan perlu kanggo terdakwa nggawe maneh pengacara ing proses kasebut. Yen terdakwa ora katon ing prosedur penilaian karusakan, standar bisa diwenehake. Nalika nerangake keputusan pungkasan, sing bisa didhawuhi mbayar kabeh ganti rugi, aturan sing biasane uga ditrapake. Pengadilan ing prosedur penilaian karusakan uga menehi judhul sing bisa ditindakake lan menehi akibat yen karusakan kasebut wis ditemtokake utawa diatasi.

Yen ana prosedur penilaian karusakan, kudu takon menyang pengacara. Ing kasus terdakwa, iki malah perlu. Iki ora aneh. Sawise kabeh, doktrin babagan penilaian karusakan banget ekstensif lan kompleks. Apa sampeyan ngatasi perkiraan kerugian utawa sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan prosedur penilaian karusakan? Hubungi pengacara Law & More. Law & More pengacara minangka ahli babagan hukum prentah lan penilaian ngrusak lan seneng menehi pitunjuk utawa pitulung legal sajrone prosedur pratelan.

Share