Proses Penilai Karusakan

Pengadilan pengadilan asring ngemot pesenan supaya salah sawijining pihak mbayar kerusakan sing ditemtokake miturut negara. Partai menyang proses kasebut kanthi dhasar prosedur anyar, yaiku prosedur penilaian ganti rugi. Nanging, ing kasus kasebut, partai ora bali menyang kothak siji. Kasunyatane, prosedur penilaian karusakan bisa dianggep minangka kelanjutan saka proses utama, sing tujuane mung kanggo nemtokake barang-barang sing rusak lan jumlah ganti rugi sing kudu dibayar. Prosedur iki, umpamane, prihatin apa barang karusakan tartamtu layak kanggo ganti rugi utawa sejatine kewajiban ganti rugi amarga ana kahanan ing pesta sing tatu. Ing bab iki, prosedur penilaian karusakan beda karo prosiding utama, sing kanggo nemtokake dhasar tanggung jawab lan kanthi mangkono alokasi ganti rugi.

Proses Penilai Karusakan

Yen basis tanggung jawab ing proses utama wis ditetepake, pengadilan bisa ngrujuk pihak kasebut menyang prosedur evaluasi kerusakan. Nanging, rujukan kasebut ora mesthi dadi kemungkinan hakim ing proses utama. Prinsip dhasar yaiku hakim kudu, kanthi prinsip, ngira-ngira karusakan dhewe ing pengadilan, yen diprentahake mbayar ganti rugi. Mung yen penilaian karusakan ora bisa ditindakake ing proses utama, umpamane amarga ana masalah karusakan ing mangsa ngarep utawa amarga investigasi luwih dibutuhake, hakim ing proses utama bisa nyimpang saka prinsip iki lan ngrujuk pihak kanggo prosedur penilaian karusakan. Kajaba iku, prosedur penilaian karusakan mung bisa ditrapake kanggo kewajiban sing sah kanggo mbayar kerusakan, kayata kanthi standar utawa tort. Mula, prosedur penilaian karusakan ora bisa ditindakake nalika kudu mbayar ganti rugi amarga tumindak sah, kayata kesepakatan.

Ana sawetara kaluwihan kanggo kemungkinan prosedur penilaian karusakan sing kapisah nanging sabanjure. Pancen, pamisah antara prosedur penilaian karusakan utama lan ing ngisor iki bisa mbahas babagan masalah tanggung jawab tanpa kudu ngrampungake babagan karusakan lan nanggung biaya sing signifikan kanggo mbuktekake. Sawise kabeh, ora bisa dipesthekake yen hakim bakal nolak tanggung jawab saka pihak liyane. Yen ngono, diskusi babagan babagan karusakan lan biaya sing bakal ditindakake iku bakal muspra. Kajaba iku, bisa uga pihak-pihak banjur nggayuh kesepakatan babagan pengadilan babagan jumlah ganti rugi, yen tanggung jawab wis ditemtokake pengadilan. Yen ngono, beyo lan gaweyan kanggo penilaian kasebut dilindhungi. Kauntungan penting liyane kanggo pihak sing nuntut ana ing jumlah biaya legal. Yen wong sing nuntut ing prosiding utama mung nyusut masalah tanggung jawab, biaya prosiding kasebut cocog karo tuntutan sing ora ditemtokake. Iki nyebabake biaya murah luwih murah tinimbang yen kompensasi sing cukup gedhe dituntut ing proses utama.

Sanajan prosedur penilaian kerusakan bisa dideleng minangka kelanjutan saka proses utama, prosedur kasebut kudu diwiwiti minangka prosedur independen. Iki ditindakake kanthi menehi pernyataan babagan kerusakan menyang pihak liyane. Syarat ukum sing uga dileksanakake ing subpoena kudu dipikirake. Ing babagan konten, pernyataan kerusakan kalebu "proses kerusakan sing dilunasi likuidasi, ditemtokake kanthi rinci", kanthi tembung ringkesan item kerusakan sing diklaim. Secara prinsip ora perlu mbalekake mbayar ganti rugi utawa nyatakake jumlah sing pas kanggo saben barang sing rusak. Sawise kabeh, hakim kudu ngira-ngira kerusakan kanthi mandhiri adhedhasar kasunyatan sing diduga. Nanging, alasan klaim kasebut kudu kasebut ing pratelan kerusakan. Pernyataan kerusakan sing digawe miturut prinsip ora naleni lan bisa uga nambah barang anyar sanajan pernyataan kerusakan wis diwenehake.

Sabanjure prosedur penilaian karusakan padha karo prosedur pengadilan biasa. Contone, uga ana konferensi biasa lan pangrungon ing pengadilan. Laporan bukti utawa ahli bisa uga dijaluk ing prosedur iki lan biaya pengadilan bakal ditrapake maneh. Sampeyan perlu kanggo terdakwa nggawe maneh pengacara ing proses kasebut. Yen terdakwa ora katon ing prosedur penilaian karusakan, standar bisa diwenehake. Nalika nerangake keputusan pungkasan, sing bisa didhawuhi mbayar kabeh ganti rugi, aturan sing biasane uga ditrapake. Pengadilan ing prosedur penilaian karusakan uga menehi judhul sing bisa ditindakake lan menehi akibat yen karusakan kasebut wis ditemtokake utawa diatasi.

Yen ana prosedur penilaian karusakan, kudu takon menyang pengacara. Ing kasus terdakwa, iki malah perlu. Iki ora aneh. Sawise kabeh, doktrin babagan penilaian karusakan banget ekstensif lan kompleks. Apa sampeyan ngatasi perkiraan kerugian utawa sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan prosedur penilaian karusakan? Hubungi pengacara Law & More. Law & More pengacara minangka ahli babagan hukum prentah lan penilaian ngrusak lan seneng menehi pitunjuk utawa pitulung legal sajrone prosedur pratelan.

Share